fbpx
Lajmet me te Klikuara

SHBA: Gjykata Federale Ndaloi Mandatin e Bajdenit për Vaksinën për “Çështje e rëndë Statutore dhe Kushtetuese”…

Një Gjykatë Federale e Apelit sapo ka ndalur mandatin e Bidenit për vaksinën. Fitorja për amerikanët që kërkojnë lehtësim të përkohshëm nga ligji i vështirë u njoftua nga guvernatori i Teksasit, Greg Abbott, i njoftuar të shtunën.

Urdhri i gjykatës i përket rregullores së OSHA-së që sapo u lëshua nën administrimin e Biden. Tre gjyqtarë kanë dhënë vendimin e mëposhtëm.

“Përpara gjykatës është mocioni i parë urgjent i kërkuesve për të ndaluar zbatimin e Standardit të Përkohshëm të Emergjencës 2 të 5 nëntorit 2021 (“Mandati”) i Administratës së Sigurisë dhe Shëndetit në Punë, në pritje të shqyrtimit të përshpejtuar gjyqësor”, thuhet në urdhrin. “Për shkak se peticionet japin arsye për të besuar se ka çështje të rënda statutore dhe kushtetuese me mandatin, mandati është QËNDRuar në pritje të veprimeve të mëtejshme nga kjo gjykatë.”

Gjykata më pas urdhëroi qeverinë federale të përgjigjet deri më 8 nëntor. Rregullorja e OSHA u lëshua zyrtarisht të enjten, pasi administrata Biden e njoftoi fillimisht në shtator.

“Administrata Biden urdhëroi kompanitë amerikane të enjten që të sigurohen që punonjësit e tyre të vaksinohen plotësisht ose të testohen rregullisht për Covid-19 deri më 4 janar – duke u dhënë atyre një pushim gjatë festave përpara se të ndikojë mandati i shumëpritur dhe i kontestuar ashpër,” raportoi CNBC.

“Administrata të enjten shtyu gjithashtu afatin e fundit për kontraktorët federalë që të përmbushin një grup më të rreptë të kërkesave të vaksinave për stafin nga 8 dhjetori deri më 4 janar për të përputhur me afatin e vendosur për kompanitë e tjera private dhe ofruesit e kujdesit shëndetësor”, raporti. shtuar.

“Rregullat e reja të nxjerra nga Administrata e Sigurisë dhe Shëndetit në Punë nën Departamentin e Punës, zbatohen për bizneset me 100 ose më shumë punonjës,” vuri në dukje raporti. “Të gjithë punëtorët e pavaksinuar duhet të fillojnë të mbajnë maska ​​deri më 5 dhjetor dhe të japin një test negativ për Covid në baza javore pas afatit të janarit, sipas kërkesave. Kompanive nuk u kërkohet të paguajnë ose të ofrojnë teste, përveç nëse kërkohet ndryshe nga ligjet shtetërore ose lokale ose në kontratat e sindikatave të punës. Kushdo që rezulton pozitiv i ndalohet të shkojë në punë.”

“Kompanitë kanë gjithashtu kohë deri më 5 dhjetor për të ofruar kohë të paguar për punonjësit për t’u vaksinuar dhe leje mjekësore me pagesë që ata të shërohen nga çdo efekt anësor,” shtoi raporti.

Administrata e Sigurisë dhe Shëndetit në Punë do të kontrollojë gjithashtu vendet e punës në mbarë vendin për të siguruar respektimin e mandatit të paligjshëm.

“OSHA, e cila kontrollon sigurinë në vendin e punës për Departamentin e Punës, do të ofrojë modele të planeve të zbatimit dhe fletëve të fakteve midis materialeve të tjera për të ndihmuar kompanitë të miratojnë rregullat e reja,” raportoi CNBC.

“OSHA do të kryejë gjithashtu inspektime në vendin e punës për t’u siguruar që kompanitë të respektojnë rregullat, tha një zyrtar i lartë i administratës. Gjobat për mospërputhje mund të variojnë nga 13,653 dollarë për shkelje serioze në 136,532 dollarë nëse një kompani shkel me dashje rregullat,” shtoi raporti.

“Mandati i vaksinës, i cili mbulon 84 milionë njerëz të punësuar në sektorin privat, përfaqëson përdorimin më të gjerë të fuqisë federale për të mbrojtur punëtorët nga Covid-19 që kur virusi u shpall pandemi në mars 2020,” vazhdoi ai.

Njëzet e katër prokurorë të përgjithshëm të shtetit në mesin e shtatorit kërcënuan se do të padisën administratën e Biden mbi mandatin federal të vaksinës pasi u shpall me urdhër ekzekutiv. Këto AP shtetërore i dërguan një letër administratës Biden që ia vlen të lexohet e plotë.

“Ne, Prokurorët e Përgjithshëm të 24 shteteve, shkruajmë në kundërshtim me përpjekjen tuaj për të mandatuar vaksinimin e qytetarëve privatë”, thuhet në letrën e AG-ve. “Më 9 shtator, ju njoftuat se do të urdhëronit Departamentin e Punës të lëshojë një standard të përkohshëm emergjent, sipas Aktit të Sigurisë dhe Shëndetit në Punë (OSH), i cili do të detyronte që punëdhënësit e sektorit privat të kërkojnë që shumica e punonjësve të tyre ose të marrin një Covid-19 qëlloni, dorëzoni testimin javor ose pushoni. Plani juaj është katastrofik dhe kundërproduktiv. Nga perspektiva e politikave, ky dekret nuk ka gjasa të fitojë zemrat dhe mendjet – thjesht do të nxisë skepticizëm të mëtejshëm. Dhe të paktën disa amerikanë thjesht do të largohen nga tregu i punës në vend që të binden.”

“Politika gjithashtu nuk merr parasysh dallimet midis punonjësve që mund të justifikojnë trajtim më të nuancuar nga punëdhënësit,” shtohej letra. “Më e dukshme, politika juaj në mënyrë të pashpjegueshme dështon të njohë imunitetin natyror. Në të vërtetë, CDC vlerësoi se deri në fund të majit 2021, mbi 120 milionë amerikanë ishin infektuar tashmë, dhe ky numër ka të ngjarë të jetë dhjetëra miliona më i lartë sot dhe mandati juaj gjithëpërfshirës dështon të llogarisë faktin se shumë punëtorë – për shembull, ata që punojnë nga shtëpia ose puna jashtë – nuk janë pothuajse në asnjë rrezik ekspozimi nga kolegët e tyre, pavarësisht nga statusi i vaksinës. Një politikë e vetme për të gjithë nuk është vendimmarrje e arsyetuar. Është pushtet për hir të pushtetit.”

“Edikti juaj është gjithashtu i paligjshëm”, shton letra. “Ju propozoni të zbatoni mandatin tuaj përmes dispozitës standarde të përkohshme të urgjencës që përdoret rrallë në Aktin e SSHP. Sipas Shërbimit të Kërkimeve të Kongresit, Departamenti është përpjekur të miratojë një standard të përkohshëm emergjent vetëm një herë tjetër që nga viti 1983 (dhe ky përjashtim erdhi në qershor të këtij viti dhe po sfidohet).

Një standard i përkohshëm emergjent nuk duhet të kalojë përmes njoftimit dhe komentit dhe mund të hyjë në fuqi menjëherë pas publikimit. Për shkak të mungesës së procesit dhe mbikëqyrjes, gjykatat i kanë parë këto standarde me dyshim. Midis 1971 dhe 1983, Administrata e Sigurisë dhe Shëndetit në Punë (OSHA) nxori nëntë standarde të përkohshme emergjente. Prej tyre, gjashtë u sfiduan. Gjykatat i liruan plotësisht ose i lanë standardet në katër raste, pjesërisht i pezulluan standardet në një tjetër dhe mbështetën vetëm një nga gjashtë.”

Mandati federal i vaksinës së Biden-it ka përmbushur kështu sfidën e tij të parë në gjykatë. Deri më tani, po duket e zymtë për dekretin flagrant antikushtetues.

Burimi: /TrendingPolitics/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Picolina Sataniste Greta: Ata po Mbrojnë Klimën/Çfarë ti ketë ndodhur kësaj Mostre të Soros-it ?
Next post VIDEO/Shkarkohet Lulzim Basha nga Kryetar i PD-së – Anëtari i FRPD e “shkarkonë“ Live nga Foltorja …
error: Materiali eshte i mbrojtur !!