fbpx
Lajmet me te Klikuara

Rivendosja e Madhe e WEF: Si do të duket Bota pa Pronën tuaj personale?

Read Time:9 Minute, 27 Second

Nga Aden Tate

Brenda Rivendosjes së Madhe të Forumit Ekonomik Botëror, mantra ka dalë se deri në vitin 2030, “nuk do të zotëroni asgjë. dhe TI do të jesh i lumtur. ”

Për ata prej nesh që nuk na është larë truri nga komunizmi, kjo ka të ngjarë të duket disi shqetësuese. Por le të shqyrtojmë se si mund të sigurohet që “njerëzit nuk zotërojnë asgjë”.

Le të shohim se si duket një botë pa pronë personale.

“Nëse do të varet nga unë, kushdo që nuk mban maskë kur është në publik do të arrestohej… Ky është një akt i terrorizmit në familje dhe duhet të trajtohet si një i tillë”, Kryetari i Bashkisë Rex Parris, Lancaster, California.

Le të fillojmë me frutat me varje të ulët, apo jo? John Locke theksoi se “Çdo njeri ka një pronë në personin e tij”, me Paul Skousen më tej duke shtuar se trupi juaj është pjesa juaj e parë e pasurisë origjinale që ju zotëroni. Nëse nuk do të zotëroni asgjë, a nuk do të thotë që trupi juaj nuk do të jetë më as i juaji?

Ne tashmë i shohim frytet e këtij lloji të të menduarit në vaksinat e detyruara (ose të detyruara) për njerëzit që të punojnë dhe të udhëtojnë (dhe të mos arrestohen). Me siguri që e kemi parë këtë me maskimin e detyrueshëm. Cilat mund të jenë përparimet e mëtejshme logjike të këtij lloji të mendimit, megjithatë?

A është jashtë diskutimit sterilizimi i detyrueshëm? Po dhurimi i detyruar i organeve? A janë vërtet këto larg një koncepti – a nuk janë hapi tjetër logjik – në një botë ku nuk zotëroni asgjë?

Zhvendosja e Detyruar
“Teoria e komunizmit mund të përmblidhet në një fjali të vetme: heqja e pronës private.” – Karl Marks.

Ju nuk do të keni më shtëpinë tuaj. Dhe nëse nuk mbani më të drejtën e zgjedhjes, trupin tuaj ose pronën tuaj, atëherë ka të ngjarë të mos keni shumë të thënë se ku do të banonit.

Ndoshta ndryshimi i klimës mund të argumentohet si një arsye për të lëvizur të gjithë njerëzit në qytete. Ndoshta racizmi / barazia mund të pretendohet se pse shtëpia juaj po i jepet dikujt tjetër.

Pavarësisht nga cila formë zhvillohet, ka gjasa të shkëlqyera që ju nuk do të lejoheni të jetoni atje ku dëshironi për një kohë të gjatë.

Vdekja e ndryshimit të dytë
“Kuptimi i paqes është mungesa e kundërshtimit të socializmit”. – Karl Marks

E drejta juaj për të mbrojtur përqendrohet te e drejta juaj për jetë dhe e drejta për të pasur pronë. Siç ilustrohet më lart, nëse nuk keni më të drejtën për trupin tuaj, në thelb nuk keni më as të drejtën për jetën tuaj. Si i tillë, nuk ka asgjë për të mbrojtur. “Ne – qeveria – do ta bëjmë atë për ju.”

Po kështu, amendamenti i dytë duhet të shkatërrohet për të shtypur çdo kundërshtim të mundshëm. Në kryeveprën e tij Rruga për në Skllavëri, FA Hayek theksoi që njerëzit rezistojnë të vidhen: qoftë nga dikush me maskë ski apo nga dikush me një distinktiv. E vetmja mënyrë që një kolektivist mund të sigurojë që mandatet e tij të ndiqen është nga shuma gjithnjë e në rritje të dhunës ndaj rezistorëve.

Ky akt pengohet rëndë nga ata që janë të aftë të mbrohen kundër sulmit. Muchshtë shumë më e lehtë të detyrosh një popull të paarmatosur të përkulet në çdo tekë të tuajën (dëshmitari i tanishëm i Australisë, Kanadasë ose Mbretërisë së Bashkuar), dhe kështu, Amerika duhet të çarmatoset.

Avullimi i kursimeve ose shtetëzimi i kursimeve
“Për shkak se ne kemi qenë të udhëhequr nga një administratë republikane që beson në nocionin e thjeshtë se njerëzit që kanë pasuri kanë të drejtë ta mbajnë atë dhe ata kanë një antipati ndaj mjeteve tona të rishpërndarjes së pasurisë.” – Jim Moran (D-VA) 10 nëntor 2008

Nëse nuk do të zotëroni asgjë, kjo do të thotë që nuk mund të keni më asgjë në kursimet tuaja. Çdo para që keni vendosur në një 401 mijë kredi, llogari kursimi, kuti depozite sigurie ose të ngjashme do të avullohet brenda natës. Mund të vijë përmes tre mekanizmave kryesorë.

1 Hiperinflacioni

E para është përmes hiperinflacionit. Siç vuri në dukje John Stormer në Asnjë Dare Quajeni Tradhti, hiperinflacioni ishte një nga arsyet kryesore për komunizimin e Kinës. Nëse mund të shfryni monedhën e një kombi deri në pikën që është e pavlefshme (pjesërisht e realizuar duke braktisur standardin e arit), mund ta çoni një vend në shkatërrim. Pasi të ketë ndodhur kjo, ju mund të rindërtoni nga hiri – synimet e Karl Marksit për komunizmin gjatë gjithë kohës.

Ai komb i shkatërruar është tani i pjekur për korrje nga komunistët të cilët do të shkelin me shpejtësi në boshllëk dhe do të krijojnë një qeveri të tyren.

2 Shtetëzimi

Mënyra e dytë që kursimet mund të konfiskohen është përmes shtetëzimit. Kur një qeveri thjesht vendos që të gjitha llogaritë e pensionit do të shtetëzohen, ju thjesht keni humbur të gjitha kursimet tuaja përmes vjedhjes së sponsorizuar nga qeveria. Me siguri do t’ju jepet balsami i: “Por shikoni, ne do të kujdesemi për ju. Ka një pension qeveritar për ju, të ardhura themelore universale, arsim falas, kujdes shëndetësor falas, strehim falas, pulla ushqimore. Mos u shqetëso. Ju nuk keni më kursimet tuaja, por kjo është shumë më mirë ”.

Nëse nuk mendoni se kjo mund të ndodhë, mendohuni përsëri në Qipro në 2013 kur qeveria e tyre mbylli llogaritë për një “shpëtim”.

Mbani në mend se një shoqëri pa para e bën më të lehtë për qeverinë të kontrollojë çdo cent tuaj.

3 Shkatërrimi i një kombi

Mënyra e tretë që kursimet mund të shkatërrohen është përmes shkatërrimit të një kombi përmes luftës.

Në të njëjtën mënyrë si hiperinflacioni, pushtuesit ngjiten mbi rrënojat për të krijuar një monedhë “të re” në një komb. Mund të ndodhë përmes luftës / pushtimit të drejtpërdrejtë ose me “ndihmë humanitare” pas një lloj tragjedie kombëtare që e lë një komb të rrënuar.

Shtetëzimi i biznesit tuaj
“Socializmi është doktrina që njeriu nuk ka të drejtë të ekzistojë për hir të tij. Që jeta dhe puna e tij nuk i përkasin atij, por i përkasin shoqërisë, se arsyetimi i vetëm i ekzistencës së tij është shërbimi i tij ndaj shoqërisë dhe se shoqëria mund ta disponojë atë në çdo mënyrë që të dojë për hir të çfarëdo që mendon bëhu e mira e vet fisnore, kolektive ”. – Ayn Rand

Biznesi juaj është pjesë e pronës tuaj. Kjo ju mundëson të prodhoni – me prodhimin të jetë pasuri e vërtetë, siç theksoi Ayn Rand – dhe kështu, ajo duhet të merret edhe nga ju. Kjo ka të ngjarë të vijë përmes shtetëzimit të të gjitha bizneseve.

Kjo tashmë ka ndodhur në të kaluarën (p.sh., shtetëzimi i hekurudhave) dhe duhet të zbatohet që qëllimet e WEF për një “planet pa pronë” të realizohen.

Nëse do të lejoheni akoma të punoni në fushën tuaj të zgjedhur, mbetet të shihet. Zgjedhja është një aspekt i lirisë (fusha e dytë sipas John Stuart Mill), dhe vetëm një budalla do të besonte se WEF ka të bëjë me lirinë.

Kështu, ka shumë të ngjarë që planifikimi i centralizuar të përcaktojë se ku do të punonin disa njerëz (p.sh. digat e sponsorizuara nga qeveria, rrugët, kanalet, etj.)

Ligjet anti-grumbullim që mbështesin konfiskimin e qeverisë
Në maj të vitit 1918, Francis Smith Nash dhe gruaja e tij u arrestuan, me një kusht prej 3000 dollarësh (57,000 dollarë në 2021). Krimi i tyre? Zotërimi i shumë ushqimit në shtëpinë e tyre – pavarësisht se të gjitha janë blerë në mënyrë të ligjshme – sepse shkelte Aktin e Kontrollit të Ushqimit.

Nëse nuk do të zotëroni asgjë, kjo do të thotë se gjithçka që është aktualisht nën çatinë tuaj nuk do të jetë e juaja për shumë më gjatë. Konfiskimi i sponsorizuar nga qeveria duhet të ndjekë domosdoshmërinë. Metoda më e lehtë do të ishte që të kishte qendra “kthyese” ku njerëzit i sillnin mallrat e tyre në “qendrat e grumbullimit”. Diçka e ngjashme ndodhi në Venezuelë dhe mbani mend kur raftet u pastruan para bllokimit dhe media fajësoi preppers?

Dënime shumë të ashpra do të miratoheshin kundër atyre që nuk sollën vullnetarisht gjithçka që kërkohej prej tyre. Përsëri, kjo është e domosdoshme në një botë të tillë, siç theksoi FA Hayek.

Shfaqje dërrmuese të forcës ka të ngjarë të përdoren kundër rezistencave fillestare me një shpërndarje të konsiderueshme të medias për t’u nënshtruar atyre që hipin në rrethimin e çështjes.

Për ata që ende rezistonin, konfiskimi derë më der do të vazhdonte vetëm, me njerëz të armatosur duke bërë atë që u duhej atyre për të konfiskuar atë që kishte mbetur.

Rrëmbimi i fëmijëve tuaj të sponsorizuar nga qeveria
“Familja tani është një nga pengesat kryesore për përmirësimin e shëndetit mendor dhe prandaj duhet të dobësohet, nëse është e mundur, në mënyrë që të lirojë individët dhe veçanërisht fëmijët nga detyrimi i jetës familjare.” – Kongresi Ndërkombëtar për Shëndetin Mendor, Londër, 1948

Edhe një herë, kolektivizmi gjatë gjithë historisë shpesh ka përdorur që fëmijët të jenë të përbashkët. Dëshmitari i konfiskimit të fëmijëve nga qeveria në kolektivizmin antik Sparta. Djemtë u morën në moshën 7 vjeç. Në perandorinë kolektive Incan, të gjitha vajzat u dorëzuan shtetit në moshën 13 vjeç.

Një i tretë u përfshi në praktikat fetare, një i tretë u dhanë si gra / konkubina, dhe e treta e mbetur u therën në altar. Nëse shikojmë historinë më të re, mund të shohim se si Rinia Hitlere ndikoi në të ardhmen e kombit të tyre.

Vdekja e të gjitha të Drejtave të Njeriut
“Nëse do të zbulohej se nuk do të kishit karakter dhe industri aq sa t’i vlente gjithë këtij mundimi, ju mund të ekzekutoheni me një mirësi …” – George Bernard Shaw, socialist

Siç vuri në dukje Ayn Rand, sapo të drejtat e pronës të vdesin, të gjitha të drejtat e tjera do të ndiqen së shpejti. Të drejtat e pronësisë janë themeli i të gjitha të drejtave të tjera.

Duke qenë se shkatërrimi i të drejtave të pronësisë është qëllimi përfundimtar i Forumit Ekonomik Botëror dhe Rivendosjes së Madhe – siç ilustrohet nga propaganda e tyre – kjo do të thotë që fjala e lirë, e drejta për mbrojtje, e drejta për jetën nuk do të mbetet aq larg.

Në shumë raste dhe në shumë mënyra, këto liri tashmë janë duke u gdhendur. A doni të jetoni në një botë ku ai shkatërrim të përfundojë?

Çfarë duhet të bëhet?
Mund të vijë deri te një farë leximi sikur vetëm po përhap frikë për vetë frikën. Ju siguroj, nuk është kështu. Unë po ju shkruaj këtë sepse jam vërtet i shqetësuar. Mendoni për progresionet logjike për veten tuaj.

Nëse do të jetoni në një shoqëri ku nuk zotëroni asgjë, cilat janë gurët logjikë të një shteti të tillë? Çfarë mund të nxirret?

Përfundimet e mia për këtë çështje nuk janë aspak origjinale. Ata vijnë nga shqyrtimi i asaj që tashmë i ka ndodhur njerëzimit dhe vështrimi i implikimeve të plota të një bote pa pronë.

Duke bërë të njëjtën gjë, besoj se do të arrini në të njëjtat përfundime si unë.

Atëherë, si duket një botë ku nuk zotëron asgjë?

Unë mund t’ju garantoj këtë: I lumtur është ai ku lumturia është një emocion që do ta keni harruar prej kohësh.

Burimi: https://humansarefree.com/2021/07/great-reset-personal-property.html

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!