fbpx
Lajmet me te Klikuara

Demokraci

Nga Ardita Jatru

Demokraci

Lufta mbaroi Krimet tona i fshehëm nën lëkurë. Dhe hapëm dyert.

Erdhi paqja dhe ne shihnim ëndrra me të vrarë. U përpoqëm të ishim të lumtur Krijuam partitë zgjodhëm dhe një kryetar dhe shkruanim për lirinë dhe fshinim buzët me gazetat.

Njëri tjetrin pyesim me zë të ulët: A ta ktheu partia shtëpinë? Burgun, ta dëmshpërbleu? Ke ujë? Drita a ke? Tek pazari Gabit blejmë vrerin tonë me lekë. U bëmë një turmë memecë pa shtëpi, pa jetë, me parti.

U bëmë një turmë memecë pa shtëpi, pa jetë, me parti.

Nën lëkurë fshehëm bukur të vrarët tanë dhe paaftësitë tona i bëmë slogane. “na nuk do bahena”, “na kurrë s’kemi qenë”.Por kemi tamburet dhe festojmë ikjet dhe ardhjet tona, aty ku paqja s’erdh’ kurrë varim gënjeshtrat.

O zot që na mbështolle me lëkurë E nuk shohim dot të brendshmet tona nga vetja si të zhvishemi tani, kur as revolucionet nuk bëjnë më punë?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Koha e Bythës
Next post Rona Forever: Miratimi i kërkimit të Pfizer për dozën e tretë të vaksinave Coronavirus./ “Çdo vit, ju duhet të Shkoni për të Marrë vaksinën tuaj të gripit”
error: Materiali eshte i mbrojtur !!