fbpx
Lajmet me te Klikuara

Rand Paul bën thirrje për Rezistencë ndaj Tiranisë Covid: “Ata nuk mund të na Arrestojnë të Gjithëve”

Në një lëvizje mjaft e guximshme e senatorit Rand Paul lëshoi një video këtë javë duke i bërë thirrje amerikanëve që t’i rezistojnë çdo tiranie të mëtejshme nga qeveria në lidhje me COVID-19.

Në fjalimin e tij gati 4-minuta, Paul vuri në dukje se nëse shumica e amerikanëve i rezistojnë masave të bllokimit kryesisht joefektive, por jashtëzakonisht tiranike që po hidhen përsëri, do të ishte shumë e madhe për “tiranët dhe burokratët e vegjël” që të merreshin-duke i detyruar ata të heqin dorë nga masat.

“Ne jemi në një moment të së vërtetës jemi në një udhëkryq. A do t’i lejojmë këta njerëz të përdorin frikën dhe propagandën për të dëmtuar më tej shoqërinë, ekonominë dhe fëmijët tanë? Ose do të qëndrojmë së bashku dhe do të themi, absolutisht jo. Jo kete here. Unë zgjedh lirinë, “shkroi Paul në një mesazh së bashku me videon e tij.

“Është koha që ne të rezistojmë. Ata nuk mund të na arrestojnë të gjithëve, “tha Paul në video. “Ata nuk mund t’i mbajnë të gjithë fëmijët tuaj në shtëpi që të mos shkojnë në shkollë. Ata nuk mund të mbajnë çdo ndërtesë qeveritare të mbyllur, megjithëse kam një listë të gjatë të atyre që ata mund të na mbajnë të mbyllur ose duhet ti mbajmë të mbyllur. “

“Ne nuk duhet të pranojmë mandatet, bllokimet dhe politikat e dëmshme të tiranëve dhe burokratëve të vegjël. Ne thjesht mund të themi jo, jo përsëri. “

Paul, i cili është një okulist praktikues, po ndjek hapat e babait të tij Ron Paul dhe po hap rrugën për një rrugë të re drejt lirisë. Në fjalimin e tij, ai në mënyrë specifike thirri kryetaren e Dhomës Nancy Pelosi – e cila ishte e njohur për shkeljen e masave të saj të bllokimit – duke thënë:

“Nancy Pelosi – ju nuk do të arrestoni ose ndaloni mua ose askënd në stafin tim që të bëjmë punët tona. Ne se kemi pasur kurrë COVID, kemi pasur vetëm vaksinën, ose na është ofruar vaksina. Ne do të bëjmë zgjedhjet tona shëndetësore. ”

Pali deklaroi më tej se “Ne nuk do t’ju tregojmë një pasaportë, nuk do të mbajmë maskë, nuk do të detyrohemi nëpër shfaqje dhe testime të rastësishme, në mënyrë që të vazhdoni frenimin tuaj të dehur me pushtet mbi Kapitolin.”

Natyrisht, dënimi i ekipit i është drejtuar Palit duke e quajtur “sociopat” dhe e ka akuzuar atë për “vrasje masive” – ​​megjithëse këto presione frikësuese janë provuar vazhdimisht të gabuara.

Siç ka raportuar TFTP, disa studime kanë treguar se bllokimet nuk ishin shumë efektive për ndalimin e virusit. Në qershor, ne raportuam për studimin nga Byroja Kombëtare e Kërkimit Ekonomik i cili analizoi të dhënat nga 44 vende dhe të 50 shtetet.

Studimi nga NBER zbuloi se këto kufizime jo vetëm që nuk arritën të shpëtojnë jetë, por e përkeqësuan shumë shkatërrimin e klasës punëtore – por në fakt kanë rezultuar në një rritje të vdekshmërisë së tepërt. Në fund të ditës, ata kushtuan më shumë jetë se sa shpëtuan.

Ndër gjetjet për studimin, autorët përfundojnë:

Në çdo rajon që studimi vëzhgoi dhe zbuloi se përdorimi i mandateve të qëndrimit në shtëpi rezultoi se nuk pati asnjë ndryshim ose rritje të vdekjeve të tepërta.
Në çdo shtet amerikan, studimi nuk gjeti ose nuk pati “asnjë ndryshim në vdekjet e tepërta, ose në shumë shtete amerikane, për rritje të vdekjeve të tepërta pas zbatimit të politikave të strehimit në vend”.
Vendet dhe shtetet që kishin mandate më të gjata të qëndrimit në shtëpi ku u zbuluan se kishin vdekje të tepërta më të larta.
Vendet ose shtetet që zbatuan mandatet e qëndrimit në shtëpi më herët nuk kishin vdekje të tepërta dhe më të ulëta se vendet dhe shtetet që ishin më të ngadalshëm për të vendosur kufizime.
Shtetet nuk panë ulje të vdekjeve të tepërta deri në 20 javë pas hyrjes në fuqi të politikave të bllokimit.
Një përjashtim u gjet në vendet Australi, Maltë dhe Zelandën e Re dhe ishullin e Havait, ku urdhrat e strehimit që u lëshuan treguan një rënie të lehtë të vdekjeve të tepërta.
Gjithashtu në qershor, TFTP mbuloi gjetjet e një shkencëtari të MIT i cili raportoi një analizë të të dhënave të ndikimit ekonomik të bllokimit – duke vënë në dukje se ndërsa luajti një rol kryesor kontribues në rritjen e mprehtë të papunësisë, nuk bëri një ulje të konsiderueshme të vdekjeve Me

Dhe më 22 qershor, një studim i Universitetit të Harvardit përsëriti faktin se ndërsa kjo politikë nuk shpëtoi jetë, ajo shkatërroi ekonominë; ndërsa baronët grabitës modernë si Zuckerberg, Gates dhe Bezos panë që portofolet e tyre të zgjerohen në mënyrë eksponenciale. Ky ishte një raport tjetër, siç theksoi Don Via Jr. i TFTP, që ashtu si më sipër, nuk mori tituj kombëtarë nga media korporative.

Për të qenë të qartë, askush këtu nuk po pretendon se COVID-19 nuk është serioz dhe nuk duhet të merrni masa paraprake. Sidoqoftë, dhënia e kompetencave tiranike të qeverisë në formën e mbylljes së bizneseve, mandateve, pasaportave të vaksinave dhe më shumë bllokime nuk është me siguri përgjigja. Siç ilustrojnë analizat e të dhënave më lart, është e vështirë të dallosh ndryshimin midis vendeve që kishin bllokime të rrepta dhe urdhëronte vargje nga ato që nuk kishin. Me fjalë të tjera, ju nuk mund të tirani në rrugën tuaj për të dalë nga një pandemi.

Duke pasur parasysh faktin se një paralajmërim DHS u lëshua në fillim të vitit, duke synuar ata që ishin të mërzitur nga bllokimet, është e paqartë se si do të dalë thirrja e Palit për rezistencë. Ai ka të drejtë, megjithatë, kur vë në dukje se ata nuk mund të na arrestojnë të gjithëve. Në fund të fundit, ndryshimi më pozitiv vjen – jo në formën e lypjes së politikanëve për më shumë ligje – por kur njerëzit e mirë zgjedhin të mos i binden ligjeve të këqija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Shqiptarët e Kosovës nuk janë Dhunuesit,as Kriminelët, nuk janë Vrasësit, por janë të Persekutuarit, të Abuzuarit, të Burgosurit e të Dhunuarit.(VIDEO)
Next post Policia Zvicerane Kërcënon që të ndalohet Zbatimi Rregullave të Covid-19 …
error: Materiali eshte i mbrojtur !!