Dalin dokumenta të Reja të Qeverisë që Zbulohet si pjesë e një Programi për Kontrollin e Mendjes nga CIA …

3 min read

Një agjentë sekret i njohur nga qeveria ka publikuar dokumenta të reja që detajojnë eksperimentet e “modifikimit të sjelljes” nga CIA në Luftën e Ftohtë (duke filluar nga ato më të çuditshme deri tek turbullimi i stomakut), të publikuara sipas Aktit të Lirisë së Informacionit.

Dokumentet u publikuan nga “The Black Vault” në një faqe e cila ka publikuar mjaft dokumente qeveritare mbi eksperimentet paranormale model UFO,si dhe kontrollin e mendjes qeveritare për të siguruar materiale për një duzinë sezonesh të reja të The X-Files. Ndërsa faqja © CIA / www.theblackvault.com/ mund të tingëllojë si një web-komunitet i skajshëm që kënaqet me klishe paranojake, ai është gjithashtu depoja më e madhe e këtij lloji, përveç qeverisë së SHBA-së me mbi 2,000,000 faqe informacioni. 800 faqet e informacionit të klasifikuar të botuar në nëntor ishin fshehur nga dokumentet e publikuara më parë që ishin bërë publike përmes kërkesave të FOIA në 2004 dhe 2016.

Dokumentet më të reja, nëse verifikohen, tregojnë disa rezultate shqetësuese të paprecedentë të përpjekjeve të CIA-s për të zhvilluar teknika të kontrollit të mendjes dhe serume të së vërtetës si pjesë e projektit të saj “MKultra”, të cilin agjencia pranoi se e kishte drejtuar fshehurazi deri në vitin 1973. Publikimet përfshijnë dokumente mbi një përpjekje “e suksesshme” për të krijuar 6 qen që mund të “operohen” për të përfunduar komandat bazë me telekomandë në fund të viteve 1960. Madje ka edhe diagrame të implanteve kirurgjikale që përdorën “Stimulimin Elektrik të trurit” për të krijuar përgjigje të kontrolluara.

Dokumentet e tjera janë pothuajse në mënyrë të dyshimtë vetë-përfshirëse, si ai i vitit 1956 ku shkrimtari thotë se eksperimentet e modifikimit të sjelljes që normalisht do të konsideroheshin “shumë të rrezikshme, shumë tronditëse, shumë të pazakonta për testimin rutinë do të ishin me interes për ne”. Një dokument që do t’i përshtatet këtij përshkrimi është një plan për të testuar barna eksperimentale që synojnë të nxisin pajtueshmërinë dhe pasivitetin e të burgosurve në spitalet e burgjeve dhe më pas të kryejnë “marrje në pyetje”.

Ajo që mund të nënkuptohet me “marrje në pyetje” shpjegohet gjithashtu në informacionin e deklasifikuar: sugjerimi i ndihmës së torturës “fizike”, “psikologjike” dhe “mekanike” për të nxitur pajtueshmërinë tek “individi[ët] jobashkëpunues”.


Disa nga eksperimentet e kryera janë shumë larg nga ajo shkencore, madje edhe në formën e saj groteske Frankenstein. Për shembull, perspektiva e aplikimit ushtarak të hipnozës duket se ka qenë një prioritet për disa njerëz që punojnë në projekt.


Themeluesi i faqes © CIA / www.theblackvault.com/ 37-vjeçari John Greenewald Jr., ka marrë dhe kataloguar me përpikëri dokumentet, kryesisht të marra nga qeveria përmes Aktit të Lirisë së Informacionit, për më shumë se 20 vjet, krahas prodhimit të shfaqjeve televizive mbi gjërat paranormale.

/PatriotikMedia/

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours