fbpx
Lajmet me te Klikuara

AEO për Vaksinën Johnson & Johnson: Shkakton Trombocitopenin! – Përgjegjësitë janë të Qeverisë (Video)

Read Time:3 Minute, 57 Second

Raporti i plotë i efekteve anësore vdekjeprurëse – Qindra mijëra qytetarë u lanë të vaksinohen.

AEO, në njoftimin e tij në një konferencë emergjente, zbulon se “sindroma e trombocitopenisë së trombocitopenisë ndoshta pritet pas vaksinimit me Johnson & Johnson”.

Kujtohet se qytetarët grekë me një vendim të qeverisë Mitsotakis morën mbi 600,000 vaksina Johnson & Johnson dhe ndërsa tashmë kishte informacione se çfarë ato shkaktonin.

E gjithë kjo në të njëjtën kohë me informimin e Coreper për më të rejat në lidhje me efektet anësore të vaksinave Pfizer / BioNTech mRNA , të zbuluara nga pronews.gr .

Në veçanti, sipas raportit të EOF, ky produkt “është nën monitorim shtesë”! Megjithatë, pas vaksinimit të qindra mijëra njerëzve.

CLS karakterizohet nga episode akute të edemës që prek kryesisht ekstremitetet, hipotensionin, hemokoncentrimin dhe hipoalbumineminë. Pacientët me një episod akut CLS pas vaksinimit kanë nevojë për njohje dhe trajtim të menjëhershëm. Kujdesi intensiv mbështetës zakonisht është i nevojshëm.

Trombocitopeni (TTS)

Personat e diagnostikuar me trombocitopeni brenda 3 javësh nga vaksinimi me COVID-19 Vaksina Janssen duhet të hetohen plotësisht për trombozë aktive. Në mënyrë të ngjashme, individët që zhvillojnë trombozë brenda 3 javësh nga vaksinimi duhet të kontrollohen për trombocitopeni.

TTS kërkon menaxhim të specializuar klinik. Profesionistët shëndetësorë duhet t’i referohen udhëzimeve dhe / ose të kërkojnë këshillat e mjekëve të specializuar (p.sh. hematologë, specialistë të mpiksjes) për diagnostikimin dhe trajtimin e kësaj gjendjeje.

Informacione të përgjithshme për çështje të sigurisë

Pezullimi për injeksion i COVID-19 Vaccine Janssen tregohet për imunizim aktiv për të parandaluar COVID-19 të shkaktuar nga SARS-CoV-2 te njerëzit 18 vjeç e më shumë.

Sindroma e arratisjes kapilare (CLS)

Raste shumë të rralla të sindromës së ikjes kapilare (CLS) janë raportuar pas vaksinimit me COVID-19 Vaksina Janssen, me një incidencë të vlerësuar të një rasti për afërsisht 6 milion doza. Një histori e CLS është raportuar në të paktën një nga këto raste.

CLS është një çrregullim i rrallë që karakterizohet nga përgjigja inflamatore jofunksionale, mosfunksionimi endotelial dhe ekstravazimi i lëngut nga hapësira vaskulare në intersticium, duke çuar në shok, hemokoncentrim, hipoalbuminemi dhe pamjaftueshmëri organike potencialisht pasuese. Pacientët mund të përjetojnë ënjtje të shpejtë të krahëve dhe këmbëve, shtim të papritur të peshës dhe të fikët për shkak të presionit të ulët të gjakut.

Disa raste të CLS sistemike të raportuara në literaturë u shkaktuan nga infeksioni COVID-19.

CLS është e rrallë në popullatën e përgjithshme, me më pak se 500 raste të raportuara në të gjithë botën në literaturë (Agjencia Kombëtare për Çrregullime të Rralla), megjithatë, vlerësimet ka të ngjarë të jenë më të ulëta se incidenca aktuale.

Agjencia Evropiane e Barnave ka rekomanduar që informacioni i produktit për pezullimin për injeksion COVID-19 Vaccine Janssen të azhurnohet për të pasqyruar njohuritë aktuale mbi këtë çështje sigurie.

SPC është gjithashtu në dispozicion në Greqisht dhe azhurnohet sa herë që detajet e produktit modifikohen.

Trombocitopeni (TTS)

Një kombinim i trombozës dhe trombocitopenisë (TTS), i cili në disa raste shoqërohet me gjakderdhje, është vërejtur në raste shumë të rralla pas vaksinimit me COVID-19 Vaksina Janssen. Përfshihen raste të rënda të trombozës venoze në vendet e pazakonta anatomike, të tilla si tromboza venoze cerebrale, tromboza viscerale dhe tromboza arteriale, shoqëruese me trombocitopeninë. Outcomeshtë raportuar një rezultat fatal. Këto raste ndodhën brenda 3 javëve të para pas vaksinimit dhe kryesisht në gratë nën 60 vjeç.

Në disa nga rastet e TTS, testi për antitrupa ndaj faktorit trombocitar-4 (PF-4) ishte pozitiv ose fort pozitiv. Sidoqoftë, mekanizmi i saktë patofiziologjik prapa ndodhjes së këtyre ngjarjeve trombotike ende nuk është përcaktuar dhe në këtë fazë nuk janë identifikuar faktorë specifik të rrezikut.

Profesionistët shëndetësorë duhet të jenë vigjilentë në lidhje me shenjat dhe simptomat e tromboembolizmit dhe / ose trombocitopenisë. Personat që vaksinohen duhet të udhëzohen të kërkojnë kujdes të menjëhershëm mjekësor nëse përjetojnë simptoma të tilla si gulçim, dhimbje gjoksi, dhimbje ose ënjtje të ekstremiteteve të poshtme, dhimbje të vazhdueshme të barkut pas vaksinimit. Përveç kësaj, çdo person me simptoma neurologjike të tilla si dhimbje koke e rëndë ose e vazhdueshme, konvulsione, ndryshime në gjendjen mendore ose vizion të paqartë pas vaksinimit, ose një person që zhvillon mavijosje ose fryrje të lëkurës përtej vendit të vaksinimit pas disa ditësh, duhet të kërkojë menjëherë kujdes mjekësor.

Kombinimi i trombozës dhe trombocitopenisë kërkon menaxhim të specializuar klinik. Profesionistët shëndetësorë duhet t’i referohen udhëzimeve dhe / ose të kërkojnë këshillat e mjekëve të specializuar (p.sh. hematologë, specialistë të hemostazës) për diagnostikimin dhe trajtimin e kësaj gjendjeje. Personat e diagnostikuar me trombocitopeni brenda 3 javësh nga vaksinimi me COVID-19 Vaksina Janssen duhet të hetohen plotësisht për trombozë aktive. Në mënyrë të ngjashme, individët që zhvillojnë trombozë brenda 3 javësh nga vaksinimi duhet të kontrollohen për trombocitopeni.

Burimi: pronews.gr

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!