Forumi Ekonomik Botëror dëshiron të Krijojë një Traktat për Ndryshimet Klimatike …

3 min read

Forumi Ekonomik Botëror (WEF) dëshiron të krijojë një traktat ndërkombëtar për ndryshimet klimatike që supozohet se do të shpëtojë oqeanin.

“Shkenca është e qartë: për të maksimizuar shëndetin dhe elasticitetin e oqeanit global, të paktën 30% e tij duhet të mbrohet përmes një rrjeti të Zonave të Mbrojtura Detare “shumë” dhe “plotësisht” të mbrojtura deri në vitin 2030”, shkruan Forumi Ekonomik Botëror në një artikull.

“Për të arritur këtë qëllim, duhet të lidhet një traktat i ri për ruajtjen dhe menaxhimin e jetës detare në det të hapur për të garantuar menaxhimin e aktiviteteve njerëzore për të parandaluar ndikime të rëndësishme negative, me mekanizma dhe dispozita të fuqishme mbikëqyrëse për të krijuar MPA të mbrojtura plotësisht në det i hapur.”

Sipas Forumit, zyrtarët qeveritarë që i janë bashkuar fushatës “Udhëheqësit Blu” do të takohen dhe do të mblidhen për vendet e tjera që t’u bashkohen atyre në një konventë të ardhshme në Kinë, si dhe në Konferencën e Oqeanit të OKB-së nga 27 qershori deri më 1 korrik.

Megjithatë, traktati i ndryshimeve klimatike për të shpëtuar oqeanet nuk është traktati i vetëm në axhendën e WEF. Ata gjithashtu duan një traktat të ndryshimeve klimatike për të trajtuar ndotjen plastike.

“A kemi nevojë për një traktat global për të trajtuar ndotjen nga plastika, të ngjashme me atë për ndryshimet klimatike. Aktivistët dhe një numër në rritje i qeverive dhe bizneseve thonë se po. Përpara një Asambleje Mjedisore të Kombeve të Bashkuara, e cila mund të nisë bisedimet për një pakt të plastikës, Forumi Ekonomik Botëror dëgjoi nga një sërë ekspertësh se pse ne kemi nevojë për një traktat dhe çfarë mund të përmbajë ai”, shkruan WEF.

Studime: 90% e mbetjeve plastike që ndotin oqeanet e Tokës vijnë nga Azia dhe Afrika – Pra, pse po u jepet leksione perëndimorëve?

Sigurisht, Forumi po mbështet gjithashtu përpjekjet e Organizatës Botërore të Shëndetësisë për të krijuar një traktat global pandemik që do të uzurpojë sovranitetin shëndetësor të të 194 shteteve anëtare.

Mund të imagjinohet vetëm se si traktatet ndërkombëtare të ndryshimeve klimatike mund të ndikojnë në ekonomitë globale dhe kombëtare dhe aktivitetin e përditshëm të njerëzve që mendohet se kanë një ndikim shumë të madh të karbonit.
/PatriotikMedia/

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours