fbpx
Lajmet me te Klikuara

Censura e Kabalës: YouTube ndalon të Gjitha Videot Anti-Vax …

YouTube do të ndalojë të gjithë “përmbajtjet e dëmshme të vaksinave” nga platforma e tij, përfshirë pretendimet se vaksinat janë joefektive në zvogëlimin e transmetimit të sëmundjeve. Ndalimi vjen pas një viti të përshkallëzimit të censurës nga kompania në pronësi të Google.

Ne kemi parë në mënyrë të vazhdueshme pretendime të rreme për vaksinat e koronavirusit që përhapen në dezinformata rreth vaksinave në përgjithësi, dhe tani jemi në një pikë ku është më e rëndësishme se kurrë të zgjerojmë punën që kemi filluar me Covid-19 në vaksina të tjera, “YouTube tha në një postim në blog të Mërkurën.

Rregullat e reja ndalojnë përmbajtjen që pretendon se vaksinat “shkaktojnë efekte anësore kronike”, se ato “nuk zvogëlojnë transmetimin ose tkurrjen e sëmundjeve” dhe se ato përmbajnë përbërës të palistuar si qelizat e fetusit. Rregullat zbatohen për të gjitha vaksinat e miratuara dhe të administruara aktualisht, dhe jo vetëm për injeksionet Covid-19.

Në shikim të parë, rregullat janë të hapura për interpretim. Moderatorët e YouTube do të duhet të vendosin, për shembull, nëse përmbajtja që diskuton efektet anësore shkon përtej “efekteve të rralla anësore që njihen nga autoritetet shëndetësore”. Gjithashtu, studime të shumta dhe të dhëna të botës reale kanë sugjeruar se vaksinat Covid-19 janë më pak efektive në parandalimi i transmetimit dhe infeksionit nga sa mendohej më parë, dhe disa sugjerojnë që ky efikasitet të zbehet me kalimin e kohës.

Dhe, ndërsa YouTube ndalon në mënyrë eksplicite pretendimet se vaksinat përmbajnë inde fetale ose linja qelizore të fetusit, injeksione për sëmundje të ndryshme – përfshirë Hepatitin A, Rubeolën dhe Lisë së Lisë – në të vërtetë prodhohen duke përdorur linja qelizore të filluara në indet e abortuara të fetusit, por dozat individuale nuk përmbajnë asnjë prej tyre. ky ind.

Përmbajtja që shkel këto rregulla të reja do të marrë një seri “grevash” nga YouTube, me tre sulme që rezultojnë në përfundimin e kanalit ofendues.

Politika e re i shton YouTube politikës ekzistuese të dezinformimit mjekësor Covid-19, e cila përcakton një gamë të gjerë temash të ndaluara në lidhje me koronavirusin. Këto përfshijnë video “inkurajuese për ilaçet shtëpiake”, përmbajtje që pretendojnë “se maskat nuk luajnë një rol në parandalimin e tkurrjes ose transmetimit të Covid-19” dhe përmbajtje “që rekomandon përdorimin e Ivermectin ose Hydroxychloroquine për parandalimin e Covid-19.”

Dy temat e fundit janë të diskutueshme, pasi nuk ka konsensus shkencor që maskat parandalojnë transmetimin e virusit, dhe Ivermectin ka treguar disa premtime në studime si një trajtim për Covid-19.

Sidoqoftë, YouTube deklaroi të Mërkurën se mbi 130,000 video janë hequr që nga viti i kaluar për shkeljen e kësaj politike.

Në fillim të kësaj jave, kanalet në gjuhën gjermane të RT (RT DE dhe Der Fehlende Part) u fshinë përgjithmonë nga YouTube. Kompania hoqi kanalet pasi i dha një grevë RT DE për “keqinformimin mjekësor” të dyshuar në katër video.

Midis këtyre rasteve të “keqinformimit” të supozuar ishte një intervistë me epidemiologun gjerman Friedrich Puerner, i cili ishte kritik ndaj metodave të qeverisë së tij për të luftuar pandeminë. Ai, megjithatë, ishte në favor të vaksinimit dhe kurrë nuk dyshoi në pandeminë Covid-19.

Duke filluar nga 21 shtatori, RT DE nuk lejohej të ngarkonte asnjë video ose të transmetonte drejtpërdrejt në kanalin e saj në YouTube. Përmbajtja e RT DE, megjithëse jo videot e shënuara, u nda përmes një kanali tjetër, DFP (gjithashtu në pronësi të RT në Gjermani).

Kjo, sipas YouTube, ishte një shkelje e grevës së lëshuar në RT DE dhe platforma në pronësi të Google hoqi të dy kanalet.

Sekretari i shtypit i Presidentit rus Vladimir Putin, Dmitry Peskov, u tha gazetarëve të mërkurën se ndalimi ishte “një rast censure dhe pengimi i shpërndarjes së informacionit nga media” dhe do të hetohej nga rregullatorët rusë të medias, duke shtuar “duhet të ketë zero tolerancë për shkelje të tilla të ligjit. “

Burimi: RT.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Qeveritë e Shteteve po përgatisin “Lehtësira Karantine” për Amerikanët që nuk Mund të Izolohen në Shtëpi …
Next post Propozimet që tregojnë se Pasaportat e Vaksinës Janë në Rrugë të mbarë në Mbretërinë e Bashkuar dhe se janë Botuar pa Zhurmë …
error: Materiali eshte i mbrojtur !!