fbpx
Lajmet me te Klikuara

Tronditëse! Mbi 32,000 Persona Vdiqën në Brazil pas Vaksinave Covid-19 Sipas raportit Zyrtar të Mediave …


Pjesë e këtij artikulli u përkthye nga DeepL. Përmes Brian Shilhavy.

Raportet zyrtare të mediave në Brazil deklaruan se gjatë një periudhe 5-mujore, mbi 32,000 njerëz në Brazil kanë vdekur pas një injeksioni COVID-19.

Aktualisht në Brazil, vaksinat e mëposhtme janë të autorizuara për përdorim: AstraZeneca/Oxford, Pfizer/BioNTech, Coronavac (i quajtur edhe Sinovac), J & J/Janssen dhe Butanvac.

Raporti u botua në uol.com.br, i cili thuhet se ka afërsisht të njëjtin numër të shikimeve të faqeve si CNN.com, sipas të dhënave nga SimilarWeb. Soshtë aq i madh saqë ICANN ka dhënë domenin e vet: .uol.

Përkundër këtyre sasive të larta të vdekjeve pas vaksinimit, raporti thotë:

“Vaksinimi është ende mënyra më e mirë për të kontrolluar sëmundjen.”

Por edhe këto raste të vdekjeve pas injektimeve të COVID-19 mund të jenë të nën-raportuara, pasi agjencia shtetërore e lajmeve e vendit raportoi në korrik se në shtetin e vogël të Distrito Federal, të paktën 711 vdiqën pasi morën vaksinën e parë eksperimentale, ndërsa 263 persona të tjerë vdiq pasi mori dy doza të vaksinave eksperimentale.

Agjencia shtetërore e lajmeve në Brazil raporton:

“Vaksinimi nuk parandalon ri-infeksionin ose evoluimin në kushte më serioze, përfshirë vdekjen. Prandaj, Sekretari i Shëndetësisë theksoi rëndësinë e mbajtjes së masave parandaluese kundër koronavirusit të ri.

“Ne jemi gjithmonë duke paralajmëruar njerëzit që të mbajnë maska, të lajnë duart, të përdorin xhel alkooli dhe të shmangin turmat. Edhe nëse jemi të vaksinuar, ne mund të marrim virusin dhe të kemi komplikime ”, deklaroi ai.

Burim: https://agenciabrasil.ebc.com.br

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Vetëm 1 në 1.7 milion fëmijë Vdiqën nga Covid-19 në 18 muaj, ndërsa 1 në 9 fëmijë pësuan Reagime serioze dhe Negative nga Vaksina Covid-19 …
Next post Brryli Broadway: Ja si Artan Lame “Grabit” në mes të Ditës Familjen e Bilal Gjuzit …
error: Materiali eshte i mbrojtur !!