fbpx
Lajmet me te Klikuara

Guvernatori Ron DeSantis udhëzon Sekretarin e Shtetit të Floridës që të Hetojë Facebook për shkelje të Pretenduara të Ligjeve Zgjedhore …

Sot, Guvernatori DeSantis udhëzoi Sekretaren e Shtetit Laurel M. Lee që të hetojë Facebook për ndërhyrjen e supozuar në zgjedhje, pas një raporti bombë që gjiganti i teknologjisë vendosi gishtin e madh në shkallën e garave të shumta shtetërore dhe lokale duke përjashtuar përdoruesit elitë nga Rregullat e veta të Facebook.

“Nuk është sekret që censuruesit e Big Tech kanë zbatuar prej kohësh rregullat e tyre në mënyrë jokonsistente,” tha Guvernatori Ron DeSantis. “Nëse ky raport i ri është i vërtetë, Facebook ka shkelur ligjin e Floridas për të vënë gishtin e madh në shkallën e garave të shumta shtetërore dhe lokale. Floridianët meritojnë të dinë se sa ka ndikuar ky titan korporativ në zgjedhjet tona.

Kjo është arsyeja pse unë po e drejtoj Sekretarin Lee të përdorë të gjitha mjetet ligjore për të zbuluar shkeljet e ligjeve zgjedhore të Floridës. Mendimi i manipulimit klandestin të zgjedhjeve në Facebook është një fyerje ndaj parimeve themelore të republikës sonë. Ne njerëzit kemi të drejtë të zgjedhim përfaqësuesit tanë, pavarësisht nëse miraton apo jo Silicon Valley. ”

Në një letër dërguar Sekretares së Shtetit Laurel M. Lee, Guvernatori DeSantis e udhëzon Sekretarin Lee të hetojë dështimet e supozuara të Facebook për të qenë në përputhje me ligjet zgjedhore të Floridës. Tekstin e plotë të letrës mund ta gjeni këtu.

Dokumentet e brendshme të marra nga Wall Street Journal zbulojnë standardin e tmerrshëm të dyfishtë që Facebook zbaton për përdoruesit e tij. Ndërsa shumica e njerëzve i nënshtrohen një censure arbitrare për tekat e të ashtuquajturve kontrollues të fakteve, Facebook u jep përdoruesve të zgjedhur lirinë për të shpërfillur standardet e komunitetit të platformës pa kërcënimin e veprimeve të zbatimit.

Nëse raporti i Wall Street Journal është i saktë, Facebook ka krijuar një klasë të privilegjuar folësish dhe i ka fuqizuar ata të manipulojnë zgjedhjet tona pa u ndëshkuar. Edhe më shqetësuese, këta përdorues elitë në “listën e bardhë” të Facebook thuhet se u zgjodhën nga gjiganti i teknologjisë pas dyerve të mbyllura.

Procesi i përzgjedhjes, shtrirja dhe ndikimi i listës së bardhë në botën reale është i fshehur nga publiku dhe është i njohur vetëm për Facebook. Nëse është i vërtetë, ky proces mund të ketë sjellë një përfitim për politikanët e zgjedhur në detyrë mbi sfiduesit e tyre në zgjedhjet shtetërore dhe lokale.

Floridianët meritojnë të kenë besim se zgjedhjet e tyre janë të lira nga ndërhyrjet e Big Tech dhe korporatat si Facebook meritojnë të mbajnë përgjegjësi për veprimet që gërryejnë legjitimitetin e institucioneve tona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post CEO i Pfizer thotë se “Jeta Normale” nuk do të kthehet pa Vaksinime të rregullta Covid.(VIDEO)
Next post Izraelitët Protestojnë kundër Tiranisë së Vaksinave: “Nga të mbijetuarit e Holokaustit u bëmë Minj Laboratorikë”.(VIDEO)
error: Materiali eshte i mbrojtur !!