fbpx
Lajmet me te Klikuara

Epidemiologu i Harvardit thotë se Rasti për Pasaportat e Vaksinës Covid sapo u prish …

Hulumtimet e reja zbuluan se imuniteti natyror ofron eksponencialisht më shumë mbrojtje sesa vaksinat COVID-19.

Nga Jon Miltimore –

Një studim mjekësor i sapo botuar zbuloi se infeksioni nga COVID-19 jep mbrojtje shumë më të gjatë dhe më të fortë kundër variantit Delta të virusit sesa vaksinat.

Të dhënat më të fundit: Shkalla e vdekshmërisë nga varianti Delta Rreth tetë herë më e lartë në individët “plotësisht të vaksinuar”.

“Mbrojtja imune natyrore që zhvillohet pas një infeksioni SARS-CoV-2 ofron shumë më tepër një mburojë kundër variantit Delta të koronavirusit pandemik sesa dy doza të vaksinës Pfizer-BioNTech, sipas një studimi të madh izraelit që disa shkencëtarë dëshirojnë të vijë me një etiketë “Mos e provoni këtë në shtëpi”, “raportoi Scientific American të enjten.

“Të dhënat e sapo publikuara tregojnë se njerëzit që dikur kishin një infeksion SARS-CoV-2 kishin shumë më pak të ngjarë se njerëzit e vaksinuar të merrnin Delta, të zhvillonin simptoma prej tij ose të shtroheshin në spital me COVID-19 serioz.”

E thënë ndryshe, individët e vaksinuar kishin 27 herë më shumë gjasa të merrnin një infeksion simptomatik COVID sesa ata me imunitet natyror nga COVID.

Goditje vdekjeprurëse për pasaportat e vaksinës?

Gjetjet vijnë pasi shumë qeveri në të gjithë botën po kërkojnë që qytetarët të marrin “pasaporta vaksine” për të udhëtuar. Qyteti i Nju Jorkut, Franca dhe provincat kanadeze të Quebec dhe British Columbia janë ndër ata që kanë përqafuar kohët e fundit pasaportat e vaksinave.

Ndërkohë, Australia ka hedhur idenë për të bërë normat më të larta të vaksinimit një kusht për të hequr bllokimin e saj në juridiksione, ndërsa Presidenti Joe Biden po konsideron të bëjë udhëtimet ndërshtetërore të paligjshme për njerëzit që nuk janë vaksinuar për COVID-19.

Pasaportat e vaksinës janë moralisht të dyshimta për shumë arsye, nga të cilat më e rëndësishmja është se liria e lëvizjes është një e drejtë themelore e njeriut. Sidoqoftë, pasaportat e vaksinave bëhen edhe më të pakuptimta në dritën e gjetjeve të reja nga Izraeli dhe zbulimeve nga CDC, thonë disa.

Profesori i Shkollës Mjekësore të Harvardit, Martin Kulldorff tha se hulumtimi që tregon se imuniteti natyror ofron më shumë mbrojtje në mënyrë eksponenciale sesa vaksinat do të thotë që pasaportat e vaksinave janë joshkencore dhe diskriminuese, pasi ato ndikojnë në mënyrë disproporcionale në individët e klasës punëtore.

“Sëmundja e mëparshme COVID (shumë klasa punëtore) siguron imunitet më të mirë sesa vaksinat (shumë profesionistë), kështu që mandatet e vaksinave nuk janë vetëm marrëzi shkencore, ato janë gjithashtu diskriminuese dhe joetike,” vuri në dukje Kulldorff, një biostatistik dhe epidemiolog në Twitter.

As studimi jashtë Izraelit nuk është i vetëm. Raportet e mediave tregojnë se jo më pak se 15 studime akademike kanë gjetur se imuniteti natyror ofron mbrojtje të jashtëzakonshme nga COVID-19.

Për më tepër, hulumtimi i CDC tregon se individët e vaksinuar ende infektohen me COVID-19 dhe mbajnë po aq shumë virus në fyt dhe hundën e tyre si individët e pavaksinuar.

“Ngarkesat e larta virale sugjerojnë një rrezik të shtuar të transmetimit dhe ngritën shqetësimin se, ndryshe nga variantet e tjera, njerëzit e vaksinuar të infektuar me Delta mund të transmetojnë virusin,” vuri në dukje Drejtori i CDC Rochelle Walensky pas një shpërthimi të Cape Cod që përfshinte kryesisht individë të vaksinuar.

Këto të dhëna sugjerojnë që individët e vaksinuar ende po përhapin virusin ashtu si individët e pavaksinuar.

Në fund të fundit
Pasaportat e vaksinës do të ishin imorale dhe një tejkalim masiv i qeverisë edhe në mungesë të këtyre gjetjeve. Thjesht nuk ka asnjë paralele historike për qeveritë që përpiqen të kufizojnë lëvizjet e njerëzve të shëndetshëm mbi një virus të frymëmarrjes në këtë mënyrë.

Megjithatë, justifikimi për pasaportat e vaksinave bëhet jo vetëm i gabuar, por absurd në dritën e këtyre zbulimeve të reja.

Njerëzit që kanë pasur COVID tashmë kanë shumë më tepër mbrojtje nga virusi sesa njerëzit që janë vaksinuar.

Ndërkohë, njerëzit që nuk kanë pasur COVID dhe zgjedhin të mos vaksinohen mund ose nuk mund të marrin një vendim të paarsyeshëm. Por nëse janë, ata kryesisht po vënë në rrezik vetëm veten e tyre.

Ndiqni videon e shkurtër më poshtë: Liria kundër Frikës: Në cilën anë jeni Ju?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Studentët bëjnë Thirrje për Protesta çdo të Shtunë,Kundër Pasaportës së Vaksinimit,Pro Lirisë “Trupi im,Zgjedhje ime”…
Next post Qeveria e Re,para cilit President,do përbetohet !??
error: Materiali eshte i mbrojtur !!