fbpx
Lajmet me te Klikuara

FDA zbulon Aksidentalisht Listën e Efekteve Anësore të Vaksinës Covid .(VIDEO)

Read Time:1 Minute, 57 Second

Një prezantim i rrëshqitjes i FDA në lidhje me vaksinat Covid vitin e kaluar aksidentalisht shfaqi një listë të gjatë të reagimeve të mundshme negative ndaj vaksinës, përfshirë miokarditin, konfiskimet dhe madje edhe të vdekjeve.

Aksidentalisht dalja e informacionit, që tregon draftin e listës të FDA-së për “rezultatet e mundshme të ngjarjeve të padëshiruara”, u shfaq shkurtimisht gjatë një takimi publik nga Komiteti Këshillimor i Produkteve të Administratës së Ushqimit dhe Barnave të SHBA më 22 tetor 2020, duke rishikuar sigurinë dhe efikasitetin e vaksinave Covid-19.

Informacioni titullohet, “Mbikëqyrja e Sigurisë të FDA-së mbi Vaksinat COVID-19: DRAFT Lista e punës e rezultateve të mundshme të ngjarjeve të padëshiruara … Në varësi të ndryshimit “.

Reagimet e mundshme negative të treguara në “listën e punës” të FDA përfshijnë:
Sindroma Guillain-Barré
Encefalaymeliti akut i shpërndarë (“Karakterizohet nga një sulm i shkurtër por i përhapur i inflamacionit në tru dhe palcën kurrizore që dëmton mielinën – mbulesa mbrojtëse e fibrave nervore,” sipas NIH.)
Mieliti tërthor
Encefalit/ mielit/ encefalomelit/ meningoencefalit/ meningjit/ encefolafati
Konvulsione/konfiskime
Goditje në tru
Narkolepsia dhe katapleksia
Anaflyaksis
Infarkt akut të miokardit
Miokardit/perikardit
Sëmundje autoimune
Të vdekur
Rezultatet e shtatzënisë dhe lindjes
Sëmundje të tjera akute demielinizuese
Reagimet alergjike jo anafilaktike
Trombocitopeni
Koagulim i përhapur intravaskular
Tromboembolizmi venoz
Artriti dhe artralgjia/dhimbje në nyje
Sëmundja Kawasaki

Sëmundje e rritur me vaksina

Lista gjithashtu vë në dukje “Sindromën Inflamatore Multisistemike tek Fëmijët” si një rezultat i mundshëm pas vaksinimit.
Ndërsa ngjarjet negative në përgjithësi u diskutuan gjatë gjithë takimit, përmbajtja e rrëshqitjes nuk u mbulua në thellësi.
Takimi erdhi ndërsa FDA po konsideronte dhënien e autorizimit për përdorim urgjent goditjes eksperimentale të Pfizer dhe Biontech.

Megjithë listën e gjatë të efekteve anësore të mundshme të njohura, FDA më vonë i dha autorizim Pfizer për përdorim urgjent më 11 dhjetor 2020, rreth dy muaj pas takimit.

Gjatë të njëjtit takim, një listë e ngjashme e reagimeve negative u shfaq gjithashtu shkurtimisht gjatë zëvendësdrejtorit të Zyrës së Sigurisë së Imunizimit në prezantimin e CDC Tom Shimabukuro (rreth orës 2:06:29).

Pyetja qëndron: pse nëse FDA ishte në dijeni të fatkeqësisë për rezultatet e mundshme të pafavorshme, të cilat përfshijnë në mënyrë makabre vdekjen, a nuk e informuan publikun për rreziqet, dhe në vend të kësaj zgjodhën të autorizojnë miratimin e tij.

Këtu është takimi i plotë i FDA “Komiteti Këshillues i Vaksinave dhe Produkteve Biologjike të Ndërlidhura” më 22/10/2020.

Marrë nga Youtube

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!