fbpx
Lajmet me te Klikuara

Komisioni Shtetëror: Nga katër Persona të Dyshuar për Pedofili në Poloni Njeri është Prift …

Read Time:2 Minute, 0 Second

Pothuajse 30% e të gjitha veprave seksuale kundër të miturve në Poloni janë të lidhura me përfaqësuesit e klerit, zbuloi Komisioni Shtetëror i Pedofilisë në raportin e tij të parë.
Komisioni, i krijuar nga qeveria në vitin 2019, ndau rezultatet e punës së tij të hënën në një letër me 250 faqe.

Ekspertët shqyrtuan 349 raste të pedofilisë gjatë kësaj periudhe, me priftërinj të dyshuar rreth 100 prej tyre. Më shumë se 50 nga këto raste i janë përcjellë Prokurorisë, thuhet në raport.

Komisioni kritikoi gjithashtu Kishën Katolike Polake për mosgatishmërinë e saj për të bashkëpunuar me qeverinë mbi këtë çështje te diskutueshme.

“Në vendet si Australia dhe SH.B.A., udhëheqësit e kishës e kanë kuptuar prej kohësh që trajtimi i pedofilisë dhe puna së bashku me autoritetet në këtë fushë është çështje e besueshmërisë elementare të institucioneve të tyre”, por ky nuk ishte si rasti në Poloni,ku gazetat deklaruan.

Materialet e përfshira në raport ishin “të frikshme”, por ato vetëm vërtetuan se lufta kundër këtyre “krimeve të tmerrshme” duhet të vazhdojë, tha Blazej Kmieciak, kryetari i komisionit.

Por jo vetëm priftërinjtë dhe të huajt u akuzuan për keqtrajtim të fëmijëve, me disa shkelje që u atribuohen anëtarëve të familjes, përfshirë prindërit, në 35% të rasteve, shkruan raporti,ku shumica ishin burra (94%), shtoi ajo.

Shumica e viktimave ishin të moshës midis 11 dhe 15 vjeç, por kishte edhe shumë midis 3 deri në 10. Fëmija më i ri që pësonte abuzim seksual midis rasteve të shikuara nga komisioni ishte vetëm 1 vjeç.

Raporti theksoi traumën e rëndë psikologjike të pësuar nga fëmijët e abuzuar seksualisht. Ai nxiti që çështjet kundër pedofilëve të vendosen me përparësi nga prokurorët dhe rekomandoi që të paraqitej një pozicion i veçantë i ‘avokatit të fëmijëve’ për t’u marrë me to.

Polonia është një vend kryesisht katolik, dhe kisha ka qenë e rrënuar nga akuzat e abuzimit seksual ndaj të miturve prej viti. Në 2019, presioni publik e detyroi atë të lëshonte një raport duke thënë se kishte regjistruar pothuajse 400 raste të priftërinjve që ngacmonin 625 fëmijë që nga viti 1990.

Sidoqoftë, emrat e shkelësve të ligjit mbetën të pazbuluar. Një dokumentar i cili doli në të njëjtin vit pohoi se priftërinjtë pedofil nuk u dënuan kurrë për mëkatet e tyre, por u transferuan vetëm në një famulli tjetër ku ata mund të vazhdonin sjelljen e tyre kriminale.

Burimi: https://www.rt.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!