fbpx
Lajmet me te Klikuara

Tempulli Satanik padit Teksasin për të Praktikuar një lloj Sakrifice të fëmijëve të quajtur “Ritual i Abortit”…

Read Time:5 Minute, 8 Second

Tempulli Satanik tani atë që e quan “ritual aborti” – dhe është duke paditur shtetin e Teksasit për të drejtën e saj për të kryer këtë ceremoni “fetare” pa pasur pengesa.

Ata janë Paraqitur pranë Gjykatës së Qarkut në Shtetet e Bashkuara për Qarkun Jugor të Teksasit, Divizioni i Hjustonit në emër të anëtarësisë së Tempullit Satanik “Ann Doe”, padia pretendon se “disa rregullore të abortit të urdhëruara nga shteti shkelin lirinë fetare të anëtarëve të saj”, raporton Dallas.

“Ata thonë se rregulloret, të tilla si ato që kërkojnë që gratë që kërkojnë një abort të bëjnë një sonogram dhe të ekzaminojnë rezultatet, të lexojnë rreth abortit dhe të ulen në një periudhë të detyrueshme pritjeje, shkelin mësimet fetare të tempullit.”

“Tani kjo është Legalishtë e ligjshme të abortosh në Teksas,” vazhdon faqja.

“Por procedura është e ndaluar pas 20 javësh, përveçse nëse përfshihet një rast urgjentë mjekësore që mund të jetë kërcënuese për jetën ose nëse fetusi ka një anomali të rëndë. Nëse një person ka të drejtë, shteti kërkon që ata të bëjnë një sonogram dhe të marrin dokumente për rreziqet mjekësore, alternativat e adoptimit si dhe fazat e zhvillimit të fetusit. “

“Atëherë shteti kërkon që një grua të presë 24 orë pas marrjes së sonogramit dhe dokumentave përpara se të kalojë me abortin,” informon më tej Observer.

“Pritja njëditore nuk kërkohet për ata që jetojnë 100 kilometra ose më shumë larg ofruesit më të afërt të abortit.”

Tempulli Satanik pretendon se këto kufizime ndërhyjnë në “ritualin e tij të abortit”, të cilin thotë se Ann Doe e kreu. Në faqen e saj të internetit, ai e quan ritualin “një afirmim ceremonial i vetëvlerësimit të autonomisë trupore që integron procesin abortues”.

Përpara paraqitjes së padisë, avokati i Tempullit Satanik kishte “dërguar një letër në Komisionin e Shëndetit dhe Shërbimeve Njerëzore në Teksas” duke kërkuar “një përjashtim nga kufizimet e abortit në emër të Ann Doe”, gjithashtu tregon faqja e internetit.

“Kërkesat janë një parakusht për aftësinë e zonjës Doe për të marrë pjesë në një ceremoni fetare,” pohon grupi më tej.

“Kjo është një ndërhyrje thelbësore në vetvete që shteti të vendosë një pengesë rregullatore – e para që kushton përpara një ushtrimi fetar. Shteti gjithashtu mund të taksojë dhe të rregullojë Masën. “

(Në fakt, ajo tashmë e kishte rregulluar Masën, të paktën në baza të përkohshme, përmes kufizimeve të COVID-19.)

Përsa i përket “ritualit të abortit”, Tempulli Satanik shkruan se “(1) kërkon një abort,(2) pohon abonimin e saj fetar [të nënës] në parimet e treta dhe të pesta të TST -së [Tempulli Satanik]. “

Këto parime thonë, përkatësisht, “Trupi i dikujt është i pacenueshëm, dhe i nënshtrohet vetëm vullnetit të vet”; dhe “Besimet duhet të jenë në përputhje me kuptimin më të mirë shkencor të dikujt për botën. Dikush duhet të kujdeset që të mos shtrembërojë kurrë faktet shkencore për t’iu përshtatur bindjeve të tij. “

Gjatë kryerjes së ritualit, një anëtar i Tempullit Satanik “do të shikojë reflektimin e saj, do të kujtohet për personalitetin dhe përgjegjësinë e saj ndaj vetes, do të marrë frymë thellë, do të përqëndrohet në qëllimin e saj dhe do ta bëjë veten që të ndihet rehat”, shkruan Observer.

“Kur të jetë gati, ajo do të thotë parimin e tretë dhe të pestë të tempullit me zë të lartë.”

Pasi të vritet foshnja, anëtarja e Tempullit Satanik “do të kthehej në reflektimin e saj dhe do të citonte pohimin e saj personal:‘ Për trupin tim, gjakun tim. Me vullnetin tim, bëhet ”, – raporton Observer.

Tempulli Satanik kishte ngritur dy padi në Misuri vitet e fundit që ishin të ngjashme me përpjekjen e tij në Teksas dhe e kishin humbur. Megjithatë, bashkëthemeluesi dhe zëdhënësi i grupit Lucien Greaves pohon se “nuk do të ishte e saktë të thuash se humbëm në një mënyrë që do të kishte sfiduar legjitimitetin e argumenteve tona ligjore”.

Ndërsa nuk e di nëse kjo është e saktë, ka, për t’ju ardhur keq,midis besimeve të Tempullit Satanik dhe avokatëve kryesorë të foshnjave prenatale – dhe vetë ligjit tonë.

Merrni parasysh që Tempulli Satanik thekson vullnetin e gruas, “Me vullnetin tim, është bërë”, ndërsa avokatët e foshnjave prenatale shpallin “Trupi im, zgjedhja ime!” – edhe kur ajo zgjedhje është vrasje. Por meqenëse një “zgjedhje” bëhet përmes ushtrimit të vullnetit, “zgjedhja pro” është një mënyrë tjetër për të thënë “pro vullnetit tim”.

Pastaj merrni parasysh ligjin tonë skizofrenik të foshnjërisë para lindjes. Një burrë mund të akuzohet për një vrasje të dyfishtë nëse vret një grua shtatzënë. Megjithatë, nëse ajo grua do të kishte jetuar dhe do të vendoste të vriste foshnjën e saj të palindur, do të konsiderohej e drejtë e saj dhe mund të quhej “përfundim i një mase indesh të paarritshme”.

Ky irracionalitet nuk është i vështirë për t’u kuptuar: Ashtu si me dispozitën kushtetuese paraprake që konsideron skllav tre të pestat e një personi, ligjet tona foshnjore para lindjes pasqyrojnë kompromis politik, jo parim moral. Dhe kompromisi shpesh çon në kontradikta. Sepse drejtësia dhe racionaliteti nuk përcaktohen me shumicë votash.

Sidoqoftë, çështja është se ligji ynë hyjnizon gjithashtu vullnetin e gruas. Kur ajo është me fëmijë dhe dëshiron foshnjën, ai konsiderohet si njeri dhe plotësisht i pacenueshëm; kur ajo nuk e bën, ai konsiderohet diçka nën njerëzore (si një skllave) që mund të hidhet poshtë. Ajo do të bëhet. Kështu, “hyjnizon” një fjalë jo shumë e fortë, sepse një fuqi e tillë mbi jetën dhe vdekjen duhet t’i rezervohet Zotit.

Por transferimi i tij tek njeriu është një qëllim i Tempullit Satanik. “Ti je Mjeshtri Yt. Përshëndetje Satana! ” është motoja e dukshme e grupit, e shfaqur dukshëm në faqen e saj të internetit.

Oh, Tempulli Satanik pretendon të jetë “jo-teist” dhe kështu, gjoja, e konsideron Satanin një lloj metafore. Sidoqoftë, thuhet se “dredhia më e zgjuar e Djallit është të na bindë se ai nuk ekziston”.

Sepse të qenit “zotëria juaj” mund të jetë i mjaftueshëm për të çuar përpara të keqen. Siç mësojmë ndonjëherë në jetë nëse prekemi nga mençuria, në fund të fundit, ndjekja e vullnetit tonë fton katastrofë. Kjo ndodh shpesh sepse kur e bëjmë këtë, ne nuk po ndjekim vullnetin tonë – thjesht nuk po ndjekim as Zotin.

Burimi: TheNewAmerican.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!