fbpx
Lajmet me te Klikuara

Historia e Ndaluar: Afati Kohorë i Tokës Sipas Anunnakit …

Read Time:7 Minute, 51 Second

Kjo histori është bazuar nga zbulimet e shumta arkeologjike: objektet e këtij shënimi si dhe monumente e gjetura në të kaluarën nga ekspertët, vërtetojn[ se Anunnaki ose më mirë (Sumerian,zbritën nga qielli), ky është një civilizim jashtëzakonisht i përparuar nga një planet i pakapshëm nga sistemi ynë diellor, që erdhën në Tokë, duke u ulur në Gjirin Persik rreth 432,000 vjet më parë.

Në dy dekadat e fundit, janë bërë zbulime të shumta të diskutueshme që sfidojnë studiuesit e zakonshëm dhe pikëpamjet e tyre mbi historinë dhe evolucionin njerëzor.

Sa herë që shkruajmë për Anunnaki Antik, hasim shumë shqetësime nga anët e ndryshme të lexuesve. Ndërsa ka nga ata që besojnë fort në ekzistencën e Anunnaki-t dhe ardhja e tyre në Tokë mund të shpjegojë shumë llogari të cilat studiuesit e zakonshëm nuk munden, ka nga ata që besojnë se Anunnaki i lashtë nuk ka ekzistuar kurrë dhe se civilizimet jashtëzakonisht të përparuara kurrë nuk kanë ekzistuar në Tokë.

Sidoqoftë, në dy vitet e fundit, shumë studiues po ndryshojnë metodologjinë e tyre dhe fillojnë të mendojnë me mendje të hapur.

Teoria e lashtë e astronautëve alienë presupozon që mijëra vjet më parë, edhe para historisë së regjistruar, planeti ynë u vizitua nga astronautë nga një botë tjetër, qenie inteligjente me teknologji përtej tonës sot.

Shumë arkeologë në të gjithë botën e konsiderojnë Irakun e sotëm modern si “djepin e civilizimit”. Midis 3500 dhe 1900 pes Lumi Tigër dhe Eufrat ishin shtëpia e popullit Sumer të cilët lulëzuan në këtë rajon.

Sot kur lexojmë ose kërkojmë informacione rreth Sumerit dhe Anunnakit ose njerëzve që banonin në atë pjesë të botës, hasim autorin e diskutueshëm Zecharia Sitchin.

Në vitin 1976, autori Sitchin botoi përkthimet e tij personale të teksteve Sumeriane në një seri librash të quajtur “Kronikat e Tokës”.

Sipas Sitchin, pllakat prej balte përshkruajnë një racë aliene të njohur si Anunnaki, i cili erdhi në Tokë për të nxjerrë ar. Sitchin praktikisht sugjeron që jashtëtokësorët e vizituan tokën në të kaluarën sepse planeti i tyre në shtëpi kishte nevojë për ar për të mbijetuar.

Afërsisht rreth 250,000 vjet më parë, sipas Sitchin, Anunnaki i lashtë bashkoi gjenet e tyre Alien me atë të Homo Erectus dhe krijoi një specie të njohur si Homo Sapiens, duke përftuar, si rezultat, një specie gjenetikisht dydhomëshe. Sidoqoftë, njerëzit ishin një specie hibride dhe nuk mund të lindnin. Meqenëse kërkesa për njerëz si punëtorë u bë më e madhe, Anunnaki antik edhe një herë manipuloi njerëzimin antik në mënyrë që ata të mund të riprodhoheshin vetë.

Bazuar në Kodin Kozmik, libri i gjashtë i Kronikave të Tokës nga Zecharia Sitchin, ky është afati kohor i vërtetë historik i planetit tonë:

Ngjarjet Para Përmbytjes në 450,000 vjet më parë, Në Nibiru, një anëtar i largët i sistemit tonë diellor, jeta përballet me zhdukje të ngadaltë ndërsa atmosfera e planetit gërryhet. I vendosur nga Anu, sundimtari Alalu arratiset në një anije kozmike dhe gjen strehë në Tokë. Ai zbulon se Toka ka ar që mund të përdoret për të mbrojtur atmosferën e Nibirut.

SQARIM SHIFRAT PËRPARA JANË VITET

445,000 – Të udhëhequr nga Enki, një djalë i Anu, Anunnaki zbarkon në Tokë, krijojnë Eridu – Stacioni i Tokës I – për nxjerrjen e arit nga ujërat e Gjirit Persik.

430,000 – Klima e tokës mellows. Më shumë Anunnaki mbërrijnë në Tokë, mes tyre edhe gjysmë motra e Enkit, Ninhursag, Kryeshefi i Mjekësisë.

416,000 – Ndërsa prodhimi i arit çalon, Anu arrin në Tokë me Enlil, trashëgimtarin e dukshëm. Decidedshtë vendosur të merret ari jetësor duke e nxjerrë në Afrikën e Jugut. Duke hedhur short, Enlil fiton komandën e Misionit të Tokës; Enki zbritet në Afrikë. Në largimin e Tokës, Anu sfidohet nga nipi i Alalu.

400,000 – Shtatë vendbanime funksionale në Mesopotaminë jugore përfshijnë një Spaceport (Sippar), Center Mission Control (Nippur), një qendër metalurgjike (Shuruppak). Minierat mbërrijnë me anije nga Afrika; metali i rafinuar u dërgohet lart orbitave të punësuar nga Igigi, dhe më pas transferohet në anije kozmike që vijnë periodikisht nga Nibiru.

380,000 – Duke fituar mbështetjen e Igigi, nipi i Alalu përpiqet të kapë zotërimin mbi Tokë. Enlilitët fitojnë Luftën e Zotërave të Vjetër.

300,000 – Anunnaki duke munduar në minat e minierave të arit. Enki dhe Ninhursag krijojnë Punëtorë Primitivë përmes manipulimit gjenetik të gruas majmun; ata marrin përsipër detyrat manuale të Anunnaki-t. Enlil bastis minierat, i sjell Punëtorët Primitivë në Edin në Mesopotami. Duke pasur parasysh aftësinë për të lindur, Homo Sapiens fillon të shumohet.

200,000 – Jeta në Tokë regresohet gjatë një periudhe të re akullnajore.

100,000 – Klima ngroh përsëri. Anunnaki (Nefilimi biblik), për bezdi në rritje të Enlil, martohen me bijat e Njeriut.

75,000 – Fillon “mallkimi i Tokës” – një epokë e re e akullit. Llojet regresive të Njeriut enden nëpër Tokë. Njeriu Cro-Magnon mbijeton.

49,000 – Enki dhe Ninhursag lartësojnë njerëzit e prindërve të Anunnaki për të sunduar në Shuruppak. Enlil i tërbuar. Komplot shkatërrimi i njerëzimit.

13,000 – Duke e kuptuar që kalimi i Nibirut në afërsinë e Tokës do të shkaktojë një valë të madhe baticash, Enlil bën që Anunnaki të betohet për të mbajtur fatkeqësinë e afërt një sekret nga Njerëzimi.

Ngjarjet pas përmbytjes 11,000 pes
Enki thyen betimin, udhëzon Ziusudra / Noeun të ndërtojë një anije zhytëse. Përmbytja mbulon Tokën; Anunnaki dëshmojnë shkatërrimin nga anija e tyre orbituese. Enlil pranon të japë mbetjet e mjeteve dhe farërave të Njerëzimit; bujqësia fillon në malësi. Enki zbut kafshët.

10.500 para K. – Pasardhësve të Noeut u janë caktuar tre rajone. Ninurta, djali i parë i Enlil, damton malet dhe kullon lumenjtë për ta bërë Mesopotaminë të banueshme; Enki rimerr luginën e Nilit. Gadishulli i Sinait ruhet nga Anunnaki për një hapësirë ​​hapësinore post-Diluviale; një qendër kontrolli është krijuar në malin Moriah (Jeruzalemi i ardhshëm).

9,780 p.K. – Ra / Marduk, djali i parëlindur i Enki, ndan sundimin mbi Egjiptin midis Osiris dhe Seth.

9,330 p.K. – Seth kap dhe copëton Osiris, merr sundimin e vetëm mbi Luginën e Nilit.

8.970 para K. – Horus hakmerret për babanë e tij Osiris duke nisur Luftën e Parë të Piramidave. Seth arratiset në Azi, pushton gadishullin e Sinait dhe Kanaanin.

8,670 p.K. – Kundër kontrollit rezultues të të gjitha hapësirave hapësinore nga pasardhësit e Enkit, Enlitët nisin Luftën e Dytë Piramidale. Ninurta fitimtare zbraz Piramidën e Madhe nga pajisjet e saj. Ninhursag, gjysmë motra e Enki dhe Enlil, thërret një konferencë paqeje. Ndarja e Tokës rikonfirmohet. Sundimi mbi Egjiptin u transferua nga dinastia Ra / Marduk në atë të Thoth. Heliopolis ndërtuar si një zëvendësues Beacon City.

8.500 pes – Anunnaki krijojnë posta në hyrje të hapësirave hapësinore; Jericho është një prej tyre.

7,400 p.e.s. Ndërsa epoka e paqes vazhdon, Anunnaki i jep njerëzimit përparime të reja; fillon periudha neolitike. Demi-perënditë sundojnë mbi Egjiptin.

3.800 pes – Qytetërimi urban fillon në Sumer ndërsa Anunnaki rindërton atje Qytetet e Vjetra, duke filluar me Eridu dhe Nippur. Anu vjen në Tokë për një vizitë madhështore. Një qytet i ri, Uruk (Erech), është ndërtuar për nder të tij; ai e bën tempullin e tij vendbanimin e mbesës së tij të dashur Inanna / lshtar.

Mbretërimi në Tokë 3.760

Njerëzimi dha mbretërinë. Kish është kryeqyteti i parë nën kujdesin e Ninurta. Alendari filloi në Nippur. Qytetërimi lulëzon në Sumer (rajoni i parë).

3,450 – Primaria në Sumer transferohet në Nannar / Sin. Marduk shpall Babiloninë “Porta e perëndive”. Incidenti i “Kullës së Babelit”. Anunnaki ngatërrojnë gjuhët e Njerëzimit. Grushti i tij i irrituar, Marduk / Ra kthehet në Egjipt, rrëzon Thothin, kap vëllain e tij të vogël Dumuzi i cili e kishte fejuar Inanën. Dumuzi u vra aksidentalisht; Marduk u burgos i gjallë në Piramidën e Madhe. I liruar nga një bosht emergjence, ai shkon në mërgim.

3,100-3, 350 – Vitet e kaosit mbarojnë me instalimin e Faraonit të parë Egjiptian në Memfis. Qytetërimi vjen në Rajonin e Dytë.

2,900 – Mbretërimi në Sumer u transferua në Erech. Inanna i dha sundimin mbi Rajonin e Tretë; fillon Qytetërimi i Luginës së Indusit.

2,650 – Kapitali mbretëror i Sumer zhvendoset rreth. Mbretërimi përkeqësohet. Enlil humbet durimin me turmat e pabindura njerëzore.

2,371 – Inanna bie në dashuri me Sharru-Kin (Sargon). Ai krijon kryeqytet të ri. Agade (Akkad). Perandoria Akkade filloi.

2,316 – Me synimin për të sunduar katër rajonet, Sargon heq tokën e shenjtë nga Babilonia. Konflikti Marduk-Inanna shpërthen përsëri. Përfundon kur Nergal, vëllai i Marduk, udhëton nga Afrika e Jugut në Babiloni dhe e bind Mardukun të largohet nga Mesopotamia.

2,291 – Naram-Sin ngjitet në fronin e Akkad. I drejtuar nga Inanna luftarake, ai depërton në gadishullin e Sinait, pushton Egjiptin.

2,255 – Inanna uzurpon pushtetin në Mesopotami; Naram-Sin sfidon Nippur. Anunnaki i Madh shkatërroi Agade. Inanna arratiset. Sumer dhe Akkad të okupuar nga trupat e huaja besnike ndaj Enlil dhe Ninurta.

2.220 – Qytetërimi Sumer ngrihet në lartësi të reja nën sundimtarët e ndriçuar të Lagash. Thoth ndihmon mbretin e saj Gudea të ndërtojë një tempull ziggurat për Ninurta.

2,193 -Terah, babai i Abrahamit, i lindur në Nippur në një familje meshtarake-mbretërore.

2,180 – Egjipti i ndarë; ndjekësit e Ra / Marduk mbajnë jugun; Faraonët që ishin kundër tij fitojnë fronin e Egjiptit të poshtëm.

2,130 – Ndërsa Enlil dhe Ninurta janë gjithnjë e më larg, autoriteti qendror gjithashtu përkeqësohet në Mesopotami. Përpjekjet e Inanna për të rifituar mbretërinë për Erech nuk zgjasin.

Burimi: Ancient-Code.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!