fbpx
Lajmet me te Klikuara

VIDEO/Holokausi i Vërtet: Ushtria Australiane fillon Transferimin e Njerzëve me Raste Pozitive Covid-19 në Kampet e Karantinës …

Në një shkelje të tmerrshme të të drejtave të njeriut, 38 australianë indigjenë në Territorin Verior janë tërhequr në kampe karantine nga ushtria.

Ushtria australiane ka filluar të largojë me forcë banorët në Territoret Veriore në kampin e karantinës Howard Springs që ndodhet në Darvin pasi u identifikuan nëntë raste të reja Covid-19 në komunitetin e Binjarit. Lëvizja vjen pasi u vendosën bllokime të forta në komunitetet e Binjarit dhe Rockhole aty pranë të shtunën mbrëma.

Shefi i Territorit të Veriut Michael Gunner njoftoi sot se “banorët e Binjarit dhe Rockhole nuk kanë më pesë arsyet për të lënë shtëpitë e tyre.” Pesë arsyet e lejuara për të shmangur bllokimin, të cilave ai iu referua janë blerja e ushqimeve dhe furnizimeve, ushtrimet deri në dy orë, kujdesi ose kujdesi, puna ose arsimimi. Është një rast nëse nuk mund të bëhet nga shtëpia dhe të vaksinohen në vendndodhjen më të afërt të mundshme.

“Ata mund të largohen vetëm për trajtim mjekësor, në rast urgjence, ose siç kërkohet me ligj.” thotë Gunner, ai vazhdon se “Ka shumë të ngjarë që më shumë banorë të transferohen sot në Howard Springs, qoftë si raste pozitive ose si kontakte të ngushta”, duke shtuar “Ne kemi identifikuar tashmë 38 kontakte të ngushta nga Binjari, por ky numër do të rritet. Ata 38 po transferohen tani.”

Gunner tha se kishte kontaktuar mbrëmë me kryeministrin dhe se ata janë mirënjohës për mbështetjen e rreth 20 personelit të FSHZH-së, si dhe kamionëve të ushtrisë për të ndihmuar në transferimin e rasteve pozitive dhe kontakte të ngushta – dhe për të mbështetur komunitetet. Ai tha gjithashtu “Ne po bëjmë një vlerësim sot se çfarë burimesh shtesë mund të na duhen nga Fed dhe Kryeministri është i gatshëm të ndihmojë më tej – e falënderoj për këtë”.

Videoja më poshtë tregon shefin e Territorit të Veriut Michael Gunner teksa shpall lajmin.

Australi: Kamionët e ushtrisë tani transferojnë raste pozitive C-19 në ‘Objektin’ e Karantinës së Howard Springs …

Objektet e karantinës

Ekzistojnë dy objekte të detyrueshme karantine të mbikëqyrura në Territorin Verior; Qendra për Qëndrueshmërinë Kombëtare në Howard Springs, Darwin, dhe objektin e karantinës Alice Springs, Alice Springs. Siç thuhet në faqen e internetit të Qeverisë së Territorit të Veriut, një person në karantinë duhet;

qëndroni në dhomën e caktuar të personit, duke përfshirë çdo hapësirë ​​verande të caktuar për dhomën, përveç nëse lejohet nga një zyrtar i autorizuar; dhe
kur nuk janë në dhomën e tyre ose në verandën e tyre, banorët duhet të marrin të gjitha masat e arsyeshme për të qëndruar të paktën 1.5 metra larg çdo personi tjetër në ambientet e karantinës, me përjashtim të bashkëshortit, partnerit de facto, fëmijës ose prindit të personit; dhe
mbani një maskë për fytyrën kur janë jashtë dhomës së tyre, përveç nëse një zyrtar i autorizuar e lejon personin të heqë maskën e fytyrës; dhe
Zbatoni çdo udhëzim të dhënë nga një zyrtar i autorizuar për të shmangur grumbullimin e njerëzve në një zonë karantine; dhe
nuk duhet të largohet nga zona e karantinës në të cilën ndodhet dhoma e caktuar e personit, përveç nëse personi shoqërohet nga një zyrtar i autorizuar, përveç rasteve urgjente.

Drejtimi 52 i Shefit të Shëndetit të vitit 2021 përcakton se çfarë duhet të bëjë një person kur është në karantinë në Qendrën për Rezistencën Kombëtare dhe në Qendrën e Karantinës Alice Springs. Ky drejtim është ligj – çdo person në karantinë duhet të bëjë atë që thotë Udhëzimi. Nëse një person nuk ndjek Udhëzimin, Policia e Territorit Verior mund të lëshojë një Njoftim për shkelje me një gjobë financiare.

Territori Verior që nga sot, 22 nëntor 2021, ka gjithsej 38 “Raste” të atyre që ata mendojnë se janë COVID-19, gjë që e bën edhe më të qartë se masa e re e tepruar nuk ka të bëjë fare me një virus.

Burimi: /DailyExpose/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Trump merr Lajme Shumë të Mira nga 5 Shtetet Kryesore të FushëBetejës …
Next post Guvernatori Demokrat Gavin Newsom ikën në Meksikë pasi zgjati “Gjendjen e Emergjencës” në Kaliforni …
error: Materiali eshte i mbrojtur !!