fbpx
Lajmet me te Klikuara

Studimi: Njerëzit që Shërohen nga Covid-19 kanë “Rrezik shumë të Ulët” për Ri-Infektim …

Read Time:3 Minute, 48 Second

Nga Zachary Stieber

Studiuesit analizuan të dhënat nga Curative, një laborator klinik me qendër në San Dimas që specializohet në testimin e COVID-19 dhe gjatë pandemisë ka kryer shqyrtimin rutinë të fuqisë punëtore.

Asnjë nga 254 punonjës që kishin COVID-19 dhe u rikuperuan dhe nuk u infektuan përsëri, ndërsa katër nga 739 që ishin vaksinuar plotësisht morën sëmundjen.

“Puna e madhe ishte se nëse nuk jeni vaksinuar dhe nuk jeni infektuar më parë, keni një rrezik shumë të lartë të infektoheni – 24 përqind e punonjësve gjatë një viti kanë rezultuar pozitivë. Sidoqoftë, nga ana tjetër, nëse jeni vaksinuar ose jeni infektuar më parë, rreziku juaj ishte afër zeros ”, tha Dr. Jeffrey Klausner, profesor klinik i mjekësisë parandaluese dhe mjekësisë në Shkollën e Mjekësisë Keck të Universitetit të Kalifornisë Jugore, për The Epoch Times.

Klausner dhe Dr. Noah Kojima i Departamentit të Mjekësisë të Universitetit të Kalifornisë, Los Angeles u bashkuan me punëtorët Kurativë për të analizuar të dhënat. Ata lëshuan një version të studimit para-shtypur ose para-kolegëve të studimit në internet këtë javë.

Studiuesit zbuluan se nga 4,313 punonjës që nuk ishin infektuar ose vaksinuar më parë, 254 u infektuan.

Përfundimet i shtohen trupit në rritje të hulumtimeve që tregon se njerëzit që kishin COVID-19 dhe u rikuperuan të gëzojnë një nivel të ngjashëm të mbrojtjes si ata që kanë marrë një vaksinë, pas një studimi në Mbretërinë e Bashkuar dhe një nga studiuesit e Klinikës Cleveland.

“Kjo duhet t’u japë besim njerëzve që janë rikuperuar se janë në rrezik shumë të ulët për infeksion të përsëritur dhe disa ekspertë, duke përfshirë edhe veten time, besojnë se mbrojtja është e barabartë me vaksinimin,” i tha Klausner The Epoch Times. “Dhe ne jemi duke u përpjekur të azhurnojmë politikën në mënyrë të tillë që njerëzit që janë shëruar të kenë të njëjtat privilegje dhe qasje si njerëzit që janë vaksinuar.”

Sipas udhëzimeve federale, vaksinat duhet të administrohen tek njerëzit, pavarësisht nëse ata kanë pasur COVID-19 në të kaluarën.

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) ka thënë se zyrtarët janë në dijeni të provave që sugjerojnë imunitet natyror midis atyre që janë infektuar, por nuk i ka ndryshuar rekomandimet e saj për të përfshirë ato prova.

“Ne nuk komentojmë mbi letrat jo-CDC. Ne vazhdimisht vlerësojmë shkencën që çon në udhëzimin tonë dhe nëse ajo duhet të ndryshohet, ne do ta bazojmë këtë në hulumtimet dhe studimet tona, “tha një zëdhënës për The Epoch Times në një email muajin e kaluar.

Kufizimet e studimit të ri, i cili është dorëzuar në një ditar dhe është duke u shqyrtuar nga kolegët, përfshijnë mundësinë që punonjësit të kenë rezultuar pozitivë për COVID-19 jashtë skanimit rutinor, ose programit të testimit të punonjësve.

Grupi planifikon të kryejë më shumë analiza mbi të dhënat kuruese.

Dr. David Boulware, profesor i mjekësisë në Universitetin e Minesotës, i tha The Epoch Times përmes postës elektronike se studimi “shton në literaturë që përgjithësisht të rriturit e shëndetshëm <65 vjeç me infeksion paraprak të COVID-19 nuk janë në rrezik të infeksioni i përsëritur i SARS-CoV-2 në afat të shkurtër pas infeksionit simptomatik fillestar. ”

SARS-CoV-2 është një emër tjetër për virusin CCP (Partia Komuniste Kineze), i cili shkakton COVID-19.

Boulware, i cili nuk ishte i përfshirë në kërkim, vuri në dukje se mosha mesatare e atyre që u testuan ishte 29 vjeç dhe ka shumë të ngjarë të përfshinte pak njerëz 65 vjeç ose më të vjetër, ose shumë njerëz pa probleme të sistemit imunitar.

“Kështu, kjo mund të mos zbatohet për persona të moshuar ose persona me bashkë-sëmundje të konsiderueshme – por ka të ngjarë të zbatohet për të rriturit 18-65 vjeç pa probleme të mëdha mjekësore”, tha ai, duke shtuar se për shkak të periudhës kohore të studimi ishte relativisht i shkurtër, punimi nuk jep pasqyrë për mbrojtjen afatgjatë.

“Mbrojtja afatgjatë është më e panjohur, e cila është arsyeja pse personat me infeksion paraprak ende rekomandohet të marrin të paktën 1 dozë vaksine, por nuk ka ndonjë urgjencë për të marrë vaksinën (dhe pritja ~ 3 muaj ka të ngjarë të jetë mirë),” ai tha

Klausner tha se përveç përforcimit të idesë së imunitetit natyror, studimi tregon se vaksinimi në vendin e punës është i rëndësishëm.

“Ne duhet të vazhdojmë të promovojmë kërkesat e vaksinimit në vendin e punës. Bizneset kanë autoritetin dhe kanë aftësinë dhe kanë fuqinë ligjore për të kërkuar që punonjësit të vaksinohen, ”tha ai. “Dhe unë mendoj se kjo bëri mbështetjen që përfiton nga kjo.”

Burimi: https://humansarefree.com/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!