fbpx
Lajmet me te Klikuara

Propozimet që tregojnë se Pasaportat e Vaksinës Janë në Rrugë të mbarë në Mbretërinë e Bashkuar dhe se janë Botuar pa Zhurmë …

Pas disa muajsh deklaratash dështuese dhe kontradiktore, qeveria britanike më në fund u pastrua dhe zbuloi skenarët ku pasaportat e vaksinave Covid mund të bëhen realitet në muajt në vazhdim.

Çdokush që është mësuar me ndryshimet e pafundme të politikave të qeverisë në Mbretërinë e Bashkuar dhe premtimet e thyera gjatë pandemisë do të jetë krejtësisht i papritur për të mësuar se zyrtarët më në fund kanë zbuluar në heshtje se “certifikimet e detyrueshme të Covid” – një eufemizëm rrethues, eruemian Orwellian për vaksinën pasaportat – janë në rrugë.

Ishte vetëm dy javë e gjysmë më parë që Sekretari i Shëndetësisë Sajid Javid deklaroi pa mëdyshje se pasaportat e vaksinave nuk do të ishin të nevojshme për pjesëmarrësit e institucioneve dhe ngjarjeve të mbushura me njerëz, pasi “ne nuk duhet të bëjmë gjëra për hir të saj”. Më vonë po atë ditë, Kryeministri Boris Johnson përsëriti deklaratën e ministrit, duke thënë se ai ishte i vendosur të përfundonte të gjitha “masat e nevojshme, por ndërhyrëse” të vendosura gjatë pandemisë, për shkak të “mbrojtjes së vaksinave” në Mbretërinë e Bashkuar.

Kjo në vetvete përfaqësonte një fytyrë të plotë vetëm nga disa ditë më parë, kur ministri i vaksinave Nadhim Zahawi sugjeroi që pasaportat do të mandatoheshin në fund të shtatorit, pasi ato ishin “mënyra më e mirë” për të mbajtur ndezur dritat e industrisë së natës Me Propozimet e tij ngjallën zemërim të rëndësishëm, sepse vetëm në maj qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar ishin siguruar se nuk kishte “asnjë shans” që legjislacioni që lehtësonte zbatimin e pasaportave të miratohej dhe planet për këtë qëllim ishin hedhur poshtë përgjithmonë.

Sipas skemës së draftit të Zahawi, britanikët do të ishin detyruar të tregonin prova të vaksinimit të plotë, rezultat negativ të testit PCR, ose se do të kishin përfunduar të izoluar pasi ishin testuar pozitivisht, në mënyrë që të fitonin hyrje në klube nate, bare dhe vende të tjera të njohura të grumbullimit.

Sidoqoftë, është e qartë se planet për të shkuar shumë më tej kanë qenë në tabelën e vizatimit për ca kohë. Ato tani janë botuar në një letër të bardhë gati 5,300 fjalë, të titulluar në mënyrë të zhdrejtë ‘Propozim për certifikim të detyrueshëm Covid në një skenar të Planit B’.

Ai përshkruan se si do të vendoset masa në rast se “Plani B” aktivizohet pasi rastet e Covid të mposhtin NHS, në lidhje me direktivat për distancimin shoqëror dhe mandatet e maskës së fytyrës në mjedise të caktuara.

Nëse miratohet, “certifikimi i detyrueshëm vetëm për vaksinën” do të futet për 18-vjeçarët dhe më lart fare: klubet e natës dhe vendet e tjera hapen pas orës 1 të mëngjesit “me alkool, muzikë dhe vallëzim”; ngjarje të brendshme me 500 ose më shumë pjesëmarrës “ku ata pjesëmarrës ka të ngjarë të qëndrojnë dhe të përzihen në një shkallë të konsiderueshme”; mjedise të mbushura me 4,000 ose më shumë pjesëmarrës “ku ata pjesëmarrës ka të ngjarë të qëndrojnë, ose të lëvizin gjatë ngjarjes”, të tilla si festivalet në natyrë dhe çdo mjedis me 10.000 ose më shumë pjesëmarrës, “të tilla si stadiume të mëdha sportive dhe muzikore”.

Rezultatet negative të testit, ose dëshmia e imunitetit natyror pasi të jeni shëruar kohët e fundit nga virusi, nuk do të pranohen. Whitehall thuhet se “shpreson se nuk do të ishte e nevojshme” të impononte mandate vaksine në mjedise të tjera, por kjo “nuk mund të përjashtohet plotësisht”, e cila vështirë se frymëzon besim. Për më tepër, Whitehall po kërkon veçanërisht reagime publike mbi planet, veçanërisht në lidhje me faktin nëse qytetarët mendojnë se lista aktuale e cilësimeve që do t’i nënshtrohen mandatit është “shumë e ngushtë”.

Në justifikimin e ndryshimeve të gjera, propozimi vëren se mandatet e vaksinës “mund të lejojnë që mjediset që kanë përjetuar periudha të gjata të mbylljes të mbeten të hapura”, e cila “është e preferueshme për mbylljen e vendeve tërësisht ose rivendosjen e kapakëve të kapaciteteve ose distancimin shoqëror”.

Për më tepër, ai pretendon se pasi vaksinat “zvogëlojnë gjasat që dikush të infektohet”, certifikimi i vaksinës zvogëlon rrezikun e transmetimit të mëtejshëm nëse një person i infektuar hyn në një vend.

Specifikat e propozimit thuhet se u përcaktuan “bazuar kryesisht në dëshmitë e shëndetit publik”, dhe gjithashtu u informuan nga rishikimi zyrtar i qeverisë i certifikatave të vaksinave të publikuara në korrik – ajo zbuloi se masa “mund të sigurojë një mjet për të mbajtur ngjarjet dhe bizneset që veprojnë nëse është e nevojshme gjatë vjeshtës dhe dimrit. “

Kjo tingëllon mjaft e drejtë, derisa dikush konsideron se i njëjti rishikim vendosi që Whitehall “nuk do të urdhërojë përdorimin e certifikimit të statusit Covid si kusht i hyrjes për vizitorët në çdo mjedis”, në bazë se “barra” e një mandati të tillë do të ishte “Joproporcionale” me çdo përfitim të përllogaritur të shëndetit publik.

Ky ndryshim i politikës sizmike është edhe më befasues duke marrë parasysh përmbajtjen e venitur të një raporti të komitetit parlamentar të lëshuar në qershor, i cili në mënyrë të dukshme tërhoqi shumë pak vëmendje të mediave të zakonshme. Duke pohuar me vendosmëri se “Pasaportat Covid nuk janë përgjigja” për menaxhimin efektiv të pandemisë, grupi ndër-partiak i deputetëve u tha se ishte “krejtësisht i pa bindur nga rasti për prezantimin e tyre”, dhe paralajmëruan se ata kishin potencialin të “shkaktojnë dëme të mëdha shoqërisht dhe ekonomikisht ”.

“Siç tregojnë statistikat e marrjes së vaksinave, çdo sistem i certifikimit të covid -it do të jetë një diskriminues sipas linjës së racës, fesë dhe moshës … Do të krijohej me kosto të madhe për kthimet që zvogëloheshin me shpejtësi,” komentoi kryetari i komitetit dhe deputeti konservator William Wragg. “Sinqerisht, qeveria duhet të heqë çdo ide për futjen e pasaportave Covid. Ato janë të panevojshme dhe nuk ka asnjë justifikim për ta në shkencë dhe asnjë në logjikë. ”

Shqetësimet e komitetit janë plotësisht të kuptueshme. Në fund të fundit, një copë letër ose kod QR që vëren se bartësi është vaksinuar dy herë nuk ju thotë asgjë nëse ata janë të infektuar, e lëre më nëse ata mund të përhapin në mënyrë të rrezikshme virusin. Një studim nga Kolegji Imperial i lëshuar në gusht zbuloi se vaksinat aktualisht në dispozicion janë rreth 50% efektive në parandalimin e infeksioneve. Në të njëjtin muaj, studiuesit e Universitetit të Oksfordit botuan një punim që zbuloi se rreziku i përhapjes së virusit nga një individ ishte afërsisht i njëjtë, pavarësisht nëse ishin vaksinuar dy herë apo jo.

Në vende të tilla si Franca, vendosja e pasaportave të vaksinave i shërben qëllimit të qartë të detyrimit të një qytetari ngurrues për të marrë goditjet e tyre, duke vendosur kufizime të pamundura të rënda në jetën e përditshme për këdo që reziston. Një armatim i tillë potencialisht do të binte ndesh me ligjin në Mbretërinë e Bashkuar, duke pasur parasysh se sipas Ligjit për Shëndetin Publik të vitit 1984, vaksinimet e detyruara janë të paligjshme – megjithatë, 82.5% e popullsisë së vendit të moshës 16 vjeç e lart i kanë marrë në mënyrë zgjedhore të dy injeksionet. Në fakt, presioni i tepërt ndaj qytetarëve për t’u vaksinuar mund të jetë në mënyrë të rrezikshme kundërproduktive.

Një vlerësim sasior i kryer nga Shkolla e Higjienës dhe Mjekësisë Tropikale në Londër zbuloi se pasaportat e vaksinave në fakt do të “kishin tendencë më të ulët për të pranuar një vaksinë Covid-19”, veçanërisht “nëse pasaportat kërkoheshin për përdorim të brendshëm sesa për lehtësimin e udhëtimeve ndërkombëtare”, dhe veçanërisht ndër “grupet sociodemografike që janë më pak të sigurt në vaksinat Covid-19”. Ndërsa këto grupe “priren të grumbullohen gjeografikisht në zona të mëdha urbane”, vlerësimi u bëri thirrje autoriteteve të ushtrojnë “kujdes ekstrem” në ndjekjen e një ndërhyrjeje të tillë.

Dënimi i zakonshëm i “anti-vaxxers” ka arritur vazhdimisht në ethe gjatë vitit të kaluar, duke kulmuar më 29 shtator me YouTube duke njoftuar se do të ndalojë çdo “përmbajtje të dëmshme të vaksinave” nga platforma e tij, përfshirë “pretendimet e rreme” të pretenduara në lidhje me joefikasiteti i vaksinave në zvogëlimin e transmetimit të sëmundjes.

Sidoqoftë, asnjë nga politikanët, gazetarët, ekspertët ose zyrtarët qeveritarë që kanë sulmuar në mënyrë agresive tulla tullash mbi njerëzit hezitues të vaksinave dhe skepticizmi që kur filloi pandemia, me sa duket nuk është ndalur për të marrë parasysh nëse është pikërisht mjedisi armiqësor që ata avokojnë dhe kërkojnë të zbatohen në lidhje me individë të tillë që mund të japin llogari për kundërshtimin e tyre.

Një interpretim i tillë është vërtetuar gjerësisht nga vlerësimi i Shkollës së Higjienës dhe Mjekësisë Tropikale në Londër – por nuk duhet të merret fjala e tyre për të. Në Mbretërinë e Bashkuar, midis 1840 dhe 1898, Parlamenti miratoi një seri Aktesh në lidhje me politikën e vaksinimit të vendit. Kësti i dytë, në 1853, bëri vaksinimet dhe certifikatat rezultuese të vaksinimit, për fëmijët e porsalindur të detyrueshëm, me ndëshkime të rënda për çdo prind që nuk respektoi.

Akti ishte aq i urryer, sa u krahasua me një profilaktik, pasi britanikët ishin të gatshëm të shmangnin seksin krejtësisht për të shmangur shkeljen e rregullave të tij të rrepta-gjithashtu u shfaq një Lidhje Kombëtare e Vaksinimit Anti-Detyrueshëm Kombëtar, me kundërshtarë që u burgosën me dashje në protesta, dhe qindra mijëra dolën në rrugë për të shprehur pakënaqësinë e tyre.

Kështu ndodhi që në 1896, u formua një Komision Mbretëror për të shqyrtuar çështjen – ai në fund rekomandoi që të hiqeshin të gjitha ndëshkimet shtrënguese që lidheshin me vaksinimin, me prindërit e lejuar të zgjidhnin nëse i vaksinonin fëmijët e tyre dhe nëse ata kërkonin apo jo një certifikatë që vërtetonte ajo Kjo u miratua në ligj dy vjet më vonë, dhe brenda një dekade Lidhja ishte zbehur në një parëndësi praktike totale.

Një histori e tillë ngre një pyetje shumë të qartë dhe potencialisht të rëndë – nëse vërtetimi i vaksinës dështoi aq keq në kohën viktoriane, pse në Tokë është përsëri në tryezë tani?

Nga Kit Klarenberg, RT.com. Ai është një gazetar investigativ që eksploron rolin e shërbimeve të inteligjencës në formësimin e politikës dhe perceptimeve. Ndiqeni atë në Twitter @KitKlarenberg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Censura e Kabalës: YouTube ndalon të Gjitha Videot Anti-Vax …
Next post Punonjësia e ish-Pfizer Paralajmëron se Vaksina rrisin Covid me mbi 300% …
error: Materiali eshte i mbrojtur !!