fbpx
Lajmet me te Klikuara

Kryetari i Bankës për Zgjidhjet Ndërkombëtare (BIS) po Tenton “Kontrollin Absolut” të Parave ….

Read Time:2 Minute, 23 Second

Augustin Carstens kohët e fundit mbajti një fjalim të titulluar “Pagesa ndërkufitare: një vizion për të ardhmen” në të cilin përshkroi problemin siç e shohin planifikuesit qendrorë, si dhe zgjidhjen e tyre.

“Ne nuk e dimë kush po përdor një faturë prej $ 100 sot dhe nuk e dimë se kush po përdor një faturë prej 1,000 peso sot. Dallimi kryesor me CBDC është se banka qendrore do të ketë kontroll absolut mbi rregullat dhe rregulloret që do të përcaktojnë përdorimin e kësaj shprehjeje të detyrimit të bankës qendrore, dhe gjithashtu ne do të kemi teknologjinë për ta zbatuar atë. “

Carstens shikon CBDC, Valuta Dixhitale e Bankës Qendrore, si një mjet për eleminimin e privatësisë dhe për bankierët qendrorë për të detyruar qytetarët të përdorin monedhën saktësisht kur, ku dhe si u thuhet.

Dhjetëra banka qendrore në të gjithë botën janë duke punuar në CBDC, duke përfshirë edhe Rezervën Federale. Përpjekja përfaqëson një përshkallëzim të madh në Luftën kundër Parasë.

Eshtë një gjë të dekurajosh njerëzit nga përdorimi i parave të gatshme.

Eshtë diçka krejtësisht tjetër për të futur para dixhitale e cila u jep burokratëve fuqinë për të monitoruar dhe kontrolluar shpenzimet e secilit që e miraton atë.

Idetë e romaneve tashmë janë hedhur në qarkullim.

Për shembull, Rezerva Federale mund të lëshojë fonde stimuluese me një datë skadence, duke i detyruar njerëzit të shpenzojnë më shumë sesa të kursejnë.

Zyrtarët mund të kufizojnë shpenzimet në kufij të caktuar gjeografikë dhe në këtë mënyrë të vendosin një kufizim në udhëtimet. Ata mund të zgjedhin fitues dhe humbës, duke favorizuar disa tregtarë ose industri ose duke shtypur të tjerë.

E vetmja fluturim në vaj është se mosbesimi në qeveri po rritet shpejt në SH.B.A. Bërja e njerëzve që kanë frikë t’u japin zyrtarëve kaq shumë kontroll dhe që kujdesen për privatësinë për të miratuar paratë e reja dixhitale mund të jetë një sfidë. Shumë do të kërkojnë në mënyrë aktive alternativa, të tilla si Bitcoin ose ari.

Bankat qendrore dhe qeveritë kanë disa leva të fuqishme për të tërhequr.

Eshtë e lehtë të imagjinohet që pagesat e transferimit të qeverisë të konvertohen në monedhë dixhitale. Sigurimet shoqërore, Medicare, mirëqenia, vulat ushqimore dhe përfitimet e tjera mund të paguhen duke përdorur CBDC të ri.

Qeveria gjithashtu mund të insistojë që shitësit dhe kontraktorët të marrin pagesa ekskluzivisht në shenjën e re.

Ne gjithashtu mund të presim shumë siguri nga njerëz si Carstens. Ata do të premtojnë të jenë të drejtë dhe të mbrojnë lirinë e njerëzve.

Ata do të thonë se qëllimi është që politika e bankës qendrore të funksionojë më mirë për të gjithë. Ata gjithashtu do të insistojnë se po përpiqen të mbrojnë shoqërinë nga kriminelët, mashtruesit e taksave, pastruesit e parave dhe terroristët.

Pyetja e vetme është nëse publiku do të blejë atë që bankierët qendrorë po shesin.

Burimi: https://humansarefree.com/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!