fbpx
Lajmet me te Klikuara

Associated Press detyrohet të Korrigjojë Lajmin e Rremë për Ilacin e Ivermectin …

Associated Press u detyrua të bëjë një korrigjim pasi pretendoi në mënyrë të rreme se 70 përqind e thirrjeve në Qendrën e Kontrollit të Helmeve në Mississippi kishin të bënin me njerëzit që merrnin ivermectin për të trajtuar COVID-19.

Numri aktual ishte 2 për qind….Nga AP –

“Në një artikull të botuar më 23 gusht 2021, në lidhje me njerëzit që marrin ilaçe blegtorale për t’u përpjekur për të trajtuar koronavirusin, Associated Press raportoi gabimisht bazuar në informacionin e siguruar nga Departamenti i Shëndetit në Mississippi se 70% e thirrjeve të fundit në Qendrën e Kontrollit të Helmimit në Mississippi ishin nga njerëzit që kishin marrë ivermectin në përpjekje për të trajtuar COVID-19.

“Epidemiologu Shtetëror Dr Paul Byers tha të Mërkurën se numri i thirrjeve për kontroll helmues rreth ivermectin ishte rreth 2%. Ai tha për thirrjet që kishin të bënin me ivermectin, 70% ishin nga njerëz që kishin gëlltitur versionin veterinar të ilaçit. “

Siç vëren Chris Menahan, NPR gjithashtu përforcoi lajmet e rreme, duke raportuar se:

“Departamenti tha se të paktën 70% e thirrjeve të fundit në qendrën shtetërore të kontrollit të helmeve kishin të bënin me njerëzit që kishin gëlltitur një version të ilaçit që është formuluar për të trajtuar parazitët në lopë dhe kuaj.”

NPR ende nuk ka nxjerrë një tërheqje të historisë së rreme, e cila u qarkullua shumë herë, ndërsa tërheqja do të shihet vetëm nga një pjesë e atyre që lexojnë origjinalin.

Gjatë fundjavës, Rolling Stone u përball me poshtërim masiv pasi pohoi se kishte aq shumë pacientë që “mbidozoheshin” me ivermectin, saqë spitalet në Oklahoma ishin “të mbingarkuar” dhe viktimat e të shtënave me armë nuk po trajtoheshin.

Ata u detyruan të bëjnë një ecje të turpshme pasi Sistemi Spitalor Verilindor Sequoyah lëshoi një deklaratë duke sqaruar se “nuk ka trajtuar asnjë pacient për shkak të komplikimeve që lidhen me marrjen e ivermectin”, i cili “përfshin mos trajtimin e asnjë pacienti për mbidozë të ivermectin”.

Edhe një herë, historia origjinale u bë virale ndërsa zbulimi se ishin lajme të rreme u prir kryesisht vetëm në qarqet konservatore të lajmeve.

Artikulli i Rolling Stone duket se ishte pjesë e një përpjekjeje për të njollosur hostin e podcast-it Joe Rogan, i cili tha se ai kishte përdorur ivermectin si pjesë e një koktej trajtimesh për të luftuar me sukses një infeksion COVID-19.

Burimi: https://humansarefree.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Cari i Covid-it të Izraelit u thotë Qytetarëve të Përgatiten për Vaksinën e Katërt “përforcuese” …
Next post Tribunali Ushtarak i Bill Gates: Dita e 4-tër …
error: Materiali eshte i mbrojtur !!