fbpx
Lajmet me te Klikuara

3 Rojet Zvicerane japin Dorëheqjen pasi Vatikani Urdhëron Vaksinimet dhe Prezanton Kalimet Jeshile Covid-19 …

Tre roje zvicerane kanë dhënë dorëheqjen “vullnetarisht” nga forca ceremoniale e Vatikanit, ndërsa disa të tjerë janë pezulluar pasi Selia e Shenjtë urdhëroi trupat të vaksinoheshin kundër Covid-19 pa asnjë përjashtim fetar.

Ndërsa stafi dhe vizitorët e tjerë të Vatikanit kanë një mundësi për t’iu nënshtruar testeve të rregullta Covid-19 për të ruajtur statusin e tyre të Green Pass, të gjithë Rojet Zvicerane ishin urdhëruar të merrnin një goditje “për të mbrojtur shëndetin e tyre dhe të tjerëve me të cilët bien në kontakt si pjesë” të shërbimit të tyre, “tha nënkryetari i njësisë nënkolonel Urs Breitenmoser për AP.

“Tre anëtarë të Gardës kanë zgjedhur të mos i përmbahen asaj kërkese, duke u larguar vullnetarisht nga trupi.”

Përveç tre rojeve të dërguara përsëri në Zvicër, të paktën tre të tjerë u pezulluan nga detyra aktive pasi ranë dakord të vaksinoheshin, por ende nuk kishin marrë goditjet e tyre.

Garda Zvicerane është një trupë ushtarake zvicerane me 135 trupa, të gjithë meshkuj, që shërben si një njësi ceremoniale, e njohur për uniformat e tyre të stilit të Rilindjes trengjyrëshe, si dhe truprojat personale të Papës.

Që nga 1 tetori, të gjithë banorët, punonjësit dhe vizitorët duhet të japin një certifikatë të vlefshme shëndetësore-e ashtuquajtura Green Pass e përdorur në Itali dhe shtetet e tjera të BE-për të hyrë në territoret e qytetit. Nuk ka përjashtime fetare, përveç atyre të ftuar posaçërisht për të marrë pjesë në meshë “për kohën rreptësisht të nevojshme për ritin”.

Ata që kundërshtojnë vaksinimin në baza fetare shpesh kanë cituar përdorimin e qelizave nga fetuset e abortuara dekada më parë në zhvillimin e imunizimeve, përfshirë ato që synojnë luftimin e Covid-19.

Kongregacioni për Doktrinën e Besimit – më i vjetri ndër nëntë kongregacionet e Curia Romake – deklaroi vitin e kaluar se, përderisa nuk ka asnjë mundësi tjetër, është moralisht e pranueshme të marrësh vaksina të tilla.

Dhe ndërsa Akademia Papnore për Jetën, akademia zyrtare e bioetikës e Kishës Katolike, ka argumentuar se ekziston një “përgjegjësi morale” për të vaksinuar, ajo nuk shkoi aq larg sa të urdhëronte goditjen për të gjithë katolikët.

Vendimi u la me Papën Françesku, i cili më parë denoncoi çdo frikë nga vaksinat si “mohim vetëvrasës”, dhe kohët e fundit deklaroi se marrja e një goditjeje Covid që “autorizohet nga autoritetet përkatëse” është një “akt dashurie”.

Burimi: RT.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Tërheqëse! Greta, fëmija Profet i Dënimit, është e Preferuara për të fituar Çmimin Nobel për Paqe …
Next post Është e Gjitha një Mashtrim! CDC lejon Spitalet të Klasifikojnë Vdekjet ” e Vaksinuara” si “të Pavaksinuara”…
error: Materiali eshte i mbrojtur !!