fbpx
Lajmet me te Klikuara

Çfarë kuptimi ka Pasaporta e Vaksinave dhe Mospranimi i atyre që nuk Kanë bërë Vaksinën nga Vendet Publike?

Nga Endri Tafani –

Nga studimet e fundit del që ata që kanë bërë vaksinën e përhapin virusin njëlloj si ata që nuk e kanë bërë. Nuk ka pikë diference midis paleve të vaksinuar ose pavaksinuar në përhapjen e virusit tek të tjerët.

Diferenca është vetëm tek pasojat personale. Ata që e kanë bërë rrezikojnë më pak se ata që nuk e kanë bere. Dhe kjo na sjell në një pikë shumë të rëndësishme.

Çfarë kuptimi ka Pasaporta e Vaksinave dhe mospranimi i atyre që nuk kanë bere vaksinën nga vendet publike?

Nëse pranojmë konceptin që njerëzit që mund të sëmuren e të kenë pasoja nuk duhen lejuar të bëjnë veprimet që duan atëherë kemi arritur në një diktature.

Kush është hapi tjetër? Atyre që janë me diabet do t’u ndalohet hyrja në ëmbëltore? Atyre që janë më zemër do t’u ndalohet hyrja në stadiume? Sepse koncepti është i njëjtë. Ti rrezikon veten nga veprimet e tua. E derisa sëmundjen e përhapin njëlloj si të vaksinuarit si të pavaksinuait e kur të pavaksinurit rrezikojnë vetëm veten, atëherë pse duhet ky dallim? Për të ruajtur të pavaksinuarin?

Atëherë hajde mos lejojmë ata që janë më diabet të futen në ëmbëltore e kshu me rradhe..

Pasaporta e vaksinës është një nga gjërat më të frikshme dhe vrasëse e njerëzimit, të asaj që na bën humane. Sepse viruse dhe sëmundje kanë dhe kafshët. Por është tjetër gjë që na bën humane. E duhet të luftojmë të mbetemi humane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Fake News që Përhapin Portalet në Shqipëri se gjoja Toka po Ngrohet më shpejt se sa Parashikohej …
Next post Zhvatja e Shqiptarëve përmes Bankave me Kompani Kredi Blerëse Mashtruese që janë të lidhur me Politikën.(VIDEO)
error: Materiali eshte i mbrojtur !!