fbpx
Lajmet me te Klikuara

Komisioni Evropian nisi mullirin Propagandistike anti-BE: Sanksionet për Hungarinë dhe Poloninë pasi ndaluan ideologjinë LBGT …

Read Time:1 Minute, 4 Second

Komisioni Evropian nis mullirin propagandistike anti-BE: Sanksionet për Hungarinë dhe Poloninë pasi ndaluan ideologjinë LBGT +. KE njoftoi sot se ka filluar procedurat e shkeljes kundër Hungarisë, pasi autoritetet e Budapestit ndaluan “promovimin” e homoseksualitetit midis të miturve, si dhe kundër Polonisë.

Sipas Agerpres, Komisioni Evropian denoncon natyrën diskriminuese të këtyre masave ndaj personave LGBT +. Në lidhje me këtë, ai u dërgoi një letër zyrtare njoftimit zyrtar dy shteteve. Kjo është faza e parë e një procedure që mund të çojë në referimin në Gjykatën e Drejtësisë të Bashkimit Evropian (CJEU), dhe më pas në sanksione financiare.

Budapesti dhe Varshava kanë dy muaj kohë për t’u përgjigjur.

Hungaria miratoi një ligj që ndalon “përfaqësimin ose promovimin” e homoseksualitetit ose ndryshimit të seksit midis të miturve më 15 qershor. Presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen e quajti ligjin, i cili hyri në fuqi javën e kaluar, një “turp”, por qeveria hungareze hodhi poshtë kritikat dhe kërkesat nga ekzekutivi Evropian.

Në Poloni, njëqind komunitete lokale kanë miratuar një rezolutë “anti-LGBT” ose “kartë të të drejtave të familjes” në 2019. Këto bashkësi përfaqësojnë një të tretën e territorit të Polonisë dhe janë të vendosura kryesisht në lindje dhe juglindje të vendit, zona me një traditë të fortë katolike.

Burimi: https://60m.ro/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!