fbpx
Lajmet me te Klikuara

VIDEO/Dr. Ardis dhe McCullough flasin për frikën Covid -Driven në Profesionin Mjekësor …

Disa ekspertë mjekësorë thonë se pandemia e koronavirusit Wuhan (COVID-19) nxitet kryesisht nga frika. Dr. Bryan Ardis e preku këtë gjatë episodit të 20 tetorit të “The Dr. Ardis Show” në Brighteon.TV. Atij i bashkohet Dr. Peter McCullough, i cili ka folur gjatë për COVID-19.

Ardis pohon se COVID-19 “nuk është aq i rrezikshëm apo aq [i frikshëm] sa ju është bërë të besoni përmes mediave”. Ai shton se emisioni i tij kërkon të ndihmojë në nxjerrjen e të dhënave përkatëse dhe të hedhë dritë mbi narrativën e vazhdueshme.

“Qëllimi ynë është të ndihmojmë në uljen e frikës. Si e bën atë? Ju u sillni njerëzve informacione që i ndihmojnë ata të marrin vendime të informuara për të dashurit e tyre dhe për veten e tyre”, thotë Ardis.

Më pas McCullough shtjellon rolin e frikës në drejtimin e narrativës pro-vaksinave.

“Frika shtyn emocionet në trurin e trurit, në sistemin limbik. Ai tejkalon gjithçka – dhe kështu, unë mendoj se ajo që keni parë që në fillim janë shfaqje frike, “thotë ai.

Mjeku kardiovaskular shton: “Është e çuditshme të shikosh frikën jo vetëm në publik, por të depërtojë në komunitetin mjekësor.”

“Herën e parë kur isha në emisionin e Tucker Carlson muaj më parë, i thashë: ‘E dini, kjo është hera e parë ku kam parë mjekë, mjekë infermiere, ndihmës mjekë dhe të tjerë të zhvillojnë frikën personale të kontraktimit të SARS-CoV. -2 virus’”, thotë McCullough.

Frika e nxitur nga Covid ende mbizotëruese në spitale
Në maj 2021, Fox News raportoi për vërejtjet e McCullough gjatë një interviste “Tucker Carlson Today”. Gjatë intervistës, McCullough denoncoi përgjigjen ndaj COVID-19 të shumë qeverive, duke pretenduar se këto i kanë mbajtur popullatat “në frikë, izolim dhe dëshpërim”.

Sipas McCullough, pandemia e COVID-19 ishte hera e parë që mjekët dhe infermierët amerikanë u përballën me një sëmundje nga e cila mund të kapeshin dhe të vdisnin.

“Mendoj se ndodhi sepse kolegët tanë në Itali po raportonin se në disa qendra në Milano, kur u mbaruan pa pajisjet mbrojtëse personale, personeli shëndetësor filloi të zbriste”, pohon mjeku kardiovaskular.

McCullough vazhdon: “Në një moment në kohë, herët, ata publikuan një listë me një mijë mjekë që kishin vdekur [nga COVID-19] në internet. Shumë prej tyre ishin më të vjetër. Unë mendoj se kjo dërgoi një ftohje në komunitetin mjekësor. “

Mjeku kardiolog vëren se kjo frikë mbetet e përhapur në sistemin spitalor.

“Mund t’ju them në qendrat kryesore mjekësore sot, besoni apo jo, [gjatë] raundeve madhështore – shumica e njerëzve janë në WebEx. Kaq shumë mjekë janë ende aq të frikësuar sa nuk po dalin nga shtëpitë apo zyrat e tyre për të shkuar as në raunde madhështore.”

McCullough: Agjencitë e Shëndetit Publik duke tejkaluar kompetencat ekzekutive
McCullough përmend gjithashtu se SHBA-ja e ka humbur “ndjenjën se kush kontribuon në kujdesin mjekësor në autoritetin mjekësor”, të cilën Carlson e ka përmendur më herët.

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) analizojnë shpërthimet, ndërsa Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) trajton shqetësimet që lidhen me barnat dhe sigurinë e barnave. Ndërkohë, Instituti Kombëtar i Shëndetësisë financon kërkimin e qeverisë.

Megjithatë, të tre agjencitë i kanë tejkaluar kufijtë e tyre deri në atë pikë sa sugjerojnë vetëm një kurs standard trajtimi për COVID-19 në kurriz të trajtimeve të tjera efektive.

“Asnjë nga këto organizata nuk janë organe trajtuese. Asnjëri prej tyre nuk ka autoritetin të sugjerojë trajtim. Të gjithë ata punojnë për ne. Ato janë agjenci shërbimesh publike, punojnë për mjekë dhe pacientë,” thotë McCullough.

“Mjeku dhe pacienti ulen mbi ato tre agjenci dhe të dy përfshihen në atë që ne e quajmë një marrëdhënie fiduciare – që do të thotë se ne kemi një përgjegjësi ndaj njëri-tjetrit. Një parim i marrëdhënies fiduciare është vendimmarrja e përbashkët, që ne të gjithë të vendosim së bashku për atë që ndodh, qofshin ato sëmundje të zemrës, kancer dhe COVID-19.

McCullough ankohet se si kjo marrëdhënie nuk është trajtuar me respekt në mes të pandemisë së vazhdueshme COVID-19.

Ai thotë: “Ne kemi parë një gërryerje të marrëdhënies së besnikërisë në vendimmarrjen mjekësore dhe një kalim të plotë të vendimmarrjes së përbashkët. Pacientët janë absolutisht të indinjuar që nuk kanë fjalë për kujdesin e tyre dhe sigurisht janë të indinjuar kur u mohohet terapia e duhur mjekësore.”

Shikoni episodin e plotë të 20 tetorit të “The Dr. Ardis Show” në videon më poshtë:

Burimi: /humansarefree/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post VIDEO/Fundi i Faucit dhe Mashtrimeve të tij: Efikasiteti i vaksinës shkon nga 100% efektiv,në 20% efektiv!
Next post Danimarka: Shkalla më e Lartë e Infektimit që nga Maji, Pavarësisht se 75% e Popullsisë është Plotësisht e Vaksinuar…
error: Materiali eshte i mbrojtur !!