fbpx
Lajmet me te Klikuara

Kurora Mbretërore që Sundon botën !

Nga Mark Owen –


Në Angli funksionojnë dy Kurora, njëra është Mbretëresha Elizabeta II, edhe pse jashtëzakonisht e pasur, Mbretëresha funksionon kryesisht si një kapacitet ceremonial dhe shërben për të larguar vëmendjen nga Kurora tjetër, e cila lëshon urdhrat e saj të veprimit përmes kontrollit të tyre mbi Parlamentin anglez.

Kjo kurora e dytë përbëhet nga një komitet prej 12 bankash të kryesuar nga Banka e Anglisë (House of Rothschild). Ata sundojnë botën nga shteti sovran i pavarur prej 677 hektarësh, i njohur si Qyteti i Londrës, ose thjesht “Qyteti”.
Qyteti nuk është pjesë e Anglisë, ashtu si Uashingtoni DC nuk është pjesë e SHBA-së.

Qyteti përmendet si milja katrore më e pasur në tokë dhe kryesohet nga një kryetar bashkie, i cili emërohet çdo vit.
Kur Mbretëresha dëshiron të kryejë biznes brenda qytetit, ajo takohet nga Lord Mayor në Barin Temple (Templar) ku ajo kërkon leje për të hyrë në këtë shtet privat, sovran. Më pas ajo vazhdon në qytet duke ecur disa hapa pas kryetarit të bashkisë.

Enturazhi i saj nuk mund të jetë i veshur me asgjë tjetër përveç uniformave të shërbimit.

Në shekullin e nëntëmbëdhjetë, 90% e tregtisë botërore kryhej nga anijet britanike të kontrolluara nga Kurora. 10% e tjerë e anijeve duhej t’i paguanin komisione Kurorës thjesht për privilegjin e përdorimit të oqeaneve të botës.

Kurora korrte miliarda fitime ndërsa vepronte nën mbrojtjen e forcave të armatosura britanike. Kjo nuk ishte pasuria britanike e tregtarit britanik, por tregtia e kurorës dhe pasuria e kurorës.
Që nga viti 1850, autori Frederick Morton vlerësoi se pasuria e Rothschildëve ishte më shumë se 10 miliardë dollarë [sot, pasuria e kombinuar e dinastive bankare është 300 trilion dollarë].

Sot, borxhi i lidhur i botës mbahet nga Kurora.

Temple Bar i lartpërmendur është krahu juridik i Kurorës dhe mban një monopol ekskluziv mbi mashtrimin ligjor global përmes ekskluziviteteve të tyre të Shoqatës së Avokatëve. Temple Bar përbëhet nga katër bujtina të gjykatës. Ata janë; Tempulli i Mesëm, Tempulli i Brendshëm, Inn Lincoln dhe Inn Grey. Pika e hyrjes në këto shoqëri sekrete të mbyllura gjendet vetëm kur dikush thirret në Barin e tyre.

Avokatët e avokatisë në Shtetet e Bashkuara i detyrohen besnikërisë së tyre dhe i japin betimet e tyre Kurorës. Të gjitha Dhomat e Avokatëve në të gjithë botën janë nënshkruese dhe ekskluzive të Shoqatës Ndërkombëtare të Avokatëve të
vendosur në Bujtinat e Court of the Crown Temple.
Tempulli i Brendshëm zotëron ekskluzivitetin e sistemit ligjor me licencë që e bën të barabartë Kanadanë dhe Britaninë e Madhe, ndërsa Tempulli i Mesëm ka licencë për të vjedhur nga Amerika.

Që Deklarata e Pavarësisë të njihej ndërkombëtarisht, Mbreti i Tempullit të Mesëm George III ra dakord në Traktatin e Parisit të vitit 1783 për të krijuar entitetin ligjor të Kurorës të Shteteve të Bashkuara të inkorporuara, të referuara brenda vendit si Shtetet e Tempullit të Kurorës (Kolonitë). Shtetet e shkruara me shkronjën e madhe ‘S’ tregon një entitet juridik të Kurorës.

Pesë avokatë Templarë nën betimin solemn ndaj Kurorës, nënshkruan Deklaratën e Pavarësisë Amerikane. Kjo do të thotë se të dyja palët ishin agjentë të Kurorës. Nuk ka efekt të ligjshëm kur një palë nënshkruan si palë e parë dhe e dytë. Deklarata ishte thjesht një memorandum i brendshëm që qarkullonte midis anëtarëve privatë të Kurorës.

Shumica e amerikanëve besojnë se ata zotërojnë tokën e tyre, por ata thjesht kanë blerë pasuri të paluajtshme me kontratë. Me përmbushjen e kontratës, kontrolli i tokës kalon me akt garancie. Akti i Garancisë nuk mund të qëndrojë kundër Patentës së Tokës.

Kurorës iu dhanë Patentat e Tokës në Amerikën e Veriut nga Mbreti i Anglisë. Kolonialët u rebeluan ndaj taksave me fajde të Kurorës, dhe kështu u krijua Deklarata e Pavarësisë për të qetësuar popullsinë.

Një mashtrim tjetër i përdorur për të mashtruar personat fizikë është dhënia e të drejtës. Ato karta në portofolin tuaj që mbajnë emrin tuaj të shkruar me të gjitha shkronjat e mëdha do të thotë se ju keni marrë të drejtën dhe keni statusin e një korporate. Është krijuar një ‘personalitet juridik’ dhe ju keni hyrë në marrëveshje me shumë variante që ju vendosin në një marrëdhënie barazie me kurorën.

Këto kontrata të padukshme përfshijnë, certifikatat e lindjes, të dhënat e shtetësisë, marrëveshjet e punës, patentë shoferi dhe llogaritë bankare. Ndoshta është e dobishme të theksohet këtu se kontratat nuk janë tani dhe as nuk është dashur ndonjëherë të deklarohen me shkrim në mënyrë që të jenë të zbatueshme nga gjyqtarët amerikanë.

Nëse është e shkruar, është thjesht një deklaratë me shkrim e kontratës.

Protestuesit e taksave dhe rezistentët (të ardhshëm) që përpiqen të heqin dorë nga pjesët e këtyre kontratave me të cilat ata tani nuk pajtohen, nuk do të përfitojnë duke përdorur argumentet e ligjit të dëmtimit (drejtësisë) si justifikim. Gjyqtarët do t’i refuzojnë këto linja mbrojtjeje pasi ato nuk kanë asnjë ndikim në jurisprudencën e ligjit të kontratave .

Ligji kundër shkeljeve rregullon ankesat ku nuk është në fuqi asnjë ligj kontraktor.

Këto marrëveshje/kontrata private që na lidhin gjithmonë do të anulojnë klauzolat e përgjithshme të Kushtetutës dhe Ligjit të të Drejtave (Kushtetuta është në thelb një dekret i riemërtuar i ligjit të zakonshëm anglez). Ligji i të Drejtave shihet nga Kurora si një ‘faturë përfitimi’, e dhënë prej tyre në pritje të reciprocitetit-(taksave).

Protestuesit dhe rezistentët do të humbasin gjithashtu çështjet e tyre duke u mburrur me statusin e shtetësisë. Shtetësia është një tjetër marrëveshje kapitali që ne kemi me Kurorën. Dhe kjo është kontrata shumë juridike që gjyqtarët federalë do të përdorin për t’i burgosur ata. Sipas fjalëve të ish-gjykatësit të Gjykatës së Lartë, Felix Frankfurter, “Barazia është brutale”, por ne thjesht po zbatojmë marrëveshjet.

Bilanci i Titullit 42, seksioni 1981 i Kodit të të Drejtave Civile thotë, “qytetarët do t’u nënshtrohen dënimeve, dhimbjeve, gjobave, taksave, licencave dhe detyrimeve të çdo lloji” të ngjashme.

Dhe për të lehtësuar heqjen e aseteve në të ardhmen, fundi i
amendamentit të 14 -të përfshin një gjendje hipotekimi të borxhit të Shteteve të Bashkuara, ku të gjithë personat e të drejtës (që jeni ju) mund të mbahen personalisht përgjegjës për borxhin e Kurorës.

Kurora e sheh pjesëmarrjen tonë në këto kontrata të kapitalit tregtar si vullnetare dhe se çdo fitim i përllogaritur është i tatueshëm, pasi fitimi nuk do të ishte i mundur po të mos ishte për Kurorën. Ata e shohin sistemin e bankave ndërshtetërore si pronë të tyre.

Çdo fitim i përjetuar nga kushdo me një llogari bankare (ose hua, hipotekë ose kartë krediti) mbart me vete – si veprim i ligjit – të njëjtën fuqi dhe efekt të plotë sikur Kurora të kishte krijuar fitimin. Po të shikosh aspektin historik të parlamentit amerikan dhe procedurat në të, së pari për çështjen e demokracisë, është e qartë se ne nuk e ka një të tillë.

Zyrtarisht, Amerika eshte një Monarki Kushtetuese. Kryeministri, Senati, dhe shumë nëse jo të gjithë zyrtarët e zgjedhur, betohen pas marrjes së detyrës. Konteksti i atij betimi është si vijon;
“Unë, [emri], betohem se do të jem besnik dhe do të mbaj besnikëri të vërtetë ndaj Madhërisë së Saj Mbretëreshës Elizabeta e Dytë, Mbretëreshës së Kanadasë, trashëgimtarëve dhe pasardhësve të saj..

PS, ruani prangat koloniale “bageti e leshtë”, se kjo të kujton një periudhë shumë më të errët të historisë, duke zëvendësuar Lordët e Mesjetës me Korporatat Globale. Shtetet e Bashkuara nuk janë një Shtet – është një Korporatë …

/ PatriotikMedia /

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post VIDEO/Project Veritas: “Kjo nuk është Shaka” – Tim Pool “shpërthen” ndërsa jep Paralajmërimin Urgjent për fashizëm në Amerikë …
Next post Avokati Goxhaj rikonfirmon Parashikimin e Analistit për Berishën duke pohuar zhvillimin e Kuvendit dhe marrjen Partisë Demokratike …
error: Materiali eshte i mbrojtur !!