fbpx
Lajmet me te Klikuara

Letër e Hapur: Drejtuar Z. President, Emmanuel Macron.

Read Time:3 Minute, 36 Second

Nga: Xhevahir LEKAJ

I nderuar Z. Macron. Më falni, që nuk e flas Frangjishten, por uroj që ta kuptoni ju, Shqipen time… I madhi, Napoleon Bonapardti thoshte, se; “Me burrat e mi besnik, flas Shqip, Me Francezët, flas Frangjishtë”

Fatmiresisht ne Shqiptarët nuk e flasim shumë gjunë Frëngjishte… Të më falësh që nuk kam mundesi që po ju shqetësoj më shumë që me anë të këtij mesazhi,( po ta kisha mundesine nuk do të kursehesha). Refuzimi i juaj i vazhdueshem, për Shqiptarët e Shqipërise dhe Shqipetaret e Kosovës, më ka shkaktuar shumë dhimbje, në rrugën që keni zgjedhur të ndiqni…

I ndjekë me vëmendje ngjarjet nëpër botë, kryesishtë më shumë ato që lidhen me vëndin tim.

Kur dëgjova diskutimin dhe arsyetimin tuaj për Shqiptarët, me argumentit që e kam të pa mundur të justifikoj për ballë popullit tim… ku dihet që krimi dhe mafja dhe mos funksionimi i shtetit ligjorë janë shumë evidentë në të dy shtetë Shqiptare…

Vertet më erdhi shumë keq…

I nderuar Z. President keni të drejtë kur thoni krimi dhe mafje… Vërtet kemi krime dhe mafje si të gjithe shtetet e Bashkimit Europian ku edhe ju bëni pjesë… Por ndryshimi midis Qeverisë Shqiptare dhe Qeverise Francezë është shumë i madhë dhe i dukshëm…

Ne Shqiptarët kurrë në historine tonë nuk kemi shtypur dhe shfrytëzuar Popuj dhe Shoqëri të tjera. Përkundrazi jemi modeli më i mirë i bashkëjetesës fetarë, qytetarë dhe i fqinjesisë së mirë…

Z. President, ju që flisni për të drejta dhe barazite gjinorë dhe ligjore, dhe standarte Europiane më duhet të ju kujtoj që aktualishtë keni 15-të koloni në Afrikë, që në sundimin tuaj, ku për cdo vit i vilni 50-të miljardo Dollarë, si rezultat i shtypjes dhe shfrytëzimit të popujëve.!

E si mund të jeni ju modeli i lirivë.!?

I nderuar President, Ne Shqiptarëve që na pergojoni, jem Popull me virtyte dhe dashamirësi, edhe pse të vegjël në hartën gjografikë, sepse (ju) para-ardhesit e tu janë një nga hartuesi e copetimit të vendi tim! Ne vazhdojme të jemi paqësor dhe liridashes… Vlerat dhe virtytet tona janë, tradita e trashigimise tonë Kombëtatë që nga:

*Pirro i Epiri *Aleksandri i Madh *Gjergj Kastrijoti *Nëna Terezë, humanistja e madhë botërorë…

Z. President, ne Shqiptarët e dimë që ju nuk na doni… Por ne ju duam sepse kështu na ka mësuar tradita jonë, që popuj ti duam dhe jo ti shtypim si skllevër për ca miliona dollarë… Ne Shqiptarët si vlera kemi; * Traditën dhe Familjen. *Besën dhe Fjalën. *Dashurine dhe Harmonin. * Faljen dhe mirnjohejen.

Prandaj jemi larg standartëve që ju aplikoni, që ne nuk i përmbushim. Sepse ne nuk; * Shfrytëzojme popujë dhe nuk i shtypim lirit e tyre.. * Për ju “Besa” është një mitë… *Fjalën dhe mirenjohen e keni përkthyer në, mashtrim dhe hipokrizi. *Dashurine dhe harmonia është një termë i dalur nga moda.

Traditën dhe familjen e kemi të “shenjt” sepse të martohesh brenda të njëjtës gjini dhe si pasardhës ku do i trashigoni Kulturën dhe traditen tuaj, merrni një “Qenë” për laku që ta shetisni, që nuk keni ku ti trashigoni asgjë… Këto janë vlerat tuaj që do ja promovoni Shqiptarëve si kushtë për tu antaresuar…

Jo… Ne Shqiptarë do vazhdojme ti ruajmë dhe ti trashigojmë vlerat tona, tek brezat e ardhshme, më shumë fanatizem tek fëmijet tanë dhe jo të ” Qëni”… Ju që promovoni lirë dhe vlera, vazhdoni ti trashigoni vlerat të “qëni” në vend të një femije… Dhe shtypjen e popujëve, për ti marrë lirin dhe ekonomi… *Tani keni të drejtë kur thoni, që nuk kam se si ta bindë pupullin tim…

Tani edhe unë kam të drejt ti thëm popullit tim, më mirë të rrim pa ju, se sa me ju dhe vlerat që ju promovoni… Sepse e di mirë që bashkëqytetarë e mi të pa “zhvilluar” nuk do ti pranoj kurrë ato që ju i konsideron “vlera”.

I nderua Z. President, ju vazhdon të ndiqni traditat tuaj duke na urryer…

Ne do vazhdojme traditën që kemi si; familja dhe tradita gjuha dhe zakonet, hamonin me popuj të tjerë, Letërsi, Albanologjon, Lahutën dhe Qëleshën,Ne Shqiptarë jemi me Zotin. Ju me Globalistët… Zoti i bekoftë popuj e gjithe botës, por më shumë atë që përcjellin vlera hynorë në breznit e ardhshëme.

Me respek, për Popullin Francez Nga një qyterarë i thjeshtë që rrjedhe nga gjaku: pëllazgo-Ilirë- Arbëror- Shqiptarë.🇦🇱🇦🇱🇦🇱

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!