fbpx
Lajmet me te Klikuara

Të dhënat e VAERS: Numri i vdekjeve të Raportuara pas Shpikjes të Vaksinave Covid është më shumë se 2,000 Persona në 1 javë …

Read Time:13 Minute, 5 Second

Të dhënat e VAERS të lëshuara sot e Premte 09/07/2021 nga CDC treguan gjithsej 438,441 raporte të ngjarjeve anësore nga të gjitha grupmoshat pas vaksinave Covid jane përfshirë 9,048 vdekje dhe 41,015 lëndime të rënda midis datave 14 dhjetorit, 2020 dhe 2 korrikut 2021.

Nga Megan Redshaw

Të dhënat e lëshuara sot nga Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) e Premte 09/07/2021 jane përfshinin 9,049 raporte të vdekjeve, nga të gjitha grupmoshat, pas marrjes te vaksinave COVID – një rritje shumë me e madhe se 2,000 personave te krahasuar me javën e mëparshme. Të dhënat vijnë direkt nga raportet e paraqitura në Sistemin e Raportimit të Ngjarjeve të Vaksinave (VAERS).

VAERS është sistemi primar i financuar nga qeveria Amerikane për raportimin e reaksioneve anësore të vaksinës në raportet e SH.B.A.-së të paraqitura tek VAERS kërkojnë hetime të mëtejshme përpara se të konfirmohet një lidhje shkakësore.

Çdo të Premte, VAERS bën publike të gjitha raportet e lëndimeve të vaksinave të marra në një datë të caktuar, zakonisht rreth një javë para datës së lëshimit.

Të dhënat e lëshuara sot tregojnë se midis dates te 14 dhjetorit, 2020 dhe 2 korrikut 2021 eshte vene re një total prej 438,441 ngjarjesh të padëshiruara te cilat u raportuan në VAERS, duke përfshirë ketu 9,048 vdekje – një rritje kjo prej 2,063 krahasuar me krahasim me javën e kaluar,ku raportoheshin 41,015 lëndime të rënda gjatë te së njëjtës periudhë kohore – 6,950 më shumë vdekje te krahasuar me javën e kaluar.

Në SH.B.A, 328.9 milion doza të vaksinave COVID ishin administruar që nga 2 korriku. Kjo përfshinte: 134 milion doza të vaksinës Moderna, 182 milion doza Pfizer dhe 13 milion doza të vaksinës COVID Johnson & Johnson (J&J).

Nga 9,048 vdekje të raportuara deri më 2 korrik, 22% ndodhën brenda 48 orëve nga vaksinimi, 15% ndodhën brenda 24 orësh dhe 37% ndodhën tek njerëzit që u sëmurën brenda 48 orëve nga vaksinimi.

Të dhënat e kësaj jave për 12 deri në 17 vjeç tregojnë se:

13.385 ngjarje të padëshiruara totale, duke përfshirë ketu 801 të vlerësuara si serioze dhe 14 te raportuar vdekje midis 12 dhe 17 vjeç. Dy nga nëntë vdekjet ishin vetëvrasje.
Vdekja më e fundit e raportuar përfshinte një djalë 13 vjeçar (VAERS ID 1431289) qe kishte një histori të mëparshme të COVID i cili pësoi arrest kardiak dhe vdiq 17 ditë pas vaksinimit me Pfizer. Raportet e tjera përfshijnë një djalë 13 vjeçar (VAERS ID 1406840) i cili vdiq dy ditë pasi mori një vaksinë Pfizer si dhe tre 15-vjeçarë (VAERS ID 1187918, 1382906 dhe 1242573), katër 16-vjeçarë (VAERS ID 1420630, 1426828, 1225942 dhe 1386841) dhe tre 17-vjeçar -olds (VAERS ID 1199455, 1388042 dhe 1420762). 1,934 raporte të anafilaksisë tek 12 – 17 vjeç me 99% të rasteve i atribuohet vaksinës së Pfizer, 1.1% Moderna dhe 0.2% (ose katër raste) J&J.
347 raporte të miokarditit dhe perikarditit (inflamacion i zemrës) me 343 që i atribuohen vaksinës së Pfizer.
57 raporte të çrregullimeve të mpiksjes së gjakut, 56 atribuohen Pfizer dhe 1 atribuar Moderna.

Të dhënat totale të VAERS të kësaj jave, nga 14 Dhjetor 2020 deri në 2 Korrik 2021, për të gjitha grupmoshat tregojnë:

22% e vdekjeve kishin të bënin me çrregullime kardiake.
50% e atyre që vdiqën ishin meshkuj, 45% ishin femra dhe nga raportet e mbetura të vdekjes nuk përfshinin gjininë e të ndjereve.

Mosha mesatare e vdekjes ishte 74.7.

Që nga 2 korriku, 2,678 gra shtatzëna raportuan per efekte anësore në lidhje me vaksinat COVID, përfshirë 994 raporte të abortit ose lindjes së parakohshme.

Nga 4,456 raste të raportuara të Bell’s Palsy, 59% iu atribuan vaksinimeve Pfizer, 39% vaksinës Moderna dhe 7% J&J.
398 raporte të Sindromës Guillain-Barré, me 47% të rasteve i atribuohen Pfizer, 40% Moderna dhe 19% J&J.
121,092 raporte të anafilaksisë me 46% të rasteve që i atribuohen vaksinës së Pfizer, 46% Moderna dhe 7% J&J.
8,256 raporte të çrregullimeve të mpiksjes së gjakut. Prej tyre, 3,959 raporte i ishin atribuar Pfizer, 2,699 raporte Moderna dhe 1,552 raporte J&J.
1,796 raste të miokarditit dhe perikarditit me 1,177 raste që i atribuohen Pfizer, 563 raste Moderna dhe 52 raste vaksinës COVID të J & J.

Pfizer thotë se nxitësit e nevojshëm dhe Agjencitë Federale të Shëndetit të SH.B.A-se si dhe Shkencëtarët nuk pajtohen me keto.

Siç raportoi Defender sot, agjencitë shëndetësore federale të SH.B.A-së dhe prodhuesi i një prej vaksinave më të njohura COVID janë në kundërshtim publikisht kur njerëzit e vaksinuar plotësisht do të kenë nevojë për një dozë të tretë “përforcuese”.

Pfizer njoftoi të enjten se do të kërkojë Autorizimin e Përdorimit të Urgjencës nga FDA në Gusht për një dozë të tretë të vaksinës së saj COVID. Prodhuesi i ilaçeve parashikoi që ata që janë vaksinuar plotësisht do të kenë nevojë për një goditje përforcuese brenda gjashtë deri në 12 muaj nga marrja e dozës së tyre të dytë të vaksinës Pfizer.

Por Departamenti i Shëndetit dhe Shërbimeve Njerëzore USD (HHS) disa orë më vonë lëshoi ​​një deklaratë të përbashkët nga FDA dhe Qendrat për Sëmundjet dhe Kontrollin dhe Parandalimin (CDC) duke thënë, “Amerikanët që janë vaksinuar plotësisht nuk kanë nevojë për një goditje përforcuese në këtë kohë. ”

Deklarata e HHS nuk përmendi në mënyrë të qartë Pfizer, por tha se “një proces rigoroz i bazuar në shkencë” i kryesuar nga CDC, FDA dhe Instituti Kombëtar i Shëndetësisë do të përcaktojë kur ose nëse nxitësit ishin të nevojshëm.

Pohimet e Pfizer për nevojën e nxitësve kundërshtojnë kërkime të tjera dhe disa ekspertë u tërhoqën duke dal kundër pretendimit.

“Në të vërtetë nuk ka asnjë indikacion për një përforcues të tretë ose një dozë të tretë të një vaksine mRNA, duke pasur parasysh variantet që ne kemi qarkulluar në këtë kohë,” i tha Dr. Céline Gounder, një specialist i sëmundjeve infektive në Qendrën Spitalore Bellevue në New York. York Times. “Në fakt, shumë prej nesh pyesin nëse do të keni nevojë ndonjëherë për nxitës.”

John P. Moore, profesor i mikrobiologjisë dhe imunologjisë në Weill Cornell Medicine, i tha Washington Post:

“Askush nuk po thotë se kurrë nuk do të kemi nevojë për një përforcues, por të themi se na duhet tani dhe t’i japim publikut përshtypjen se vaksinat po dështojnë dhe diçka duhet të bëhet si urgjente. … Koha nuk është tani. Vendimet që do të merren,do të merren nga agjencitë federale. “

Pfizer dhe BioNTech po zhvillojnë një version të vaksinës së tyre COVID që synon variantin Delta, njoftoi The New York Times këtë javë. Kompanitë presin të fillojnë provat klinike të vaksinës në gusht.

Pfizer dhe BioNTech raportuan – bazuar në studimet e tyre që nuk janë botuar, ose rishikuar nga kolegët, sipas Times – se një përforcues i dhënë gjashtë muaj pas dozës së dytë të vaksinës rrit potencën e antitrupave kundër virusit origjinal dhe Beta variant nga pesë deri në dhjetëfish.

Efikasiteti i vaksinës mund të bjerë gjashtë muaj pas imunizimit, thanë kompanitë në një njoftim për shtyp, dhe doza përforcuese mund të jenë të nevojshme për të shmangur variantet e virusit. Prodhuesit e vaksinave thanë se ata do të paraqesin gjetjet e tyre në FDA në javët e ardhshme, një hap drejt marrjes së autorizimit për regjistrime përforcuese.

Kërkohet nga një student 17 vjeçar që të vaksinohet dhe qe vuan nga gjendja e zemrës

Shqetësimet rreth vaksinave COVID dhe inflamacionit të zemrës, veçanërisht tek meshkujt e rinj, vazhdojnë të qarkullojnë. Por sipas një azhurnimi të postuar sot në faqen e internetit të CDC, studiuesit e agjencisë kanë konkluduar se përfitimet e vaksinës tejkalojnë rreziqet e miokarditit pas vaksinimit.

Rregullatorët evropianë të ilaçeve njoftuan se ata gjithashtu kanë gjetur një “lidhje të mundshme” midis një “inflamacioni shumë të rrallë të zemrës” dhe vaksinave Pfizer dhe Moderna, por morën anën e rregullatorëve të SH.B.A.-së, duke thënë se ata gjithashtu besojnë se përfitimet e të shtënave tejkalojnë çdo rrezik.

Ndërkohë, Defender vazhdon të raportojë për adoleshentët që kanë përjetuar probleme të zemrës pasi kanë marrë vaksinat – përfshirë një student 17-vjeçar i cili zhvilloi simptoma të një gjendje zemre rreth një javë pas dozës së tij të parë të Pfizer’s COVID dhe më pas u diagnostikua me një gjendja te rende te zemrës.

Babai i adoleshentit, Fabio Berlingieri, tha për “Fox & Friends” djali i tij kishte qene me COVID dhe ishte shëruar, por iu kërkua qe të bënte vaksinën për të luajtur futboll.

Kontribuesja mjekësore e Fox News, Dr. Nicole Saphier, e cila u paraqit në intervistë me Berlingieri, tha se mënyra se si New York Times dhe CDC po paraqesin të dhënat në lidhje me efektet anësore të vaksinave tek adoleshentët është “e papërgjegjshme”.

“Ata zgjedhin vishnjën në mënyrën se si i paraqesin të dhënat. Eshtë një qasje e të gjitha ose asnjë. Ata thonë se ose adoleshentët janë vaksinuar plotësisht ose secili prej tyre do të marrë COVID-19. Kjo është mënyra se si ata po e balancojnë atë tani, “tha Saphier.

Saphier tha se duhet të jepet më shumë peshë për efektet e mundshme anësore, si miokarditi dhe çështje të tjera të inflamacionit të zemrës, kur vendoset se kush duhet të vaksinohet. Ajo gjithashtu inkurajoi FDA për të parë më afër vaksinat para se të rekomandonte një politikë universale.

Qindra të plagosur nga vaksinat COVID drejtohen te GoFundMe për ndihmë

Ndërsa raportet e ngjarjeve anësore ndaj vaksinave COVID vazhdojnë të rriten në numër, të dëmtuarit nga vaksinat po përpiqen të paguajnë faturat e tyre mjekësore.

Siç raportoi Defender më 8 korrik, më shumë se 180 persona të dëmtuar nga vaksinat COVID u është dashur t’i drejtohen GoFundMe për ndihmë per faturat e mëdha mjekësore dhe shpenzime të tjera, përfshirë ketu dhe Emma Burkey nje e moshuara e shkollës së mesme që iu nënshtrua tre operacioneve të trurit për shkak të mpiksjes së gjakut pas marrjes Vaksina COVID e J & J.

Njerëzit që përballen me faturat e mëdha mjekësore pasi janë dëmtuar nga vaksinat COVID kanë pak mundësi, përtej asaj që mbulon sigurimi i tyre shëndetësor. Kjo pasi sipas ligjit federal thuhet se prodhuesit e vaksinave janë të mbrojtur nga përgjegjësia.

Të dëmtuarit nga vaksinat COVID mund të paraqesin kërkesë për kompensim vetëm përmes Programit të Kompensimit të Lëndimit të Kundërmasave (CICP), të drejtuar nga HHS.

Që nga 1 qershori, CICP raportoi 869 raste në pritje, por nuk ofroi informata të mëtejshme. Që nga fillimi i programit në 2010, vetëm 29 kërkesa janë paguar, me një pagim mesatar prej rreth 200,000 dollarë. 452 pretendimet e tjera (91.4%) u mohuan. Dhjetë kërkesa morën miratimin por u konsideruan të papranueshme për kompensim.

Biden planifikon të vendosë ekipe federale në fushatën e vaksinave COVID derë më derë

Duke mos përmendur ndonjë shqetësim të sigurisë në lidhje me vaksinat, Presidenti Joe Biden këtë javë njoftoi planet për të rritur përpjekjet e qeverisë federale për të vaksinuar më shumë amerikanë nën një program të ri “derë më derë”.

Siç raportoi Defender këtë javë, nën programin e Biden, Shtëpia e Bardhë do të vendosë ekipe zyrtarësh nga CDC, Administrata Federale e Menaxhimit të Emergjencave dhe agjenci të tjera federale të shëndetit. Biden sugjeroi që mënyra unike e goditjes së derës ishte e nevojshme tani që “ne po vazhdojmë të shfarosim vendet e vaksinimit masiv që bënë aq shumë në pranverë”.

Biden tha se administrata gjithashtu “do të shtojë përpjekjet për të marrë vaksinat tek mjekët që u shërbejnë të rinjve në mënyrë që adoleshentët e moshës 12 deri në 18 të mund të vaksinohen dhe – ndërsa ata shkojnë për kontrolle përsëri në shkollë ose duke u përgatitur për fiskulturen e tyre nevoje kjo për sportet e vjeshtës. ”

Biden përmendi shqetësimet mbi variantin COVID Delta, i cili ai tha se është më i transmetueshëm dhe ka detyruar disa vende evropiane të rikthejnë bllokimet. Ai nuk përmendi ndonjë nga shqetësimet e sigurisë të përmendura më parë nga CDC dhe FDA, duke përfshirë mpiksjen e gjakut dhe inflamacionin e zemrës, të lidhur me vaksinat.

Numri i rasteve midis të vaksinuarve vazhdon të rritet.

Raportet e rasteve të përparimit të COVID midis njerëzve plotësisht të vaksinuar vazhdojnë të rriten, siç raportoi Defender më parë këtë javë. Që nga 28 qershori, CDC raportoi 4,686 raste përparimi që rezultuan me vdekje si dhe me shtrime nëper spitale.

Gati 30 njerëz në Luiziana që ishin vaksinuar plotësisht kundër COVID vdiqën nga virusi, sipas Departamentit të Shëndetit të Luizianës (LDH). Dr. Joseph Kanter, zyrtar i shëndetit shtetëror LDH dhe drejtor mjekësor, tha se 27 persona midis moshave 28 dhe 93 kanë vdekur me COVID më shumë se dy javë pasi u vaksinuan plotësisht.

Sipas San Francisco Examiner, janë raportuar më shumë se 7550 raste të përparimit, deri më 23 qershor, në Kalifornianë që ishin vaksinuar plotësisht. Shumica e rasteve ishin të vogla, por 62 njerëz vdiqën nga COVID, sipas Departamentit të Shëndetit Publik të Kalifornisë.

Agjencia e shëndetit publik të Kalifornisë raportoi se 584 persona të vaksinuar plotësisht ishin shtruar në spital me infeksion COVID, por statusi i shtrimit nuk ishte i disponueshëm për 46% të rasteve pas vaksinimit. Më 7 korrik, zyrtarët shëndetësorë të shtetit raportuan 2,013 infeksione të reja midis të gjithë kalifornianëve, përfshirë 24 vdekje.

Sipas një raporti nga Departamenti i Shëndetësisë në Tenesi (TDH), rastet e përparimit kanë rezultuar në 140 shtrime në spital dhe 20 vdekje në shtet. Që nga 1 maji, TDH nuk i ka numëruar të gjitha rastet e përparimit pasi CDC “kërkoi që të raportohen vetëm rezultate të rënda (shtrim në spital ose vdekje).”

CDC injoron hetimet e mbrojtësit

Sipas faqes së internetit të CDC e cila ndjek çdo raport të vdekjes për të kërkuar informacion shtesë dhe për të mësuar më shumë rreth asaj që ka ndodhur dhe për të përcaktuar nëse vdekja ishte rezultat i vaksinës ose nuk kishte lidhje thuhet.

Më 8 Mars, Mbrojtësi kontaktoi CDC me një listë të shkruar të disa pyetjeve në lidhje me vdekjet dhe lëndimet e raportuara në lidhje me vaksinat COVID. Pas përpjekjeve të përsëritura, përmes telefonit dhe postës elektronike, për të marrë një përgjigje të pyetjet tona, një specialist i komunikimit shëndetësor nga Task Forca e Vaksinave të CDC na kontaktoi në 29 Mars – tre javë pas hetimit tonë fillestar.

Individi mori kërkesën tonë për informacion nga VAERS, por tha se ajo kurrë nuk e kishte marrë listën tonë të pyetjeve, edhe pse punonjësit me të cilët biseduam disa herë thanë që zyrtarët e shtypit të CDC po punonin përmes pyetjeve dhe konfirmuan që përfaqësuesi i kishte marrë ato. Ne siguruam përsëri listën e pyetjeve së bashku me një afat të ri, por asnjëherë nuk morëm përgjigje.

Më 19 maj, një punonjës i CDC tha se pyetjet tona ishin rishikuar dhe hetimi ynë ishte në pritje në sistemin e tyre, por nuk na dha një kopje të përgjigjes. Na thanë se do të kontaktohemi përmes telefonit ose postës elektronike per te marre përgjigjen.

Ne kemi kontaktuar CDC shumë herë që nga ajo kohë dhe na u tha që askush nuk e njihte specialistin nga Task Forca e Vaksinave të agjencisë i cili na kontaktoi në Mars, dhe kërkesa jonë ishte ende në pritje të sistemit. Kanë kaluar 123 ditë që kur kemi dërguar emailin tonë të parë duke kërkuar të dhëna dhe raporte të VAERS dhe ende nuk kemi marrë përgjigje.

Mbrojtja Shëndetësore e Fëmijëve kërkon nga cilido që ka provuar një reagim negativ, ndaj ndonjë vaksine, të paraqesë një raport duke ndjekur këto tre hapa.

Burimi: https://humansarefree.com/2021/07/vaers-deaths-reported-after-covid-vaccines.html

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!