fbpx
Lajmet me te Klikuara

Gjashtë Fakte Kryesore që e Majta e Biden-t nuk Dëshiron të tregojë Rreth Ngrohjes Globale …

Read Time:3 Minute, 24 Second

Nga David M. Simon:

Presidenti Biden po na lutet që ndryshimi i klimës është një “kërcënim ekzistencial” për njerëzimin.

I Dërguari Special i Presidentit për Klimën John Kerry na predikon se ” kriza e klimës si një e tërë është një kërcënim i sigurisë kombëtare sepse është përçarës për jetën e përditshme të qenieve njerëzore në të gjithë botën.”

Kongresistja Alexandria Ocasio-Cortez na paralajmëron se në 2030, “bota do të marrë fund … nëse nuk adresojmë ndryshimin e klimës”.

Nxehtësia Globale e së Majtës insistojnë që Qielli Po Bie Por Nuk Dëshiron që të Dihni Gjashtë Fakte Kryesore:

Së pari, në librin e tij të ri “Të pavendosur”, shefi i shkencës së Departamentit të Energjisë Obama, Steven Koonin tregon se modelet në të cilat mbështetet nga e Majta për të parashikuar ngrohjen globale në të ardhmen janë aq të dobëta saqë nuk mund të riprodhojnë as ndryshimet e temperaturës në shekullin e 20-të.

Nëse këto modele nuk mund të riprodhojnë temperaturat e kaluara të njohura tashmë kur modelet u zhvilluan, si mund të parashikojnë me besueshmëri temperaturat në dekada në të ardhmen?

Së dyti, libri i Koonin gjithashtu dokumenton që Paneli Ndërqeveritar i Kombeve të Bashkuara për analizën e vetë Ndryshimit të Klimës tregon se çdo ndikim negativ ekonomik që ngrohja globale mund të ketë përfundimisht do të jetë aq modest sa nuk kërkon asnjë veprim.

Së treti, Administrata Kombëtare e Oqeanisë dhe Atmosferës dhe IPPC e KB nuk pretendojnë se është krijuar një lidhje midis ngrohjes globale dhe katastrofave natyrore.

Në vitin 2020, NOAA deklaroi: “është e parakohshme të konkludosh me besim të lartë se rritja e përqendrimeve të gazrave në atmosferë nga aktivitetet njerëzore ka pasur një ndikim të dukshëm në aktivitetin e uraganit të basenit Atlantik”, dhe “ndryshimet në aktivitetin e ciklit tropikal… nuk janë ende të zbulueshme. ”

IPPC i KB, raportoi Wall Street Journal, “thotë se edhe asaj i mungojnë provat për të treguar se ngrohja po i bën stuhitë dhe përmbytjet më keq.”

Së katërti, ndërsa temperatura e tokës është rritur, katastrofat natyrore janë bërë shumë më pak vdekjeprurëse.

Që nga viti 1920, temperatura e planetit është rritur me 1.29 gradë Celsius dhe popullsia e botës është katërfishuar nga më pak se dy miliardë në më shumë se shtatë e gjysmë miliardë – megjithatë EM-DAT, Baza e të Dhënave Ndërkombëtare e Katastrofave, raporton se numri i njerëzve të vrarë nga fatkeqësitë natyrore ka rënë me mbi 80 përqind, nga pothuajse 55,000 në vit në më pak se 10,000 në vit.

Së pesti, disa nga shkencëtarët më të mirë të botës besojnë se ngrohja globale do të jetë më e dobishme sesa e dëmshme.

Në vitin 2017, një grup shkencëtarësh të shquar – të tillë si Richard Lindzen nga MIT, William Happer nga Princeton dhe Judith Curry i Georgia Tech – shkruajnë se “[o] vëzhgime [gjatë] 25 viteve të fundit … tregojnë se ngrohja nga rritja e CO2 atmosferik do të jetë beninje “.

Dioksidi i karbonit, vunë në dukje ata, “nuk është një ndotës por një përfitim i madh për bujqësinë dhe jetën tjetër në Tokë”.

Së gjashti, ngrohja globale shpëton jetë. Një studim i botuar në 2015 nga revista mjekësore britanike The Lancet zbuloi se i ftohti vret mbi 17 herë më shumë njerëz sesa nxehtësia.

Ky studim nga 22 shkencëtarë nga e gjithë bota – i cili shqyrtoi mbi 74 milion vdekje në Australi, Brazil, Kanada, Kinë, Itali, Japoni, Kore të Jugut, Spanjë, Suedi, Tajvan, Tajlandë, Mbretërinë e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara në 1985 -2012, “databaza më e madhe e mbledhur ndonjëherë për të vlerësuar shoqatat e shëndetit të temperaturës” – raportoi se i ftohti shkaktoi 7,29 përqind të këtyre vdekjeve, ndërsa nxehtësia shkaktoi vetëm 0,42 përqind.

Dhe ndryshimet e vogla në temperaturë kanë rëndësi: “temperaturat mesatarisht të nxehta dhe të ftohta” shkaktuan 88.85 përqind të vdekjeve të lidhura me temperaturën, ndërsa temperaturat “ekstreme” shkaktuan vetëm 11.15 përqind.

Ne nuk duhet të lejojmë që e Majta të na ngacmojë në veprim drakonian me pretendime të pabazuara për një katastrofë klimatike të afërt. Njihni faktet. Ngrohja globale nuk është problem.

Burimi: RealClearMarkets.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!