fbpx
Lajmet me te Klikuara

Axhenda 21 nuk është më një Plan Sekret për të krijuar një Qeveri Botërore Totalitare …

Read Time:3 Minute, 14 Second

Një video në lidhje me Agenda 21 është postuar në faqen e Lion’s Roar në Facebook, e cila ndiqet nga më shumë se 300,000 njerëz, duke përjetësuar keqinformimin tashmë të mohuar mbi këtë temë.

Edhe pse videoja nuk është me titra, është interesante sepse faqja, përveç tre administratorëve nga SH.B.A. dhe një nga Kanada, administrohet gjithashtu nga tre persona nga Kroacia. Faqja u lançua më 2 tetor 2012 dhe kryesisht transmeton përmbajtje në anglisht.

Përmbajtja e faqes më së shumti fton ndjekësit “të zgjojnë vetëdijen e kolektivit nga qetësia e saj e përkohshme”, por ata gjithashtu ndajnë përmbajtje në të cilën bëhen deklarata të pasakta.

Axhenda 21 është një deklaratë e OKB që nuk është një dokument ligjërisht i detyrueshëm, i cili nuk ka fuqi të detyrojë asnjë vend të veprojë, teoricienë konspiracioniste (veçanërisht ata nga SH.B.A. ) është lexuar për dekada si plani i OKB për të sunduar botën, për të shfuqizuar pronën private dhe për të futur terrorin global komunist.

Videoja tregon se një shtet totalitar i unifikuar sapo po zhvillohet, dhe se po mbahet një inventar i gjithçkaje (tokë, kafshë, informacion, ujë, etj.) Në mënyrë që të vendoset kontrolli qendror, që popullata të lëvizë nga zonat rurale në ato urbane, etj. Në asnjë moment, ky pretendim nuk vërtetohet nga prova, ose nga pikat në vetë deklaratë, ose nga shembuj të zbatimit të deklaratës në 28 vitet e fundit (deklarata u nënshkrua përsëri në 1992). Agjenda 21 është, nga Deklarata e OKB për Zhvillimin e Qëndrueshëm.

Si duket zbatimi i Agjendës 21?

Se si duket në të vërtetë zbatimi i Qëllimeve të Zhvillimit të Qëndrueshëm mund të lexohet në faqen e internetit të Forumit Politik të Nivelit të Lartë të Kombeve të Bashkuara për Zhvillimin e Qëndrueshëm, nga raportet vullnetare kombëtare të vendeve nënshkruese deri te deklaratat.

Kështu p.sh. Sllovenia raporton se në vitin 2016 ndryshimi kushtetues u garantoi qytetarëve të drejtën për ujë të pijshëm si një e mirë publike, se ata morën masa për të ruajtur praktikat e qëndrueshme bujqësore dhe fermat familjare, mbrojtjen dhe promovimin e kuzhinës tradicionale, inkurajimin e menaxhimit të qëndrueshëm të pyjeve dhe ruajtjen peisazh te kultivuar.

Austria deklaron se planifikon të arrijë neutralitetin e klimës deri në vitin 2040, të planifikojë të prezantojë një biletë vjetore të favorshme për transportin publik, për të zbatuar reformën eko-sociale të taksave … Ekzistojnë gjithashtu raporte nga 2012 që ofrojnë një pasqyrë të përmbushjes së objektivave të deklaratës ( 1, 2).

Klubi i Romës

Interesante, Lion’s Roar e publikuan nje video tjeter Axhenda 21,9 muaj më parë pas një fjalimi të vitit 2013 mbajtur nga ish-deputetja Australiane Ann Bressington. Por më pas ata u distancuan nga kjo videoja ndërsa disa ndjekës paralajmëruan se Bressington pretendoi se ngrohja globale ishte një krizë artificiale. Bressington pretendon se ngrohja globale u krijua nga Klubi i Romës, dhe se kjo krizë artificiale duhet të çojë në bashkimin e botës dhe të na “kushtëzojë” me idenë e zgjidhjeve globale të problemeve lokale.

Ky është një tjetër dezinformim i zbuluar tashmë.

Pastaj administratorët e faqes thanë: “Le të sqarohemi. Ne nuk pretendojmë ose mohojmë asgjë. Ne besojmë se po bëjmë pyetje legjitime. Ndikimi negativ i njerëzimit nëper mjedise është i padiskutueshëm. Ne duhet të pyesim veten, a është Axhenda 21 ne drejtimin që duhet të ndjekim? A duhet t’ia besojmë të ardhmen tonë të njëjtëve njerëz që krijuan dhe drejtojnë këtë sistem? Ky është një plan që ka qenë në lëvizje për dekada dhe çon në të ardhmen që përshkroi Orwell. A është ai drejtimi që dëshironi të shkoni? ”

Qëllimet e Axhendës 21 i OKB-se ështe bashkëpunimi ndërkombëtar dhe ndihma për vendet më pak të zhvilluara, lufta kundër varfërisë, përdorimi më ekonomik i burimeve publike, kufizimi i rritjes së pakontrolluar të popullsisë globale dhe mbrojtja e shëndetit publik?

Burimi: https://faktograf.hr/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!