fbpx
Lajmet me te Klikuara

I mbijetuari i Holokaustit paralajmëron Masa të Covid-19 të ngjashme me Politikat e Nënshtrimit të Gjermanisë Naziste …

Një i mbijetuar i Holokaustit po jep alarmin për shkeljen e të ashtuquajturave masa të shëndetit publik për të luftuar pandeminë e koronavirusit Wuhan (COVID-19). Ajo beson se politikat janë të ngjashme me taktikat që Gjermania naziste përdori për të kontrolluar vende të tëra.

Vera Sharav është një e mbijetuar dhe aktiviste mjekësore e Holokaustit me origjinë rumune. Ajo i ka kushtuar jetën e saj avokimit për të drejtat e subjekteve të kërkimit mjekësor në Shtetet e Bashkuara.

Në karrierën e saj, ajo i ka bërë presion me sukses Institutit Kombëtar të Shëndetit Mendor që të rishkruajë protokollet e tij për dhjetëra studime psikiatrike për të mbrojtur më mirë pacientët. Ajo ka lobuar me sukses në organet rregullatore amerikane të drogës që të jenë të hapur në lidhje me rreziqet e dhënies së ilaçeve kundër depresionit tek adoleshentët.

Ajo ka ekspozuar eksperimente të paligjshme që testuan ilaçet e HIV tek të vegjlit në sistemin e kujdesit birësues të Nju Jorkut. Ajo gjithashtu e ka penguar qeverinë që të kryejë kërkime që do t’u kishin paguar familjeve me të ardhura të ulëta në Florida 970 dollarë për të testuar reagimet e fëmijëve të tyre kur ekspozoheshin ndaj disa pesticideve shtëpiake.

Sot, Sharav përdor përvojën e saj në aktivizmin mjekësor për të luftuar këdo që nuk i vuri të drejtat dhe mbrojtjen e pacientëve mjekësorë në radhë të parë. Kundërshtarët e saj kanë përfshirë studiues akademikë, drejtues farmaceutikë, rregullatorë të ilaçeve dhe të gjitha llojet e tjera të të ashtuquajturve autoritete.

Tani, Sharav po e kthen vëmendjen për të siguruar që të drejtat e njerëzve të respektohen gjatë pandemisë COVID-19. (I lidhur: Holokausti i dytë? Kampet e CDC covid nuk kanë në plan të lejojnë njerëzit e shëndetshëm të largohen.)

I mbijetuari nga Holokausti sheh paralele me gjermaninë naziste dhe politikat e shëndetit publik të sotëm
Sherav kohët e fundit u shfaq në podkastin e autorit Trish Wood, “Trish Wood is Critical”. Wood solli Sheravin në podcast për të diskutuar shqetësimet e të parëve në lidhje me drejtimin e tmerrshëm që po shkojnë masat e shëndetit publik.

Sipas Wood, ajo mund të shohë shumë paralele midis tregimit që përdoret për të justifikuar masat e COVID-19 siç janë bllokimet dhe narrativën e përdorur nga nazistët në Gjermani për të justifikuar nënshtrimin e njerëzve të tjerë.

Sharav u pajtua me Wood dhe tha se ishte logjike të shiheshin ngjashmëritë midis asaj kohe dhe tani. Një shqetësim i veçantë si për Wood ashtu edhe për Sharav është se sa mjekë dhe punonjës të tjerë të kujdesit shëndetësor sot dhe në Gjermaninë naziste u bënë të rëndësishme në dëmtimin e shumë njerëzve.

Në mënyrë të veçantë, Sharav vuri në dukje se si mjekët gjatë fillimit të pushtimit nazist të Gjermanisë u përdorën për të justifikuar eugjenikën duke përdorur idenë darviniane të “mbijetesës së më të fortit”.

“Në pjesën e hershme të shekullit [20], i gjithë institucioni akademik ishte i mbushur me eugjenikë, që buronte nga Darvini,” tha Sharav. “Ajo që ndodh me një politikë të shëndetit publik është që zyrtarët e shëndetit publik të vendosin se kush do të jetojë dhe kush do të vdesë.” Ajo shpjegoi se ky lloj mentaliteti – që qeveria duhet të vendosë se kush jeton dhe vdes – përfundimisht çoi në Holokaust.

Ajo është e shqetësuar se ky lloj mentaliteti është ende i përhapur sot. “Unë kam arritur në përfundimin se kur mjekët bashkohen me qeverinë – [dhe] korporatat për këtë çështje – ata hedhin poshtë përgjegjësinë e tyre morale dhe profesionale ndaj pacientit individual,” shpjegoi ajo.

Sharav tha se është “pa kuptim” që këta mjekë të sugjerojnë se gjëja e duhur për të bërë është të sakrifikosh të drejtat e individëve në ndjekje të të ashtuquajturës të mirë më të madhe. Ajo e përmendi këtë në lidhje me pranimin e zakonshëm të bllokimeve.

“Si zyrtarë publikë, ata flasin për të mirën më të madhe. Kush ka autoritetin të vendosë se cila është e mira më e madhe? ” tha Sharav. “Nëse individët shtypen ose bien në duart e qytetarëve të klasit të tretë … çfarë lloj shoqërie është ajo?”

Sharav tha se ajo beson se shoqëria moderne është në prag të kthimit më të ngjashëm me nazistët. Qeveritë në të gjithë botën kanë përdorur pandeminë dhe frikën për t’u infektuar si një armë kryesore. Ajo argumentoi se kjo i ka penguar njerëzit të mendojnë në mënyrë kritike. Në vend të kësaj, njerëzit mësohen të mos kenë besim tek njerëzit e tjerë dhe të izolohen nga komunitetet e tyre.

Në vend që të mendojnë në mënyrë kritike, njerëzit po mësohen t’i besojnë verbërisht zyrtarëve të shëndetit publik dhe të ashtuquajturve ekspertë.

“Hitleri atëherë, si sundimtarë tani, iu shty zyrtarëve të shëndetësisë,” tha Sharav. “Ne po na thuhet vazhdimisht,” ne po ndjekim shkencën. “” Ajo paralajmëroi se kjo përfundimisht do të çojë në “përmbysjen e plotë të civilizimit njerëzor”.

Burimi: https://bestnewshere.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Gjaku i tmerrshëm i Hequr nën Mikroskop – Mjekë dhe Juristë Gjermanë .(VIDEO)
Next post Dallimi midis Dashurisë dhe Përdhunimit është pëlqim .(VIDEO)
error: Materiali eshte i mbrojtur !!