fbpx
Lajmet me te Klikuara

Midazolam u Përdor për t’i Dhënë fund Jetës të Mijëra Njerëzve për të Cilët u tha se kishin Vdekur nga Covid-19.Por një Dokument i NHS Dëshmon se Stafi ishte Urdhëruar që ta Bënin këtë gjë …

Read Time:3 Minute, 37 Second

Një dokument zyrtar i NHS dëshmon se stafit të NHS iu tha që ilaçet kundër depresionit të frymëmarrjes “nuk duhet të mbahen për shkak të shqetësimeve të papërshtatshme” në lidhje me përdorimin e tyre për të trajtuar Covid-19; një sëmundje e frymëmarrjes.

Midazolam mund të shkaktojë probleme të frymëmarrjes dhe është serioze dhe kërcënuese për jetën, si frymëmarrja e cekët, e ngadalësuar ose e ndaluar përkohësisht që mund të çojë në dëmtim të përhershëm të trurit ose vdekjen, dhe rregullatorët në Mbretërinë e Bashkuar thonë se ju duhet të merrni midazolam vetëm në një spital ose zyrë mjeku që ka pajisjet që është e nevojshme për të monitoruar zemrën dhe mushkëritë tuaja dhe për të siguruar trajtim mjekësor që ju shpëton jetën shpejt nëse frymëmarrja juaj ngadalësohet ose ndalet.

Ilaçi, i cili përdoret në mënyrë kriminale në kujdesin paliativ në Mbretërinë e Bashkuar pavarësisht se nuk është në listën e barnave të kujdesit paliativ të OBSH -së, gjithashtu duhet të përdoret me kujdesin më ekstrem tek pacientët e moshuar.

Por pavarësisht kësaj, Matt Hancock dhe Departamenti i Shëndetit urdhëruan Midazolam me vlerë dy vjeçare në Mars 2020 në përgjigje të futjes së bllokimit të parë. Një furnizim dyvjeçar që ishte shteruar deri në tetor të të njëjtit vit.

Arsyeja është se të moshuarve dhe të cenuarve iu mohua trajtimi nga NHS; një politikë që ishte pjesë e një përgjigjeje pandemike katër vjet të planifikuar, dhe në vend të kësaj i dhanë fund kujdesit të jetës që përfshinte tërheqjen e ilaçeve të tyre, privimin e tyre nga ushqimi dhe ujin dhe pompimin e tyre me midazolam dhe morfinë derisa të vdisnin nga uria dhe dehidratimi

Dëshmitë sugjerojnë se ilaçi midazolam u përdor për t’i dhënë fund para kohe jetës së mijëra e mijëra njerëzve në Mbretërinë e Bashkuar, për të cilët ju u tha se kishin vdekur nga Covid-19, dhe kjo mund të shihet qartë nga të dhënat për përshkrimin jashtë spitalit të midazolamit. që përkon me valët e vdekjeve nga të gjitha shkaqet dhe vdekjet nga Covid-19 në Mbretërinë e Bashkuar, si dhe raportet e Amnesty dhe CQC të cilat zbuluan se përdorimi i përgjithshëm i urdhrave Mos Ringjallni duke u përdorur në shtëpitë e kujdesit pa informuar banorët ose familjet e tyre.

Sëmundja serioze në Covid-19 paraqet pneumoni dhe insuficiencë shoqëruese të frymëmarrjes. Prandaj simptomat tipike përfshijnë gulçim, kollë, dobësi dhe ethe. Na është thënë gjithashtu se njerëzit që vuajnë nga përkeqësimi i dështimit të frymëmarrjes dhe që nuk marrin kujdes intensiv, zhvillojnë sindromën e shqetësimit të frymëmarrjes akute me gulçim të rëndë.

Përkundër kësaj, stafit të NHS iu tha në “udhëzimet klinike për kontrollin e simptomave për pacientët me Covid-19” që duhen dhënë doza të tepërta të morfinës dhe midazolamit për të lehtësuar simptomat e Covid-19.

Informacioni i etiketës së ilaçit për Midazolam në Bibliotekën Kombëtare të Mjekësisë të SHBA thotë qartë se “Hidrokloruri i Midazolam nuk duhet të përdoret kurrë pa individualizuar dozën.

Doza fillestare intravenoze për qetësim në pacientët e rritur mund të jetë aq pak sa 1 mg, por nuk duhet të kalojë 2.5 mg tek të rriturit normal dhe të shëndetshëm. Doza më të ulëta janë të nevojshme për pacientët më të vjetër (mbi 60 vjeç) ose të dobësuar “

Por pavarësisht kësaj, stafit të NHS iu tha që të rriste dozën e Midazolam tek të gjithë pacientët me Covid-19 nëse ata vuanin nga “ankthi ose agjitacioni i vazhdueshëm”. Në asnjë moment ata nuk u udhëzuan të individualizojnë dozat bazuar në moshën ose brishtësinë e pacientit.

Etiketa paralajmëruese thotë se për shkak të “rrezikut të hipoventilimit, pengimi i rrugëve të frymëmarrjes ose apnea është më i madh tek pacientët e moshuar dhe ata me gjendje kronike të sëmundjes ose ulje të rezervës pulmonare, dhe për shkak se efekti maksimal mund të zgjasë më shumë tek këta pacientë, rritjet duhet të jenë më të vogla dhe shkalla e injektimit është më e ngadaltë. “

Ndoshta stafi i NHS gjithashtu e dinte këtë, por ata vepruan brenda udhëzimeve klinike për t’ju thënë atyre se shqetësimet e tyre ishin “të papërshtatshme”.

Dokumentet konfidenciale të NHS tregojnë qartë se të moshuarve dhe të pambrojturve do t’u mohohej trajtimi dhe do t’i jepnin fund jetës, në përgjigje të një pandemie, dhe dëshmitë po e tregojnë qartë se kjo ishte vënë në praktikë.

Burimi: https://dailyexpose.co.uk

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!