fbpx
Lajmet me te Klikuara

Green Pass – Akti i Fundit …

Read Time:5 Minute, 30 Second

Nga Valentina Ferranti

Diktatura përparon. Parashikimet më të errëta po bëhen të vërteta. Pika e prishjes për ata që kanë vëzhguar, ose më saktë kanë analizuar shenjat, është fjalimi që ish-presidenti i BQE – vetëm për të përmendur disa nga pasazhet e tij në krye – mbajti në Senat më 17 shkurt 2021. Në një brohoritje dhoma, shërbëtorët, ose më saktë kukullat arrogante të kapura për kolltuqet e tyre, dukej se vareshin nga buzët e nxitësit të ditur të shpërbërjes së popullit grek. Një fjalim i patëmetë që kërkonte bashkimin e kombit. Kombi u shit dhe u shitur në logjikën e një globalizmi pro-evropian të fortë në përfaqësuesit e tij. Epo, ato fjalë morën formë si një mjegull e zezë që tani po përhapet në gadishull. Në fakt, Italia është qendra nervore nga e cila diktatura përhapet rrënjësisht.

Ne jemi paralajmëruar. Kryetari i Këshillit të Ministrave kishte folur për dixhitalizimin, emergjencën ekologjike, telemjekësinë, imunizimin. Fuqia nuk ka frikë të tregojë kartat e saj, pasi ka punuar për vite me radhë për të krijuar humusin e përshtatshëm për realizimin e planeve të saj. Shenjat e së tashmes e tregojnë atë! Plani i hartuar për dekada ka prekur arsimin, trillimet televizive, fushat e kulturës dhe të gjitha mediat … për të organizuar një ndryshim dramatik të paradigmës. Si arritën ata të krijonin Botën e Re pasi A. Huxley e kishte rrëfyer atë të fortë për përkatësinë e tij të kastës dhe prandaj zotëronte informacione të reja nga Axhenda? Mekanizmi duket të jetë elementar; të denjë për modelet më të liga të riprogramimit neurolinguistik.

Besimet ndryshohen, duke sulmuar fjalët dhe simbolet dhe duke i zotëruar ato për të krijuar një rrëfim që minon rrënjët e vetë ekzistencës. Një Rivendosje e vërtetë. Ne pastaj vazhdojmë duke zvogëluar fjalët sepse fjalët krijojnë mendime, në të vërtetë ato janë rrënja e mendimit dhe duke i zvogëluar ato mekanizmi i analizës mbi realitetin dështon, si dhe krijimtaria, imagjinata, fuqia për të shpikur një alternativë. Më pas, krijohet një gjuhë e re ose më mirë fjalët përvetësohen dhe kuptimet përmbysen. Ky aspekt u përshkrua me mjeshtëri nga G. Orwell në “1984”. Parullat e Partisë së Plotfuqishme Beqare na kujtojnë këtë: Injoranca është forcë, liria është skllavëri.

Faza tjetër është ajo e shkatërrimit të traditës. Ky makinacion mund të gjendet në projektin e nënçmimit të arsimit, të Kulturës Anulo dhe të vrasjes së heroit klasik.

Askush nuk duhet të jetë i ndryshëm nga tjetri ose të shfaqet përveç në universitetet elitare, studentët e të cilëve do të jenë pjesë e tij për të udhëhequr njerëzit që duhet t’u binden vetëm! Kjo u pasua nga varfërimi financiar i një kombi që ishte një fuqi e padiskutueshme ekonomike. Si rezultat, punëtorët u gjunjëzuan dhe Kina grykëse shkatërroi zejtarinë lokale. Ndërsa qershia mbi tortë dhe kali i tyre Trojan, lëvizjet e ndryshme politike u shfaqën në skenë që kaluan jotolerancën popullore duke u shtirur si një opozitë e fortë dhe e pastër.

Ata morën votat e mospajtimit për të treguar më pas parodinë dhe rregullin e tyre, duke ulur çdo shpresë për ndryshim. Si akti i fundit i modelit do të kishim krijimin e një ngjarjeje të aftë të prishte ekzistencën dhe jetën e përditshme të individëve. Në atë fije kali ata kanë instaluar ndjenjën e frikës. Arma e tyre më e zgjuar. Dhe këtu jemi me një shpejtësi të denjë për një flakërim, në aktin përfundimtar të lakmuar, nga bota elitare, transhumane: Qafa e Gjelbër!

Siç është shkruar më parë për të bërë të papranueshme të pranueshme, Mjeshtrat Universalë adoptojnë disa teknika. Kalimi për të lëvizur lirshëm quhet Jeshil. Ngjyra jeshile nga një këndvështrim thjesht simbolik përfaqëson kujdesin, forcën e natyrës. Virshtë Viriditas ose forca jetësore e cila, sipas Hildegard nga Bingen, ishte përgjegjëse për vitalitetin-energjinë-shëndetin e krijesave njerëzore.

Ndjenja e lidhur me të është ajo e lirisë, e hapësirës së hapur. Në këtë mund të shohim një përmbysje simbolike shumë të fuqishme! Ne mund ta quajmë atë duke marrë Ungjillin Gnostik të Filipit, përmbysje arkontike.

Kështu është shkruar: “Ata morën emrin e gjërave të mira dhe ua dhanë gjërave që nuk janë të mira në mënyrë që të jenë në gjendje me anë të emrave të mashtrojnë njerëzit dhe t’i lidhin me gjërat që nuk janë të mira sepse ato zgjidhën për të marrë njeriun e lirë dhe për të bërë atë një prej skllavit të tyre të përjetshëm ».

Urtësia e të lashtëve është një çelës i shkëlqyeshëm për të kuptuar realitetin, pasi përtej analizës thjesht socio-antropologjike dhe politike, ekziston një tjetër që ecën në një breg shumë ndryshe. Ky vend ndodhet në një nivel tjetër që përfshin një analizë të fshehur të ngjarjeve. Falë kësaj hapjeje analitike mund të themi se shumica e njerëzimit duket se ka rënë viktimë e një magji të errët. E tepërt mbase, por nëse analizojmë Shenjat e Kohëve, kjo deklaratë nuk duket si një lojë bixhozi. Nëse nuk e lidhim atë të fshehur me të dhënat reale, komploti mbetet në një nivel fillestar të analizës. Kjo është arsyeja pse një pjesë e madhe e këtij njerëzimi i është skllavëruar fuqisë aktuale që gëzon në zbatimin e Divide et Impera. Sepse kjo po ndodh dhe tashmë ka ndodhur. Qafa e Gjelbër është shembulli djallëzor i kësaj.

Hordhitë e qenieve njerëzore do të tregojnë kalimin duke iu nënshtruar kontrollit dhe heqjes dorë nga liria e tyre. Dhe shumë do të kenë dhe kanë pasur një serum magjik të veshur me shenjtëri të inokuluar – edhe këtu jemi në nivelin e një përmbysjeje simbolike – për të pasur kokteje pranë pishinës ose lëkundur në ndonjë diskotekë. Prandaj skllevërit e verbër zbuten dhe gjithmonë të shërueshëm si kafshët që mjerisht shkojnë në thertore.

Të gjithë të rreshtuar si në komplotet distopike që filmografia na ka dhënë prej vitesh. Plan shumë i zgjuar sepse kjo që shohim në ekran, mendojmë se është vetëm trillim. Në realitet, ekspozimi i ngjarjeve të ardhshme në simulimin e filmit ndihmon për të përgatitur mendjet në mënyrë të pavetëdijshme dhe për të bindur shikuesin se asgjë që ata po vëzhgojnë nuk mund të jetë e realizueshme.

Dhe në vend të kësaj ne ranë në ato komplote. Green Pass është akti i fundit që shndërron njeriun në mish e gjak, duke menduar dhe i lirë në njeri makinerik, të kontrolluar, të skllavëruar dhe të bindur. Një kod identifikimi nën një emër të rremë dhe i veshur me qëllime të mira altruiste, pasi siç thotë diktatura: është për të mirën supreme të të gjithëve. Nga ana tjetër, imazhi që i përshtatet më së miri kësaj epoke të trazuar është ai i ujkut në rrobat e deleve.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!