fbpx
Lajmet me te Klikuara

Studimi në një nga Vendet më të Vaksinuara: Infeksioni Covid Parandalon Deltën më Mirë se Vaksina Pfizer …

Nga Adan Salazar –

Njerëzit që kanë përjetuar më parë një infeksion Covid-19 mbrohen më mirë kundër variantit Delta sesa ata që morën një goditje Pfizer, tregon një studim i ri në shkallë të gjerë.

Studimi në shkallë të gjerë jashtë Izraelit, i kryer në mbi gjysmë milioni njerëz, krahasoi imunitetin e pacientëve që kishin marrë dy doza të injeksionit Pfizer/BioNTech me njerëzit e pavaksinuar që ishin infektuar më parë.

“Ky studim tregoi se imuniteti natyror jep mbrojtje më afatgjatë dhe më të fortë kundër infeksionit, sëmundjeve simptomatike dhe shtrimit në spital të shkaktuar nga varianti Delta i SARS-CoV-2, në krahasim me imunitetin e shkaktuar nga vaksina BNT162b2,” përfunduan studiuesit.

Në mënyrë alarmante, studimi gjithashtu zbuloi se njerëzit që ishin vaksinuar kanë një rrezik 13-fish të shtuar të infeksionit të madh nga varianti i frikshëm Delta, në krahasim me të infektuarit e mëparshëm.

“Njerëzit të cilëve iu dhanë të dyja dozat e vaksinës Pfizer-BioNTech kishin pothuajse gjashtëfish më shumë gjasa për të kontraktuar një infeksion delta dhe shtatë herë më shumë të ngjarë të kishin sëmundje simptomatike sesa ata që u shëruan,” raportoi Bloomberg, duke komentuar të dhënat demonstrojnë “sfidën” duke u mbështetur vetëm në një vaksinë për të mposhtur Covid.

“Vaksinat naive të SARS-CoV-2 ishin gjithashtu në një rrezik më të madh për shtrime të lidhura me COVID-19 në krahasim me ato që ishin infektuar më parë,” pohuan gjithashtu studiuesit.

Interesante, të dhënat sugjeruan gjithashtu se një grup i tretë testimi, i përbërë nga njerëz që ishin infektuar më parë dhe kishin marrë vetëm një dozë të vetme vaksine, dukej se kishte imunitet edhe më të fortë se dy grupet e tjera.

“Veçanërisht, individët që ishin infektuar më parë me SARS-CoV-2 dhe iu dha një dozë e vetme e vaksinës BNT162b2 fituan mbrojtje shtesë kundër variantit Delta,” pohuan studiuesit.

Shkencëtarët shtuan se efektiviteti, ose joefektiviteti, i një doze të tretë përforcuese, “administruar kohët e fundit në Izrael, është ende i panjohur”.

Lexoni studimin më poshtë:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Doktor Ushtarak: “Programi i Vaksinës Covid vrau më Shumë Njerëz të Rinj Aktivë sesa Covid”…
Next post Mijëra Marshi kundër Pasaportave të Vaksinës, Shtrëngimi Mjekësor në Londër .(VIDEO)
error: Materiali eshte i mbrojtur !!