fbpx
Lajmet me te Klikuara

Shpiksja e Covid-19 “Zonja e Bat” e Wuhan Paralajmëron se do të ketë Mutacione të reja të Covid-19 …

Read Time:3 Minute, 25 Second

Nga Tyler Durden –

Nga të gjithë njerëzit në planet që me siguri duhet të kalojnë peshën në të ardhmen e Covid-19, gruaja më e dyshuar ose krijuesja e covid-19 dhe hedhjes së saj është ndoshta në krye të listës.

Megjithatë, kjo është ajo që sapo ndodhi.

Sipas mediave shtetërore kineze të cituara nga South China Morning Post, virologu kryesor i CCP Shi Zhengli i Institutit të Virologjisë Wuhan – i njohur gjithashtu si “Zonja e Batit” – thotë se virusi do të vazhdojë të pësojë mutacion, dhe ne duhet të përgatitemi për të bashkëjetuar me të.

“Meqenëse numri i rasteve të infektuara sapo është bërë shumë i madh, kjo i lejoi koronavirusit të ri më shumë mundësi për të ndryshuar dhe për të përzgjedhur. Variantet e reja do të vazhdojnë të shfaqen, “tha Shi, laboratori me të cilin po punonte ne një organizatë jofitimprurëse të financuar nga SHBA për t’i bërë koronaviruset e lakuriqëve më infektues për njerëzit.

“Zonja e Bat” e Wuhan paralajmëron se do të vijnë mutacione të Covid-19 …

Nga të gjithë njerëzit në planet që me siguri duhet të kalojnë peshën mbi të ardhmen e Covid-19, gruaja e dyshuar për krijimin e covid dhe lëshimin e saj është ndoshta në krye të listës.

Megjithatë, kjo është ajo që sapo ndodhi.

Sipas mediave shtetërore kineze të cituara nga South China Morning Post, virologu kryesor CCP Shi Zhengli i Institutit të Virologjisë Wuhan – i njohur gjithashtu si “Zonja e Batit” – thotë se virusi do të vazhdojë të pësojë mutacion, dhe ne duhet të përgatitemi për të bashkëjetuar me të.

“Meqenëse numri i rasteve të infektuara sapo është bërë shumë i madh, kjo i lejoi koronavirusit të ri më shumë mundësi për të ndryshuar dhe përzgjedhur. Variantet e reja do të vazhdojnë të shfaqen, “tha Shi, laboratori i të cilit po punonte me një organizatë jofitimprurëse të financuar nga SHBA për t’i bërë koronaviruset e lakuriqëve më infektues për njerëzit.

Zhengli Shi dolli me Peter Daszak nga EcoHealth Alliance

Frika nga pornografia apo shqetësimi legjitim?

Përveç vlerës së dukshme në të qenit opine e “Wuhan’s Bat Lady” në llojet e reja të virusit në të cilën ajo është eksperte – vini re se ajo nuk diskuton se sa shumë ose më pak vdekjeprurëse mund të jenë llojet e reja.

Për shembull, nuk ka asnjë dëshmi se lloji Delta-edhe pse shumë më virulent se lloji origjinal Alpha i Covid-19, është më vdekjeprurës.

“Nuk ka dëshmi se është më vdekjeprurëse,” tha Dr Larry Corey, i cili po koordinon të gjithë hulumtimin e vaksinës COVID-19 në SHBA (nëpërmjet King5). “Ka dëshmi se është më infektive dhe më infektive për të tjerët, domethënë më e transmetueshme. Por [a është] në të vërtetë më e rëndë?

Nuk ka vërtet asnjë dëshmi të forta për këtë. “

“Të bëhesh më i transmetueshëm dhe më pak vdekjeprurës janë absolutisht ajo që është më e mira për patogjenin,” tha Troy Day, një profesor i matematikës dhe biologjisë në Universitetin Queen në Kanada, i cili ka studiuar se si evoluojnë sëmundjet infektive – përfshirë koronaviruset (përmes AP).

Thënë kështu, ndonjëherë viruset evoluojnë për t’u bërë më vdekjeprurës.

“Në shumë raste nuk është kurrë e mundur, të jetë më e transmetueshme dhe gjithashtu më pak vdekjeprurëse,” shtoi Day – duke vënë në dukje se ka raste të dokumentuara të viruseve të kafshëve të cilat kanë evoluar për t’u bërë më vdekjeprurëse me kalimin e kohës.

“Disa shembuj të viruseve që u bënë më vdekjeprurës me kalimin e kohës përfshijnë ato që zhvilluan variante rezistente ndaj ilaçeve, dhe viruset e kafshëve të tilla si gripi i shpendëve, të cilët ishin të padëmshëm për njerëzit fillimisht, por më pas pësuan mutacion për t’u bërë të aftë për të vrarë njerëz, sipas Dr. Amesh Adalja, një studiues i lartë në Qendrën për Sigurinë Shëndetësore të Universitetit Johns Hopkins. ”

“Viruset e gripit kanë zhvilluar rezistencë ndaj disa antiviraleve që i bëjnë ato më të vështira për t’u trajtuar, dhe për këtë arsye i bëjnë ato më vdekjeprurëse,” tha Adalja, duke vënë në dukje se kjo ka ndodhur me HIV dhe lloje të caktuara të Hepatitit C.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!