fbpx
Lajmet me te Klikuara

Komiteti Ekzekutiv i Partisë Republikane të Qarkut Dane Visconsin Voton Njëzëri për të Mbështetur Auditimin e Propozuar Mjeko -ligjor të Rep. Janel Brandtjen…

Read Time:2 Minute, 28 Second

Partia Republikane e Qarkut Dane Wisconsin mbrëmë votoi njëzëri për të mbështetur kontrollin kriminalistik të Përfaqësuesit Brandtjen.
Lajmi u raportua disa ditë më parë ku një përfaqësues i ri i shtetit nga Wisconsin, Përfaqësuesi i Shtetit në Wisconsin, Janel Brandtjen, ka bërë thirrje për një kontroll mjekoligjor për të gjithë shtetin, i ngjashëm ky me auditimin që po zhvillohet aktualisht në Maricopa County Arizona.

Wisconsin shkon përpara me auditimin kriminalistik

Përfaqësuesi i Shtetit Wisconsin Janel Brandtjen lëshoi ​​një deklaratë për shtyp sot:

“Fushatat e Asamblesë dhe Komisioni Zgjedhor për të Inicuar Hetime Më Intensive të Aktivitetit Mashtrues.”

Brandtjen është Kryetar i Komisionit të Asamblesë në Wisconsin për Fushatat dhe Zgjedhjet. Ajo vizitoi auditimin Maricopa në fillim të këtij muaji. Të hënën ajo bëri thirrje për një kontroll të stilit Arizona të zgjedhjeve të Nëntorit në Wisconsin.

“Votuesit e kanë bërë të qartë se duan një ekzaminim të plotë kibernetik-ligjor të tabulatorëve, pajisjeve të shënimit të votave dhe pajisjeve të tjera zgjedhore, të cilat unë do të ndihmoj në lehtësimin në emër të komitetit si kryesues… Adresat IP, zinxhiri i ruajtjes së fletëve të votimit, dhe regjistrat e gjurmëve të auditimit duhet të inspektohen tërësisht nga teknikë të auditimit kibernetik … Ndërsa WI është në procesin e një kontrolli zgjedhor, unë do të punoj për të siguruar që të shtohet me ekspertizë dhe burime për të siguruar një ekzaminim gjithëpërfshirës, ​​mjekoligjor. ”

Këtu është deklarata e plotë e rep. Janel Brandtjen.

Dy republikanë të Asamblesë që udhëtuan në Arizona për të qenë dëshmitarë të auditimit partiak të zgjedhjeve të vitit 2020 i thanë WisPolitics.com se do të donin të shihnin një përmbledhje të ngjashme të rezultateve presidenciale të Wisconsin si pjesë e një rishikimi të vazhdueshëm të Byrosë së Auditimit Legjislativ.

Por anëtari i rangut Dem i Komitetit të Fushatës dhe Zgjedhjeve e quajti “qesharake” idenë e përsëritjes së auditit shumë keqdashës të Arizonës në Wisconsin.

Përfaqësuesja Janel Brandtjen, R-Menomonee Falls dhe kryetare e Komitetit të Fushatave dhe Zgjedhjeve, tha se nuk është e sigurtë që Byroja e Auditimit Legjislativ ka autoritetin për të kryer një rishikim të tillë. Por Brandtjen argumentoi se një rishikim i tillë ishte i justifikuar duke marrë parasysh sasinë e parave private që shkuan në disa nga komunitetet më të mëdha të shtetit për të ndihmuar në mbulimin e kostove të vendosjes së zgjedhjeve gjatë një pandemie.

Republikanët kanë ngritur shqetësime në lidhje me grantet nga një grup i financuar nga themeluesi i Facebook Mark Zuckerberg. Rreth 200 komunitete morën grante për të mbuluar kostot e zgjedhjeve, megjithëse pjesa më e madhe e parave shkoi në Milwaukee, Madison, Green Bay, Kenosha dhe Racine. Republikanët kanë miratuar një projekt-ligj për të ndaluar grante të tilla private që shkojnë përpara, megjithëse do të kërkonte që nënshkrimi i Gov. Tony Evers të bëhej ligj.

Një zëdhënëse e Kryetarit të Asamblesë Robin Vos tha se Republikani i Rochester nuk kishte folur me Brandtjen për udhëtimin që kur ajo u kthye.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!