fbpx
Lajmet me te Klikuara

Raportet: NHS të Vaksinojë fëmijët 12-vjeçar pa Lejen Prindërore …

Shërbimi Kombëtar i Shëndetit në Mbretërinë e Bashkuar (NHS) thuhet se ka bërë plane për të vaksinuar fëmijët e moshës 12 vjeç pa pasur nevojë për lejen e prindërve të tyre – një plan që këshilltarët qeveritarë nuk e kanë mbështetur ende.

Sipas planit të NHS, fëmijët midis moshës 12 dhe 15 vjeç do të fillonin të vaksinoheshin në më pak se dy javë pasi të ktheheshin në shkollë pas pushimeve verore, sipas The Telegraph, e cila mori email të dërguar nga zyrat rajonale të NHS.

Gazeta gjithashtu raportoi të enjten se fëmijët “nuk do të kenë nevojë për pëlqimin e prindërve” për t’u vaksinuar.

Megjithëse vaksina Covid-19 e Pfizer është miratuar në MB për fëmijët e moshës 12 vjeç e lart, Departamenti i Shëndetësisë tha të Mërkurën se një vendim për vaksinimin e fëmijëve të vegjël nuk ishte marrë ende.

Këshilltarët qeveritarë në Komitetin e Përbashkët për Vaksinimin dhe Imunizimin (JCVI) po shqyrtojnë nëse do të miratojnë vaksinimin e përhapur të fëmijëve, por më herët kishin thënë se vetëm fëmijët me kushte të caktuara shëndetësore do të merrnin goditje.

Në fillim të këtij muaji, nënkryetari mjekësor i Anglisë, Jonathan Van-Tam, shprehu mbështetjen e tij për vaksinimin e nën 18 vjeç, duke pretenduar se ishte “shumë në favor” të goditjes me thikë të 16 dhe 17-vjeçarëve.

Vam-Tam tha gjithashtu se ishte “më shumë gjasa sesa më pak e mundshme” që numri i fëmijëve midis moshës 12 dhe 15 vjeç të cilët kishin të drejtë të vaksinoheshin së shpejti do të zgjerohej.

Lajmet për planin e NHS zemëruan shumë njerëz në mediat sociale të cilët theksuan se përfundimi i rrezikut kundrejt shpërblimit për vaksinimin e fëmijëve të vegjël ishte ende i pasigurt.

Kreu i Partisë së Reformës Richard Tice e quajti planin “tronditës” ndërsa sipërmarrësi i pub-it Hugh Osmond e quajti atë “grotesk”. Akademiku konservator Adrian Hilton-një ish këshilltar i Ministrit të Zyrës së Kabinetit Michael Gove-vuri në dukje se “12-vjeçarët nuk mund të japin pëlqimin për një procedurë mjekësore. ”

Britanikë të tjerë protestuan se “qeveria nuk e ka fëmijën tim” dhe kërcënuan se do t’i tërhiqnin fëmijët e tyre nga shkollimi publik.

Disa e mbështetën idenë, me një përdorues të Uellsit të mediave sociale duke thënë se ajo ishte dakord që 12 deri në 15 vjeç të “mund të jepnin pëlqimin” dhe se ishin “mjaft të pjekur për ta bërë atë thirrje”, por menduan se duhet të “bëhet pranë kujdesit mjekësor si e imja nuk ishte në shkollë. ”

Në Shtetet e Bashkuara, Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) këshillojnë të gjithë amerikanët e moshës 12 vjeç e lart që të vaksinohen kundër Covid-19.

Rreth 600,000 fëmijë midis moshës 12 dhe 15 vjeç u vaksinuan në më pak se një javë pasi vaksina e Pfizer u miratua për nën 16 vjeç në maj.

Shumë vende të Bashkimit Evropian gjithashtu kanë filluar vaksinimin e fëmijëve, me BE-në që miraton Pfizer për fëmijët e moshës 12 deri në 15 vjeç në maj dhe Moderna në korrik.

Burimi: RT.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Mjeku Rregullon Vdekjen e Prezantuesit të BBC -së nga Mpiksjet e Gjakut të Lidhura Drejtpërdrejt me Vaksinën …
Next post Sindikata e Policisë në Çikago thotë ‘Jo Ferr’ Për Mandatin e Vaksinës Lightfoot Covid-19 …
error: Materiali eshte i mbrojtur !!