fbpx
Lajmet me te Klikuara

Hetuesit Federalë Lëshojnë Urdhërin që Google të Dorëzojë këdo që Shkruan në disa Terma Kërkimi …

Nga Jim Hoft

Por ata sigurojnë publikun amerikan se atyre mund t’u besohet. Ashtu si qeveria federale siguroi amerikanët se nuk do të abuzonin me gjykatat sekrete të FISA -s për të spiunuar amerikanët e pafajshëm!

Ne tani e dimë se federatat e shtrembër po spiunonin Donald Trump, familjen e tij, fushatën e tij dhe presidencën e tij duke përdorur gjykatat sekrete për të marrë urdhra.

Kjo është bota juaj e re e guximshme. Mësohuni me të.

Yahoo raportoi:

Qeveria amerikane thuhet se po lëshon në mënyrë të fshehtë urdhër për Google për të siguruar të dhëna të përdoruesit për këdo që shkruan në terma të caktuar kërkimi, duke ngritur frikën se përdoruesit e pafajshëm në internet mund të kapen në hetime të krimeve serioze në një frekuencë më të madhe nga sa mendohej.

Në përpjekje për të gjetur kriminelët, hetuesit federalë kanë filluar të përdorin “urdhër -fjale” dhe i kanë përdorur ato për t’i kërkuar Google që t’u sigurojë atyre informacione për këdo që ka kontrolluar emrin e viktimës ose adresën e tyre gjatë një viti të caktuar, një dokument gjyqësor i pa vulosur aksidentalisht që Forbes. shfaqje të gjetura.

Google duhet t’i përgjigjet mijëra urdhrave çdo vit, por fjalët kyçe janë një strategji relativisht e re e përdorur nga qeveria dhe janë të diskutueshme.

“Kalimi përmes bazës së të dhënave të historisë së kërkimit të Google i mundëson policisë të identifikojë njerëzit thjesht bazuar në atë që ata mund të kenë menduar, për çfarëdo arsye, në një moment në të kaluarën,” tha Jennifer Granick, këshilltare e mbikëqyrjes dhe sigurisë kibernetike në Unionin e Lirive Civile Amerikane. Forbes.

“Kjo teknikë e pamundur kurrë më parë kërcënon interesat e Amendamentit të Parë dhe në mënyrë të pashmangshme do të përfshijë njerëz të pafajshëm, veçanërisht nëse termat e fjalëve kyçe nuk janë unike dhe afati kohor nuk është i saktë. Për t’i bërë gjërat më keq, policia aktualisht po e bën këtë në fshehtësi, e cila izolon praktikën nga debati publik dhe rregullimi, “shtoi ajo.

Qeveria tha se fushëveprimi i urdhrave është i kufizuar për të shmangur përfshirjen e njerëzve të pafajshëm që ndodhin të kërkojnë terma të caktuar, por nuk është zbuluar publikisht se sa të dhëna të përdoruesve i dërgohen qeverisë dhe sa janë masat e kërkesave për urdhër.

Burimi: https://humansarefree.com/2021/10/federal-investigators-issuing-warrants-for-google-to-turn-over-anyone-typing-in-certain-search-terms.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Proçedohet përsëri Av.Altin Goxhaj: Çështja e 31 që prej 2005 kundër tij nga Mafia Soros. (VIDEO)
Next post A lëshoi ​​Dega e Katërt e Qeverisë SARS-CoV-2 Pastaj Fajësoi Kinën …
error: Materiali eshte i mbrojtur !!