fbpx
Lajmet me te Klikuara

Studimi: 397 fëmijët që u Diagnostikuan dalin me Inflamacion në Zemër pasi Morën Vaksinën e Pfizer Covid-19 …

Nga Nolan Barton –

Një studim i publikuar nga Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) më 30 korrik zbuloi se 397 fëmijë të moshës 12 deri në 17 vjeç që u diagnostikuan dolën me inflamacion në zemër të quajtur miokardit pasi morën vaksinën e koronavirusit Pfizer-BioNTech (COVID-19).

Gjendja ka ndodhur kryesisht tek djemtë e vegjël. Inflamacioni i zemrës nuk u identifikua si një reagim negativ gjatë provave të sigurisë për vaksinën, por CDC njoftoi në qershor se Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) do të shtonte një paralajmërim për vaksinat e koronavirusit Pfizer dhe Moderna (COVID-19) rreth një lidhje e mundshme me rastet me miokarditit tek adoleshentët dhe të rriturit e rinj.

Miokarditi është një gjendje që përfshin inflamacion të muskujve të zemrës. Simptomat mund të përfshijnë ethe dhe lodhje, si dhe gulçim dhe një lloj dhimbje në gjoks. Pacientët kanë tendencë të thonë se gjoksi i tyre dhemb më shumë kur përkulen përpara.

Komiteti Këshillimor për Praktikat e Imunizimit (ACIP), grupi këshillues i CDC për vaksinat, u takua në qershor për të diskutuar rastet e miokarditit tek njerëzit e moshës 30 vjeç e më të rinj që kanë marrë një vaksinë mRNA COVID-19.

Pfizer dhe Moderna përdorën teknologjinë mRNA tek vaksinat e tyre kundër COVID-19, ndërsa Johnson & Johnson përdor teknologjinë më tradicionale të bazuar tek viruset.

Grupi Punues Teknik i Sigurisë së Vaksinave COVID-19 (VaST), i cili është pjesë e ACIP, vlerësoi rastet e raportuara dhe vuri në dukje se rreziku i miokarditit pas vaksinimit me vaksinat e bazuara në ARN tek adoleshentët dhe të rriturit e rinj është dukshëm dhe i lartë pas dozës së dytë , veçanërisht tek meshkujt.

Sipas VaST, të dhënat sugjerojnë një lidhje të mundshme të miokarditit me vaksinimin e ARN tek adoleshentët dhe të rriturit e rinj.

Studimi i Ri Bazohet tek Raportet e Reagimeve Anësore tek Fëmijët

CDC kreu studimin e ri duke rishikuar raportet e reagimeve negative ndaj Sistemit të Raportimit të Ngjarjeve të Vaksinave (VAERS) midis 14 Dhjetorit 2020 dhe 16 Korrik 2021.

VAERS pati në total 9,246 raportesh të reagimeve negative midis fëmijëve gjatë asaj periudhe, 90.7 përqind e të cilave ishin të përbëra nga “ngjarjet negative dhe shumë serioze”. 397 raportet e inflamacionit të zemrës përbënin 4.3 përqind të totalit.

Katërmbëdhjetë fëmijë vdiqën pasi morën vaksinën Pfizer, sipas studimit. Shkaku i vdekjes nuk ishte i disponueshëm për gjashtë nga rastet. Nga tetë fëmijët e tjerë, dy vdiqën nga hemorragjia intrakraniale, dy vdiqën nga embolia pulmonare, dy kryen vetëvrasje, një vdiq nga dështimi i zemrës dhe një tjetër vdiq nga një gjendje gjaku. Asnjë nga vdekjet e raportuara nuk ishte shkaktuar nga inflamacioni i zemrës.

“Përshtypjet në lidhje me shkakun e vdekjes nuk treguan një model që sugjeronte një lidhje kauzale me vaksinimin. Sidoqoftë, shkaku i vdekjes për disa trashëgimtarë është në pritje të marrjes së informacionit shtesë, “shkroi Anne Hause, autorja përkatëse e CDC.

Hause vuri në dukje se studimi i nënshtrohet disa kufizimeve, duke përfshirë faktin se “VAERS është një sistem mbikëqyrjeje pasiv dhe i nënshtrohet nën -raportimit dhe raportimit të paragjykimeve.”

Megjithëse sistemi konsiderohet përgjithësisht pasiv, mjekëve u kërkohet të raportojnë të gjitha ngjarjet serioze pas vaksinimeve. Studimi gjithashtu nuk u krijua për të kapur të gjitha rastet e inflamacionit të zemrës dhe numëroi vetëm raportet që përdorën termin “miokardit”.

FDA lëshoi ​​një autorizim të përdorimit urgjent për vaksinën Pfizer për fëmijët 16 vjeç e lart më 11 dhjetor 2020 dhe zgjeroi autorizimin për fëmijët 12 vjeç e lart më 10 maj 2021.

Grupi Këshillues i Vaksinave të CDC -së ende dëshiron që fëmijët të marrin rrezikun

Pasi raportimet e inflamacionit të zemrës filluan të shfaqeshin në qershor, ACIP arriti në përfundimin se rreziqet e inflamacionit të lartë nuk tejkalojnë përfitimet e vaksinës COVID-19 të Pfizer dhe vendosën të vazhdojnë ta rekomandojë atë tek fëmijët e moshës 12 vjeç e lart.

Shkalla ishte më e lartë se sa pritej me rastet e miokarditit midis amerikanëve nën 30 vjeç kjo është në përputhje me të dhënat nga Izraeli.

Ministria e Shëndetësisë e Izraelit identifikoi mbi 200 raste të miokarditit tek burrat midis 16 dhe 30 vjeç, një shumicë dërrmuese e atyre që ndodhin në skajin më të ri të atij diapazoni. Kjo barazohet me një rrezik prej 1 në 3,000 dhe 1 në 6,000 për të vuajtur nga inflamacioni i zemrës.

Pfizer tha më parë se nuk kishte vërejtur një shkallë më të lartë të inflamacionit të zemrës sesa do të pritej normalisht tek popullata e përgjithshme. Moderna gjithashtu tha se nuk mund të identifikonte një lidhje shkakësore me rastet e inflamacionit të zemrës dhe vaksinën e saj.

Burimi: https://humansarefree.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Themis ! Quhet gazetari i Protothemas .
Next post Lajmi Bombë: Ish Punonjësja e Pfizer Konfirmon se Injeksionet Covid janë Armë Biologjike Helmuese .(VIDEO)
error: Materiali eshte i mbrojtur !!