fbpx
Lajmet me te Klikuara

Studimi: Antitrupat Vazhdojnë për më Shumë se një Vit pas Infektimit me Covid-19 …

Sistemi imunitare i shumicës dërrmuese të njerëzve që janë infektuar me virusin CCP do të vazhdojnë të mbajnë antitrupa kundër virusit për të paktën 12 muaj, sipas një studimi të rishikuar nga kolegët të pranuar nga European Journal of Immunology më 24 shtator.

Shkencëtarët në Institutin Finlandez për Shëndetin dhe Mirëqenien studiuan praninë e antitrupave në 1,292 subjekte tetë muaj pas infektimit. Ata zbuluan se 96 përqind e subjekteve mbanin ende antitrupa neutralizues dhe 66 përqind ende mbanin një lloj antitrupi të quajtur nukleoproteina IgG.

Shkencëtarët pastaj hetuan nivelet e antitrupave një vit pas infektimit duke zgjedhur rastësisht 367 subjekte nga grupi origjinal të cilët ende nuk ishin vaksinuar. Tetëdhjetë e nëntë përqind e subjekteve mbanin ende antitrupa neutralizues, dhe 36 përqind ende mbanin antitrupat IgG.

Nivelet e antitrupave ishin më të larta në subjektet që kishin përjetuar sëmundje të rëndë COVID-19. Krahasuar me ata që kishin sëmundje të butë, këta subjekte kishin dy deri në shtatë herë më shumë antitrupa për të paktën 13 muaj pas infektimit.

“Studimet e individëve që janë shëruar nga infeksioni [virusi CCP] janë vendimtare në përcaktimin se sa kohë antitrupat vazhdojnë pas infeksionit dhe nëse këto antitrupa mbrojnë kundër ri-infeksionit,” shkruan shkencëtarët (pdf).

Megjithë mbrojtjen e qëndrueshme kundër llojit origjinal të virusit CCP, studimi zbuloi se efikasiteti i neutralizimit kundër varianteve Alpha, Beta dhe Delta u zbeh me kalimin e kohës. Reduktimi i efikasitetit u “rënë ndjeshëm” për variantin Beta dhe “u zvogëlua vetëm pak” kundrejt variantit Alfa. Për variantin Delta, i cili është lloji dominues në Shtetet e Bashkuara, studimi zbuloi se 80 përqind e subjekteve kishin ende mbrojtje imune 12 muaj pas infektimit.

Një studim i botuar në Nature Medicine në maj zbuloi se nivelet e antitrupave neutralizues në një person janë shumë parashikues të mbrojtjes imune kundër infeksionit dhe sëmundjeve të rënda të shkaktuara nga virusi CCP (Partia Komuniste Kineze), i njohur zakonisht si koronavirusi i ri. Studimet e mëparshme kanë treguar se antitrupat vazhdojnë gjashtë deri në 12 muaj pas infektimit.

Megjithë mbrojtjen e fortë dhe të qëndrueshme pas një infeksioni, mandatet e vaksinës së virusit CCP në Shtetet e Bashkuara nuk ofrojnë përjashtime bazuar në imunitetin e fituar. Një përmbledhje e Epoch Times për mandatet e vaksinave për kolegjet dhe universitetet amerikane nuk gjeti një shkollë të vetme që ofron përjashtime për studentët që kishin fituar imunitet. Mandatet e fundit të vendosura në nivelin shtetëror dhe federal kanë injoruar gjithashtu imunitetin e fituar.

Burimi: TheEpochTimes.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Francis Collins, Drejtori i NIH, jep Dorëheqjen pasi Zbulohen Gënjeshtrat që Përfitoi gjatë funksionit.(VIDEO)
Next post Disa Shkencëtarë të Pfizer e Pranojnë në Video: “Antitrupat tuaj janë Ndoshta më të Mirë se Vaksinimi”.(VIDEO)
error: Materiali eshte i mbrojtur !!