fbpx
Lajmet me te Klikuara

Administrata e Biden tërhiqet Plotësisht: Mandati Federal i Vaksinës tani është Pezulluar për Shkak të “Sulmeve Ligjor”…

Administrata Biden është në tërheqje të plotë për mandatin e saj të paligjshëm të vaksinës. Pasi bëri namin me ekonominë amerikane për muaj të tërë duke urdhëruar që kontraktorët federalë dhe bizneset me më shumë se 100 punonjës të detyrojnë punonjësit të “vaksinohen” për Covid-19, Shtëpia e Bardhë po pranon se duhet të pezullojë politikën autoritare.

Administrata e Sigurisë dhe Shëndetit në Punë njoftoi se po pezullonte zbatimin e mandatit federal të vaksinës:

Më 16 nëntor 2021, Administrata Federale e Sigurisë dhe Shëndetit në Punë (OSHA) njoftoi se po pezullon të gjitha përpjekjet e zbatimit dhe të zbatimit në lidhje me Standardin e Përkohshëm të Urgjencës (ETS) për vaksinimin dhe testimin e detyrueshëm të COVID-19 në vendin e punës. Njoftimi vjen pas urdhrit të 12 nëntorit 2021 nga Gjykata e Rrethit të Pestë të Apelit për ndalimin e zbatimit të ETS në pritje të një vendimi përfundimtar mbi ligjshmërinë e tij.

OSHA synon të rifillojë zbatimin dhe zbatimin e ETS pas procesit gjyqësor, nëse lejohet. Ky pozicion i sapo deklaruar prek menjëherë punëdhënësit me 100 ose më shumë punonjës që nuk janë kontraktorë federalë ose ndryshe subjekt i udhëzimeve të Qendrave për Medicare dhe Shërbimeve Medicaid. Punëdhënës të tillë mund të marrin frymë më lehtë, pasi nuk përballen më me afatet e pajtueshmërisë me 5 dhjetor 2021 dhe 4 janar 2022 që lidhen me zbatimin e mandatit të vaksinës ose programit javor të testimit.

Llogaria zyrtare e Partisë Republikane vuri në dukje një “sulm sfidash ligjore” për arsyen që OSHA po tërhiqet nga zbatimi i politikës.

Ishte një shenjë e keqe për ‘mandatin’ kur më në fund u lëshua nga OSHA një muaj e gjysmë pasi Shtëpia e Bardhë e shpalli atë në shtator. OSHA më pas nxori një standard të përkohshëm të urgjencës (ETS) që gjykatat federale e kanë copëtuar si krejtësisht të pabazuar në ligj.

“Në urdhër, Qarku i Pestë akuzon administratën aktuale se ka ngurtësuar dëshirën për një mandat të vaksinës federale në mjetin më të mirë, por të papërshtatshëm që administrata mund të gjente – një OSHA ETS,” vëren National Law Review. “Gjykata thekson se autoriteti i OSHA-s për të vendosur standarde të përkohshme emergjente është ‘një pushtet i jashtëzakonshëm që duhet ushtruar me delikatesë’ dhe kritikon rregullin e vaksinës ETS si ‘një vare e përshtatshme për të gjithë që nuk bën asnjë përpjekje për të dhënë llogari për dallimet në vendet e punës”.

“Qarku i Pestë vë në dyshim nëse OSHA ka treguar në mënyrë adekuate një “rrezik të madh” që garanton lëshimin e një ETS dhe deklaron se është “e dyshimtë” nëse rregulli do të kalojë “mbledhjen kushtetuese”, vërejnë analistët ligjorë.

Gjuha e gjykatës së apelit është çuditërisht e prerë se “mandati” as që i afrohet kalimit të marrëveshjes kushtetuese.

“Nëse mangësitë që kemi mbuluar tashmë nuk janë të mjaftueshme, konsiderata të tjera të ndryshme vulosin fatin e Mandatit. Së pari, “Agjencia nuk mund të përdorë fuqitë e saj ETS si një masë ndaluese”, por pranon se kjo është pikërisht ajo që Mandati synon të bëjë këtu,” shtoi vendimi.

Për më tepër, duhet shtuar, krahas arsyetimit të qartë të gjykatës, se afati kohor i vonuar nga vetë OSHA vë në pikëpyetje serioze nëse mandati është i bazuar apo jo në ‘kompetencat emergjente’ të degës ekzekutive. Shtetet e Bashkuara janë gati dy vjet në pandeminë Covid, dhe në të vërtetë, mbi 160 milionë amerikanë kanë pasur Covid-19 dhe i kanë mbijetuar atij me imunitet natyror, sipas llogaritjeve të CDC. Ekziston edhe çështja që OSHA po pret “pas pushimeve” për të zbatuar mandatin, gjë që nënvizon se agjencia nuk po trajton një “emergjencë” të vërtetë.

Nëse gjykata federale e apelit e merr fjalën e fundit apo jo, mbetet për t’u parë. Megjithatë, gjyqtarët vendosën bindshëm gozhdën në arkivol për mandatin federal të Bidenit për vaksinën për sa i përket antikushtetutshmërisë së tij.

“Së fundi duhet të theksohet se Mandati ngre shqetësime serioze kushtetuese që ose e bëjnë më të mundshëm që kërkuesit të kenë sukses në bazë të meritave, ose të paktën këshillojnë kundër miratimit të leximit të gjerë të § 655 (c) të OSHA-së si një çështje interpretimi ligjor.” tha gjykata.

“Së pari, Mandati ka të ngjarë të tejkalojë autoritetin e qeverisë federale sipas Klauzolës së Tregtisë, sepse rregullon pasivitetin joekonomik që bie plotësisht në fuqinë policore të Shteteve,” thuhet në vendim. “Zgjedhja e një personi për të mbetur i pavaksinuar dhe për të hequr dorë nga testimi i rregullt është pasiviteti joekonomik.” [Gjykata e cituar NFIB kundër Sebelius (2012) me pajtimin e shefit të drejtësisë John Roberts.]

“Dhe të urdhërosh që një person të marrë një vaksinë ose t’i nënshtrohet testimit bie plotësisht në fuqinë e policisë së Shteteve,” vazhdoi gjykata, duke shtuar se precedenti kishte “vendosur prej kohësh që është në kompetencën e policisë së një shteti për të parashikuar vaksinimin e detyrueshëm. ” [Jacobson kundër Massachusetts (1905).] “Mandati, megjithatë, i urdhëron punëdhënësit amerikanë që të detyrojnë miliona punonjës të marrin një vaksinë COVID-19 ose të mbajnë barrën e testimit javor. Fuqia e Klauzolës së Tregtisë mund të jetë e gjerë, por nuk i jep Kongresit fuqinë për të rregulluar pasivitetin joekonomik tradicionalisht brenda pushtetit policor të Shteteve.”

“Së dyti, shqetësimet mbi parimet e ndarjes së pushteteve hedhin dyshime mbi pohimin e Mandatit për fuqi praktikisht të pakufizuar për të kontrolluar sjelljen individuale nën maskën e një rregulloreje në vendin e punës,” vazhdoi vendimi. “Siç thekson gjyqtari Duncan, doktrina e pyetjeve kryesore konfirmon se Mandati i kalon kufijtë e autoritetit ligjor të OSHA.”

“Rrjedhimisht, sfidat e kërkuesve ndaj Mandatit tregojnë një gjasë të madhe për sukses në themel, dhe ky fakt rëndon në mënyrë kritike në favor të një qëndrimi,” vendosi gjykata. Gjyqtarët vendosën se mosdhënia e qëndrimit do të shkaktonte dëm të pariparueshëm për kërkuesit, si dhe për kompanitë dhe punonjësit e prekur. Ai shton se qëndrimi emergjent është “në interes publik”.

“Interesi publik shërbehet gjithashtu duke ruajtur strukturën tonë kushtetuese dhe duke ruajtur lirinë e individëve për të marrë vendime intensive personale sipas bindjeve të tyre – madje, ose ndoshta veçanërisht, kur ato vendime i pengojnë zyrtarët e qeverisë,” tha gjykata.

Në fund të fundit, Gjykata e qortoi mandatin sepse kompetenca të tilla janë në kuadër të Degës së Legjislativit dhe jo të Ekzekutivit.

“Kushtetuta i jep një fuqi të kufizuar legjislative Kongresit,” tha gjykata. “Për më shumë se një shekull, Kongresi e ka përdorur në mënyrë rutinore këtë fuqi për të deleguar specifikat e politikëbërjes dhe detajet teknike tek agjencitë ekzekutive të ngarkuara me zbatimin e parimeve të politikave që Kongresi përcakton.”

Padia në Gjykatën e Apelit të Qarkut të Pestë, me seli në New Orleans, është vetëm një nga shumë që janë ngritur kundër mandatit federal të vaksinës. Janë të paktën trembëdhjetë shtete të rreshtuara për të paditur zyrtarisht administratën e Biden për dekretin e saj të paligjshëm: Alabama, Arizona, Georgia, Idaho, Indiana, Luiziana, Mississippi, Montana, Oklahoma, Karolina e Jugut, Utah, Teksas dhe Virxhinia Perëndimore.

Burimi: /trendingpolitics.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post VIDEO/Austria ngrihet Kundër “Diktaturës Shëndetësore”…
Next post Qindra protestues para ambasadës austriake në Paris, kundër pasaportës së vaksinimit
error: Materiali eshte i mbrojtur !!