fbpx
Lajmet me te Klikuara

Hulumtimi është i Qartë: Ivermectin është një Trajtim i Sigurt, Efektiv për Covid. Pra, pse Nuk po përdoret?

Nga Elizabeth Mumper, MD, FAAP

Pavarësisht përpjekjeve për të denigruar ivermectin si “paste kali” dhe për të parandaluar mjekët që ta përshkruajnë atë dhe pacientët që ta përdorin atë, hulumtimi i fundit tregon se ky ilaç i sigurt dhe i lirë është efektiv në mbajtjen e pacientëve me COVID jashtë spitalit.

Një pacient me diabet të tipit 1 u thirr për të më thënë farmacisti në Walgreens -in tonë lokal refuzoi të plotësonte recetën që kisha shkruar për ivermectin, kështu që thirra për të pyetur pse.

Farmacisti i ri, disa vjet jashtë shkollës së farmacisë, më informoi se nuk e kuptonte pse po e përdorja ivermectin për trajtimin e hershëm të COVID sepse “SARS-CoV-2 nuk ka një ekzoskelet”.

I shpjegova se nuk po përdor ivermectin si një ilaç anti-parazitar, por që kishte të dhëna mbresëlënëse si një anti-inflamator dhe anti-viral.

Për më tepër, si pediatër, kam më shumë se 40 vjet përvojë në menaxhimin e sëmundjeve të shumta virale. Ka vlerë në trajtimin e hershëm të viruseve, shpesh me ilaçe natyrale të lira, në vend që të “qëndroni në shtëpi derisa të keni probleme me frymëmarrjen, pastaj shkoni në spital” siç kanë këshilluar zyrtarët publikë amerikanë për COVID.

Farmacisti nuk po blinte shpjegimin tim fillestar. “Unë nuk do të mbush receta për ivermectin që përdoren në doza pseudo vaksine,” më tha ai.

Unë u befasova që një farmacist i ri ishte në gjendje të anashkalonte recetën e një mjeku me përvojë, duke hequr në mënyrë efektive një mundësi të lirë parandalimi dhe trajtimi për pacientët e zgjedhur në mes të një pandemie.

Edukatori mjekësor në mua filloi. “Unë do të isha i lumtur t’ju dërgoja disa referenca në lidhje me përdorimin e ivermectin për trajtim dhe parandalim. Ka studime mbresëlënëse nga Argjentina, Peruja, Afrika dhe India që sugjerojnë rezultate shumë më të mira sesa ne po arrijmë këtu në SHBA me fokusin tonë të vetëm në vaksinat. “

Ai më tha që Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) nuk e rekomandonte ivermectin për COVID. I kërkova të shikoja dokumentacionin dhe ai pranoi të ma dërgonte me faks.

Unë i dorëzova me dorë 93 referenca dhe një artikull të shkëlqyeshëm për Walgreens.

Farmacisti dërgoi me faks një postim nga 5 Mars, në faqen e internetit të FDA me titull “Pse nuk duhet të përdorni Ivermectin për të trajtuar ose parandaluar COVID-19”.

Të nesërmen, mora njoftimin se një farmaci në Virxhinian Veriore nuk do të plotësonte asnjë recetë për ivermectin nëse kodi i diagnozës përmendte COVID.

Unë kisha shkruar një recetë ivermectin për një pacient që ka një histori të reagimeve të këqija ndaj vaksinave dhe sëmundjeve të rëndësishme autoimune. Mosha e tij adoleshente do të thotë se ai është në rrezik shumë të ulët të vdekjes nga vetë COVID.

Bazuar në përvojën time si mjeku i tij për më shumë se një dekadë, unë isha i shqetësuar për ngjarjet e mundshme negative nëse ai merrte vaksinën COVID. Unë gërmova në të dhënat në lidhje me ivermectin, dhe dukej si një mundësi e shkëlqyeshme për të që të kishte në dorë për trajtimin e hershëm të COVID nëse ai sëmurej.

Një farmacist në një farmaci, i cili kurrë nuk ka ekzaminuar pacientin tim ose nuk ka mësuar historinë e tij të gjerë mjekësore, duhet të tejkalojë gjykimin tim më të mirë mjekësor duke refuzuar të plotësojë recetën.

Në të njëjtën ditë, në një bisedë me një farmaci të përzier, mësuam për një rast në të cilin familja e një pacienti duhej të merrte një spital në gjykatë për të marrë trajtim me ivermectin.

Mbani në mend se profili i sigurisë për ivermectin është i shkëlqyeshëm dhe ilaçi është spektakolarisht më pak i shtrenjtë se shumica dërrmuese e ndërhyrjeve spitalore.

https://twitter.com/RobertKennedyJr/status/1444065839360135175?s=20

Tre ditë më vonë, në një telefonatë zmadhimi me një koleg prindërit e të cilit jetojnë në Kolorado, mësova se një farmacist në një farmaci të madhe nuk po refuzonte vetëm të mbushte ivermectin për pacientët 86- dhe 87-vjeçarë që mbanin receta të vlefshme, por farmacisti po merrte iniciativën për t’i kujtuar barnatoret e tjera King Soopers në shtet që të mos i mbushnin ato receta.

Analiza ime e literaturës mjekësore është se ivermectin ka një rekord mbresëlënës të sigurisë dhe ka studime të shumta nga e gjithë bota që sugjerojnë se mund të zvogëlojë sëmundshmërinë dhe vdekshmërinë nga COVID 19.

Dy mjekë që ishin në të vërtetë në ICU duke trajtuar pacientë të vërtetë, Dr. Paul Marik dhe Dr. Pierre Kory, shikuan përvojën e tyre të mëparshme me pacientë të sëmurë në mënyrë të ngjashme dhe rishikuan strategjitë e trajtimit për të përcaktuar se çfarë mund të ishte e dobishme.

Ndërsa Dr Anthony Fauci na këshilloi të “qëndrojmë në shtëpi dhe të presim për vaksinën”, mjekët e vijës së parë u kujdesën për pacientët para tyre, duke mësuar mësime të vlefshme për atë që funksionoi dhe çfarë jo.

Nga mesi i mesnatës së 31 tetorit, një bamirës bujar do të përputhet me të gjitha donacionet për CHD – deri në 1 milion dollarë! Dhuro Tani!
Le të godasim pikat kryesore, duke cituar drejtpërdrejt nga punimi i rishikimit nga Kory et al, Janar 2021:

Që nga viti 2012, studime të shumta in vitro kanë treguar se ivermectin pengon shumëzimin e shumë viruseve, përfshirë gripin, Zika, Dengue dhe të tjerët (Mastrangelo et al., 2012; Wagstaff et al., 2012; Tay et al., 2013; Götz et al., 2016; Varghese et al., 2016; Atkinson et al., 2018; Lv et al., 2018; King et al., 2020; Yang et al., 2020).
ivermektina pengon përsëritjen dhe lidhjen e SARS-CoV-2 me indet pritëse nëpërmjet disa mekanizmave të vëzhguar dhe të propozuar (Caly et al., 2020a).
ivermektina ka veti të fuqishme anti-inflamatore me të dhëna in vitro që demonstrojnë frenim të thellë të prodhimit të citokinës dhe transkriptimit të faktorit bërthamor-κB (NF-κB), ndërmjetësi më i fuqishëm i inflamacionit (Zhang et al., 2008; Ci et al., 2009; Zhang et al., 2009).


Ivermectin zvogëlon ndjeshëm ngarkesën virale dhe mbron nga dëmtimi i organeve në modele të shumta të kafshëve kur infektohet me SARS-CoV-2 ose koronaviruse të ngjashme (Arevalo et al., 2020; de Melo et al., 2020).
ivermectin parandalon transmetimin dhe zhvillimin e sëmundjes COVID-19 tek ata të ekspozuar ndaj pacientëve të infektuar (Behera et al., 2020; Bernigaud et al., 2020; Carvallo et al., 2020b; Elgazzar et al., 2020; Hellwig dhe Maia, 2020 ; Shouman, 2020).
ivermectin përshpejton shërimin dhe parandalon përkeqësimin në pacientët me sëmundje të butë deri të moderuar të trajtuar herët pas simptomave (Carvallo et al., 2020a; Elgazzar et al., 2020; Gorial et al., 2020; Khan et al., 2020; Mahmud, 2020; Morgenstern et al., 2020; Robin et al., 2020).


Ivermectin përshpejton shërimin dhe shmangien e pranimit dhe vdekjes në ICU në pacientët e shtruar në spital (Elgazzar et al., 2020; Hashim et al., 2020; Khan et al., 2020; Niaee et al., 2020; Portmann-Baracco et al., 2020) ; Rajter et al., 2020; Spoorthi V, 2020).
ivermectin zvogëlon vdekshmërinë në pacientët me sëmundje kritike me COVID-19 (Elgazzar et al., 2020; Hashim et al., 2020; Rajter et al., 2020).

Ivermectin çon në ulje të habitshme të rasteve të vdekshmërisë në rajonet me përdorim të gjerë (Chamie, Juan, 2020).
Siguria, disponueshmëria dhe kostoja e ivermectin është pothuajse e pashembullt duke pasur parasysh ndërveprimet e tij pothuajse zero me ilaçe së bashku me efektet anësore të lehta dhe të rralla të vërejtura gjatë pothuajse 40 viteve të përdorimit dhe miliarda doza të administruara (Kircik et al., 2016).

Ivermectin ishte i suksesshëm në kontrollin e disa sëmundjeve që dëmtuan jetën e miliarda njerëzve që jetonin në varfëri në tropikët.
Zbuluesve të ivermectin iu dha Çmimi Nobel në Mjekësi në 2015.
Ivermectin është përfshirë në “Listën e Barnave Thelbësore” të Organizatës Botërore të Shëndetit. Hasshtë shpërndarë gjerësisht në vende si India për qindarka në ditë. Kostoja e xhepit të ivermectin në Walgreen’s është më shumë se 1.000 dollarë.
Kory dhe Marik përpiluan tetë studime (tre studime të kontrolluara të rastësishme dhe pesë studime të kontrolluara vëzhguese) që demonstrojnë efikasitet në parandalimin e COVID-19 me transmetim të zvogëluar ndjeshëm.

Ata gjetën 19 studime të kontrolluara që treguan ndikime të rëndësishme në kohën e shërimit, qëndrimit në spital, uljes së ngarkesave virale, zvogëlimit të kohëzgjatjes së kollës dhe uljes së vdekshmërisë.

Në historinë mjekësore para-COVID, ky grup kërkimesh në lidhje me ivermectin do të duartrokitej për të sjellë vlerë në mes të një pandemie. Në epokën mjekësore para-COVID, gjykimi dhe përvoja e klinicistëve pranë shtratit të pacientit llogariteshin për diçka.

Para-COVID, ne i mësuam studentët e mjekësisë të përdorin aftësi të mprehta vëzhgimi dhe të mbajnë shënime të sakta nëse pacienti u përmirësua ose u përkeqësua pas strategjive të trajtimit të përdorura.

Në Epokën e COVID-it, farmacistët që thonë mjekët se “COVID nuk ka një skelet skeletor” u mohojnë pacientëve ivermectin-një trajtim i hershëm i sigurt, i lirë, efektiv dhe potencialisht shpëtues i jetës.

Nëse ju ose pacientët tuaj keni probleme me marrjen e recetave të ivermectin për parandalimin ose trajtimin e COVID 19, shihni këtë burim të shkëlqyer nga Front Line COVID 19 Aleanca e Kujdesit Kritik.

Pikëpamjet dhe opinionet e shprehura në këtë artikull janë të autorëve dhe nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht pikëpamjet e Mbrojtjes së Shëndetit të Fëmijëve.

Burimi: https://childrenshealthdefense.org/defender/ivermectin-effective-treatment-covid-research/?fbclid=IwAR3kv-B1mg0UTBNTtbq8mTd45w5yyDVrFPNk9AESxpgZp0ll388Bbcfwpts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Protesta më e Madhe Kundër Masave Anti-Covid në Slloveni – Kundër “Pasaportës të Vaksinimit, që e quajnë një Akt Fashizmi”…
Next post Studim mbi 41,000 Njerëz: Marrja e Vaksinave rrit Rrezikun e Shtrimeve në Spital …
error: Materiali eshte i mbrojtur !!