VIDEO/Një ditë Pasi u Godit nga Hetimi Federal, Elon Musk tani thotë se Marrja e Twitterit është në “Pauzë”

8 min read

Sigurisht që është një kohë e çuditshme. Një ditë pasi Elon Musk u shpall si subjekt i një hetimi federal nga Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim, CEO miliarder i teknologjisë tani thotë se marrja e tij në Twitter është në pritje.

Musk bëri të mundur ndalimin e përkohshëm të një çështjeje të padëshiruar/bot që ka pllakosur platformën e Big Tech për të paktën një dekadë. Të premten, Musk njoftoi se zhvillimi:

“Twitter merret përkohësisht në pritje në pritje të detajeve që mbështesin llogaritjen se llogaritë e padëshiruara/fake përfaqësojnë me të vërtetë më pak se 5% të përdoruesve”, tha Musk.

Musk shtoi se ai është “ende i përkushtuar ndaj blerjes”.

Variety raportoi për çështjen e botit të Twitter – dhe nënvizoi se Musk mund të jetë duke përdorur pak strategji:

A është i ftohtë Elon Musk për ofertën e tij prej 44 miliardë dollarësh për Twitter – apo po përpiqet të ulë çmimin?

Të premten herët, mega-miliarderi postoi në Twitter se marrëveshja e tij për rrjetin social ishte “përkohësisht në pritje”, duke përmendur nevojën për të kryer kujdesin e duhur mbi pretendimin e Twitter se llogaritë e rreme dhe të padëshiruara përfaqësojnë më pak se 5% të bazës së saj aktive të përdoruesve. Ai u lidh me një histori të Reuters bazuar në tremujorin e fundit 10-Q të Twitter me informacionin.

Megjithatë, ky zbulim ka qenë në dosjet e SEC të Twitter për vite – fjalë për fjalë që kur kompania doli për herë të parë publike në 2013. Është pikërisht aty në deklaratën e regjistrimit të Twitter S-1: “Aktualisht vlerësojmë se llogaritë e rreme ose të padëshiruara përfaqësojnë më pak se 5% të [përdoruesit tanë aktivë mujorë].” Që atëherë, Twitter ka raportuar rregullisht të njëjtin statistik në dosjet e tij, të përditësuar për kohën kur kaloi nga raportimi mujor në përdoruesit aktivë të përditshëm duke filluar në tremujorin e katërt të 2018.

Aksionet e Twitter tashmë janë ulur gati 10% në lajme, duke përfaqësuar rreth 9 miliardë dollarë në kapitalizimin e tregut. Ai ndjek Tesla-n e Musk që bie gati një çerek në gjashtë muajt e fundit; por ajo u hodh me 5% në ditën pas lajmit të “pauzës” së Twitter.

Bots ishin vetëm një nga shumë çështjet që CEO ka theksuar në një forum të Financial Times, ku ai shprehu gjithashtu kundërshtimin e tij ndaj “permabans” si ai i kryer kundër ish-presidentit Donald Trump.

https://rumble.com/embed/v125fob/?pub=bbbxs

“Ky është me të vërtetë elefanti me dy pagesa në dhomë,” e pyeti Musk një drejtues i eventit të Financial Times. “A po planifikoni ta lini Donald Trump të rikthehet?”

“Epo, unë mendoj se ka një pyetje të përgjithshme nëse duhet… Twitter të ketë ndalime të përhershme?” Musk u përgjigj. “Dhe ju e dini, unë kam biseduar me Jack Dorsey për këtë dhe ai dhe unë jemi të të njëjtit mendim, që është se ndalimet e përhershme duhet të jenë jashtëzakonisht të rralla dhe me të vërtetë të rezervuara për njerëzit ku ata po përpiqen… për llogaritë që janë robotë. ose llogari të mashtrimit me spam, ku nuk ka fare legjitimitet për llogarinë.”

“Unë mendoj se nuk ishte korrekte të ndalohej Donald Trump”, shtoi Musk. “Mendoj se ishte, ishte një gabim, sepse tjetërsoi një pjesë të madhe të vendit dhe në fund nuk rezultoi që Donald Trump të mos kishte zë. Ai tani do të jetë në Truth Social, ashtu si një pjesë e madhe e… të djathtës në Shtetet e Bashkuara.”

“Dhe kështu mendoj se kjo mund të përfundojë sinqerisht më keq sesa të kesh një forum të vetëm ku të gjithë mund të debatojnë”, vazhdoi Musk. “Kështu që unë mendoj se përgjigja është se unë do ta ktheja permabanin. Natyrisht që nuk jam… Unë nuk zotëroj ende Twitter, kështu që kjo nuk është diçka që do të ndodhë patjetër sepse po sikur të mos zotëroj Twitter?”

“Por mendimi im dhe Jack Dorsey, dua të jem i qartë, ndan këtë mendim, është se ne nuk duhet të kemi permabans,” shtoi ai. “Tani, kjo nuk do të thotë që dikush duhet të thotë çfarëdo që të thotë. Nëse ata thonë diçka që është e paligjshme, ose ndryshe, ju e dini, thjesht shkatërruese për botën atëherë, atëherë ndoshta duhet të ketë një afat kohor, një pezullim të përkohshëm ose ai postim i veçantë në Twitter duhet të bëhet i padukshëm ose të ketë tërheqje shumë të kufizuar.”

“Por unë mendoj se permabanët thjesht minojnë rrënjësisht besimin në Twitter,” shtoi ai.

Ekipi i “sigurisë” së Twitter-it padyshim nuk pajtohet, dhe kjo është një arsye pse pritej një “banjë gjaku” në kompani pasi Musk supozohet të marrë detyrën si CEO i përkohshëm.

“Elon Musk po planifikon të pushojë 1000 punonjës në Twitter sapo të përfundojë blerja e platformës së mediave sociale”, raportoi Daily Mail. “Besohet se ai do të shkarkojë shumë nga stafi i zgjuar i firmës pas transferimit të pronësisë që do të zgjasë rreth gjashtë muaj, pas së cilës Musk ka të ngjarë të mbajë sëpatën. Por më pas, brenda tre viteve të ardhshme, Musk parashikon të krijojë mijëra punësime të reja, duke rritur radhët në rreth 11,000 punonjës, nga 7,500 aktualisht.”

“Numrat në kompani do të luhateshin duke u rritur në 9,225 punonjës këtë vit përpara se të bien në 8,332 në 2023,” vazhdoi raporti. “Më pas shtohen 2700 punëtorë të tjerë deri në vitin 2025.”

“Shumica e vendeve të punës që janë lënë në sirtar do të ndodhin gjatë periudhës së marrjes në dorëzim, sipas një pitch deck Musk të paraqitur këtë javë para investitorëve dhe të parë nga New York Times,” shtoi raporti.

Ndërsa Musk pret që të ardhurat nga reklamat të ulen në 45% të të ardhurave totale deri në vitin 2028, ai planifikon që abonimet të tërheqin pjesën e mbetur të të ardhurave – duke shtuar potencialisht 10 miliardë dollarë të tjerë.

Musk tani “pritet të shërbejë si CEO i përkohshëm i Twitter për disa muaj pasi ai të përfundojë marrjen e tij prej 44 miliardë dollarësh të kompanisë së mediave sociale”, raportoi David Faber i CNBC në fillim të kësaj jave.

Themeluesi dhe CEO i Tesla-s ka qenë “në rrugën e luftës” kundër krijimit të Woke, thuhet se ka përlotur edhe këshilltarin kryesor të ndalimit të Trump të platformës Big Tech, Vijaya Gadde. Ajo pritet të hiqet me sëpatë.

Në Meta Gala në fillim të majit, Musk foli me AP për planet e tij për Twitter.

https://rumble.com/embed/v111jbf/?pub=bbbxs

“Epo, dua të them, qëllimi që kam, nëse gjithçka realizohet me Twitter, është të kem një shërbim që është gjerësisht – është sa më gjerësisht gjithëpërfshirës që të jetë e mundur, ku në mënyrë ideale shumica e Amerikës është në të dhe flet!” tha Musk për AP.

“Unë mendoj se përgjithësisht, – unë jam duke kërkuar për diçka që është siç thashë sa më gjerësisht gjithëpërfshirëse të jetë e mundur, që është aq e besueshme sa të jetë e mundur si një sistem dhe shpresoj që ne të jemi të suksesshëm në këtë drejtim,” vazhdoi ai.

“Unë gjithashtu e kam premtuar këtë publikisht se ne duhet të heqim qafe robotët, trollët, mashtrimet dhe gjithçka,” shtoi ai. “Kjo padyshim po zvogëlon përvojën e përdoruesit dhe ne nuk duam që njerëzit të mashtrohen nga paratë e tyre dhe gjëra të tilla.”

Bots dhe llogaritë e rreme shpjegojnë pjesërisht pse llogaritë masive si NY Times dhe Huffington Post kanë miliona ndjekës, por marrin një pjesë të angazhimit në një postim mesatar, si të themi, Becker News.

Ndërkohë, një hetim i SEC për blerjen e Musk në Twitter u njoftua të enjten. Musk dyshohet se ishte vonë në zbulimin se ai kishte marrë mbi 5 për qind të kompanisë dhe SEC u kërkon palëve të interesuara që kalojnë një prag të tillë të njoftojnë palët e tjera të interesuara.

“Rregulli i SEC supozohet të lejojë aksionarët ekzistues të marrin një paralajmërim se kompania mund të përballet me një përpjekje për blerje,” vëren Fox Business.

Në fund të fundit, Musk mund të detyrohet të arrijë një marrëveshje me KSHZ-në, por i vetëm ka të ngjarë të mos përbënte arsye të mjaftueshme për të bllokuar shitjen.

/PatriotikMedia/

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours