fbpx
Lajmet me te Klikuara

Itali: Kujdes për datën Qeveria po ju Rrezikon që ju të humbisni pensionin …

Read Time:2 Minute, 12 Second

Ka një zhvillim të madhe për reformën e ardhshme të pensioneve, një çështje në të cilën ekzekutivi aktual po punon. Me siguri, ne e dimë vetëm se Kuota 100 (dalja në pension mbi 62 vjet dhe 38 vite kontribute) nuk do të rinovohet pas përfundimit të periudhës së provës trevjeçare, të caktuar më 31 dhjetor 2021, por ka shumë pikëpyetje, duke filluar me problemin e kostos.

Dy kontrolle mbi pensionet: çfarë po përgatitet

Përveç vendimeve të ardhshme të qeverisë Draghi për këtë çështje (reforma pritet të mbarojë deri në fund të këtij viti), qytetarët gjithashtu duhet t’i kushtojnë vëmendje kërkesave nga INPS, të cilat nuk kanë më pak rëndësi.

Me sa duket, në fakt, një goditje e vërtetë po vjen nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve Shoqërore kundër personave të vonuar. Vini re datën 15 shtator, në mënyrë që të mos rrezikoni dhe të humbisni çekun e pensionit.

Njoftimi për shtyp i INPS

Shënimi më i fundit i lëshuar nga INPS në lidhje me fletëpagesën e këtij muaji po bën lajm, në të cilin qytetarët janë të ftuar t’i kushtojnë vëmendje datës 15 shtator 2021, kur disa pensionistë do të duhet të komunikojnëme institucionin mbi të dhënat e të ardhurave në lidhje me vitet e kaluara.

“Për pensionet që janë, tërësisht ose pjesërisht, të lidhura me të ardhurat (për shembull, plotësimi i trajtimit minimal, shtesa sociale, pensioni i të mbijetuarve) pronarët e të cilëve, pavarësisht nga kujtesat, nuk kanë ofruar ende të dhënat e të ardhurave për 2017 dhe 2018, në gusht dhe shtator do të aplikohet një zbritje prej rreth 14 euro, për pensionet e integruara në minimum, ose, për ato të një shume më të lartë, të barabarta me 10% të pensionit ”, thuhet në njoftimin për shtyp.

“Një letër e regjistruar iu dërgua pensionistëve të interesuar për në datën 15 shtator 2021 si afati i fundit për dërgimin e të ardhurave të kërkuara dhe me informacion të dobishëm për të shmangur heqjen përfundimtare të përfitimit të lidhur me të ardhurat për vitin 2017 deri në vitin 2018. Në rastet kur të ardhurat e kërkuara nuk dërgohen, ne do të vazhdojmë me heqjen përfundimtare të përfitimeve për vitet referuese dhe rikuperimin e llogaritur të panevojshëm “.

Prandaj kjo nuk është në interes për të gjithë qytetarët në pension, por vetëm për ata me pensione të lidhura me të ardhurat. Kini kujdes të respektoni afatin.

Debati në qeveri

Ndërkohë, po vazhdon puna për post-Kuotën 100. Një takim i ri pritet brenda pak ditësh. Ndër hipotezat në tryezë, një konsolidim i mekanizmave për një dalje të lehtësuar, një shtrirje me rikonfigurim të pjesshëm të Majmunit social dhe një shtrirje të Opsionit të Gruas.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!