fbpx
Lajmet me te Klikuara

FDA: Vaksina Covid-19 e Johnson & Johnson mund të jetë e lidhur me një çrregullim të rrallë neurologjik …

Pas raportimeve të bera per 100 rasteve të sindromës Guillain-Barré të marrësit e vaksinave, Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) po shton një etiketë paralajmëruese për vaksinën Johnson & Johnson COVID-19.

Në një deklaratë të hënën, 12 korrik, FDA deklaroi se 95 raste te vaksinuarish ishin shumë rënd dhe kërkuan urgjent shtrimin per në spital dhe një person vdiq. Guillain-Barré (GBS) deklaron se ky është një çrregullim i rrallë nervor autoimun që shkakton dobësi të muskujve. Ajo gjithashtu mund të shkaktojë paralizë në raste të rralla.

Rastet e tjera të cilat janë duke u hetuar nga FDA dhe Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC), “janë raportuar kryesisht rreth dy javë pas vaksinimit dhe kryesisht tek meshkujt me shumë të moshës 50 vjeç e lart”, deklaroi CDC.

Pasi keni provuar simptoma pas vaksinimit, kujdesi i rishikuar sugjeron marrjen e ndihmës mjekësore te menjëherëshme “dobësi ose ndjesi nga shpimi i gjilpëras (veçanërisht në këmbë ose duar) duke u përkeqësuar ose përhapur në pjesë të tjera të trupit, si vështirësi në këmbë, vështirësi në lëvizjet e fytyrës duke përfshirë të folurit, përtypjen ose gëlltitje, shikim i dyfishtë ose paaftësi për të lëvizur sytë, ose vështirësi me kontrollin e fshikëzës ose funksionimin e zorrëve. ”

Nga ana tjetër, FDA përmbahet nga vendosja e një lidhje midis vaksinës dhe çrregullimit të rrallë.

“Megjithëse provat në dispozicion sugjerojnë një lidhje midis vaksinës Janssen dhe rritjes së rrezikut të GBS, është e pamjaftueshme për të krijuar një lidhje shkakësore”, tha deklarata, duke shtuar se “E rëndësishmja eshte se FDA ka vlerësuar informacionin në dispozicion për Janssen COVID-19 dhe Vaksina vazhdon të gjejë përfitimet e njohura dhe të mundshme qe tejkalojnë qartë rreziqet e njohura dhe të mundshme. “

Sipas një zëdhënësi të CDC Kristen Nordlund, CDC dhe FDA po monitorojnë gjithashtu raportet e GBS që ata që morën vaksinën COVID-19 të Johnson & Johnson (Janssen).

Nordlund është një specialist i komunikimit shëndetësor dhe asistent special i drejtorise të komunikimit në CDC.

Në një email për Fox News, Nordland shkruante se “Raportet e GBS pas marrjes së Vaksinës J & J / Janssen COVID-19 në Sistemin e Raportimit të Ngjarjeve të Vaksinave (VAERS) janë të rralla, por ka të ngjarë të tregojnë një rrezik të vogël të mundshëm të këtij efekti anësor duke ndjekur këtë vaksinë. ”

“Këto raste janë raportuar kryesisht rreth dy javë pas vaksinimit dhe kryesisht tek shumë meshkuj të moshës 50 vjeç,” shtoi ajo.

Pasi u siguruan mbi 321 milion doza në Shtetet e Bashkuara, Nordlund dhe FDA treguan se nuk ka prova të një trendi të ngjashëm me vaksinat e mARN (Pfizer-BioNTech dhe Moderna). Sidoqoftë, ajo deklaroi se një komitet i pavarur i specialistëve që këshillojnë CDC planifikon të debatojë mbi temën në një takim të ardhshëm, megjithëse nuk ka nje date se kur është caktuar ky takim.

Burimi: https://thebl.tv/health/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Skandaloze: Lufthansa nuk do t’ju drejtohet më si “Zonja dhe Zotërinj” por si Geni 1 dhe Geni 2 …
Next post Miliarderi Warren Buffett Parashikon që Katastrofa e Ardhshme do të jetë më e Keqe se CCP Virus …
error: Materiali eshte i mbrojtur !!