fbpx
Lajmet me te Klikuara

Paris: Pasaporta Shëndetësore e Macron nxorri me Mijëra Francezë në Metro Pont de Neuilly .(VIDEO)

Read Time:3 Minute, 38 Second

Paris: Thirrja për Protesta ditën Shtunën 7 Gusht 2021 tek Metro Pont de Neuilly nxorri me Mijëra Francezë në Rrugë.

Ata që menduan se ishin larg nga ndarja, kanë filluar t’i ndiejnë ato. Pretendimet e lejes së shëndetit do të hyjnë në fuqi më 9 gusht. Të jetosh normalisht me një polic të përhershëm mbi kokë …
Marshimi i një bote autoritare gradualisht ka filluar të na prekë të gjithë. Dhe atëherë ne po ndiejmë se një ideologji po përpiqet të ushtrojë fuqi mbi secilin prej trupave tanë.


Ky rend i gjërave që po imponohet me dhunë, ka në shumë shtete që e kanë përjetuar më parë.


Ata me siguri do të donin t’ju thoshin atyre që po protestojnë tani se disa parulla dhe demonstrata paqësore nuk do të jenë të mjaftueshme për të nxjerrë rrënjët e një autoritarizmi që është përhapur tashmë në të gjithë planetin.
Ju me siguri keni dëgjuar për ligjin gjithëpërfshirës të sigurisë ose ligjin kundër separatizmit.

Dy nga ligjet e fundit mashtrues luftuan kohët e fundit dhe po vazhdojnë …


Gjithashtu nuk i ka ikur vëmendjes së askujt se i vetmi vend që e ka çuar ekonominë e tij në pozitën pole të pandemisë është një diktaturë dhe se shumë shtete si Franca po marrin një model prej saj. Rreth Kinës.


Prandaj mund të jetë koha për të vënë në pikëpyetje këtë ekonomi që shtetet respektojnë nga ana fetare.


Sot pushteti shtrin rolin e tij policor dhe normalizimin e tij të dhunshëm dhe diskriminues në aspektin shëndetësor të jetës sonë.
Nëse ai tani synon që të na heqë të drejtat sipas gjendjes së regjistrit tonë shëndetësor (i riemëruar për këtë rast si një pasaportë shëndetësore), është gjithashtu sepse ai po vjen nga të gjitha përpjekjet e kaluara që ai ka fituar.


Sulmet mbi jelekët e verdhë, në Zad, mbi emigrantët …


I vetëdijshëm për fitoret e tij, është më shumë se kurrë vendimtare të dish të godasësh në rrënjën e autoritarizmit. Për të mos bërë më lëshime ndaj fuqive të vogla që ne jemi të nënshtruar dhe ndaj shumave të saj të vertikaliteteve të cilat imponohen kudo me pretekstin e një efikasiteti që ndodh të jetë një ligj i më të fortit që na mbyt. Kjo rezulton vetëm në forma të obskurantizmit ku një sovran dhe sistemi i tij imponohen mbi të gjithë. Shihni se ku na ka çuar ideologjia menaxheriale … Përfundon vetëm duke ndjekur dhe vuajtur.

Ashtu si një Macron që vendos gjithçka, i vetëm dhe për të gjithë: një gjenocid i inteligjencës njerëzore.
Me Covid, emancipimi i popujve ka rënë në një nivel antediluvian. Asnjëherë nuk kemi qenë kaq të detyruar të varemi nga një mësues i vetëm dhe ushtria e tij e policëve për të na detyruar ta bëjmë këtë nëse duam të organizohemi ndryshe.
Nëse jelekët e verdhë kanë arritur të jenë lëvizja më e madhe popullore që nga maji 68, kjo është mbi të gjitha sepse u organizua menjëherë horizontalisht, rrënjësisht dhe kudo.

Duke përhapur kështu debatin, inteligjenca taktike dhe politike në duart e kujtdo që donte të kujdesej për të ardhmen që do të ndërtohej. Toka dhe një shoqëri për tu riparuar.


Ndoshta është ky gjeni popullor që dëshiron të vërë në pikëpyetje gjithçka dhe të jetë gati të përmbysë tryezën e cila mungon sot në demonstratat kundër kalimit shëndetësor.
Sot ka aq shumë për të zhbërë, aq shumë për të riparuar, saqë padyshim që duke synuar gjerësisht dhe fort, ne mund të shohim se si fuqia fillon të dridhet përsëri.


Kalimi i shëndetit është një sulm i paparë ndaj menaxhimit të jetës sonë nga një shtet neoliberal. Është fryt i një shteti të etur për përfitim dhe i gatshëm për të gjitha gënjeshtrat.
Kush pretendon se dëshiron të shpëtojë jetë dhe akoma shkatërron sektorin e shëndetësisë me një buldozer, sulmon kundërshtarët e tij.


Kalimi i shëndetit është shprehja në nivelin shëndetësor të shtetit policor i cili tashmë është shpallur disa muaj më parë, kur ne ishim miliona për të demonstruar kundër ligjit të sigurisë globale dhe separatizmit.
Janë të gjitha këto luftime që do të na duhen ringjallur nëse nuk duam ta shohim sërish lirinë tonë të shkelur, njerëzimin tonë të zvogëluar.


Përhapeni fjalën. Menaxhimi popullor dhe demokratik i kësaj pandemie nuk do të kishte shkuar më mirë sesa fatkeqësia shëndetësore dhe vrasëse e lirisë e prodhuar nga pushteti.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!