fbpx
Lajmet me te Klikuara

Raporti: Monopoli sekret që kontrollon Big Media dhe Big Pharma përbëhet nga vetëm dy kompani …

Read Time:4 Minute, 23 Second

Kompanitë e Big Pharma dhe mediat kryesore si New York Time janë kryesisht në pronësi të dy firmave të menaxhimit të aseteve, BlackRock dhe Vanguard, sipas një analize gjithëpërfshirëse nga Dr. Joseph Mercola, botuar nga Children’s Health Defense.

Kjo është një çështje madhore sepse ‘Big Pharma’ po nxit përhapjen ndaj COVID-19 (CCP Virus) dhe media kryesore ka qenë përgjegjëse për përhapjen e propagandës së saj, një tregim i rremë zyrtar që nxit frikën e bazuar në gënjeshtra, thotë Mercola.

BlackRock dhe Grupi Vanguard, për më tepër, formojnë një monopol sekret që zotëron gjithashtu pothuajse gjithçka që mund të imagjinohet. Për shembull, disa nga aksionet e një liste të gjatë të kompanive të tjera, duke përfshirë Microsoft, Apple, Amazon, Facebook dhe Alphabet Inc, siç përmendet në një artikull të vitit 2017 në “Biseda”.

Kush janë njerëzit “pararojë”?

Siç analizon Dr. Mercola, Vanguard deri më tani është aksioneri më i madh i BlackRock, megjithëse, nga ana tjetër, ajo ka një strukturë corporate unike ’të korporatës që e bën pronësinë e saj më të vështirë për t’u vlerësuar. Ajo zotëron fondet e saj të ndryshme, të cilat nga ana tjetër janë në pronësi të aksionerëve. Përveç këtyre aksionerëve, ai nuk ka investitorë të jashtëm dhe nuk është i listuar në bursë.

Ajo që thonë raportet e analizuara nga Mercola është se, ndërsa është e vështirë të kërkosh të gjitha fondet e Vanguard për të identifikuar aksionarët individualë, me një vëzhgim, del se Rothschild Investment Corp dhe Edmond De Rothschild Holding janë dy aktorë të tillë.

Ai shton se siç zbulohet në një video të postuar në Lew Rockwell, “Elita që zotëron Vanguard me sa duket nuk u pëlqen të jenë në qendër të vëmendjes, por, natyrisht, ata nuk mund të fshihen nga askush qe është i gatshëm të gërmojë. Raportet nga Oxfam dhe Bloomberg thonë se 1% e botës kolektivisht zotëron më shumë para sesa 99% e te tjerve. Më keq, Oxfam thotë se 82% e të gjitha parave të bëra në 2017 shkuan për këtë 1%.

BlackRock dhe Vanguard kanë “Big Pharma”

Sipas Simply Wall Street, në shkurt 2020, BlackRock dhe Vanguard ishin dy aksionarët më të mëdhenj në GlaxoSmithKline, me 7% dhe 3.5% të aksioneve respektivisht. Në Pfizer, përkundrazi, ky raport është përmbysur, me Vanguard si investitori më i madh dhe BlackRock si aksioneri i dytë më i madh.

E gjithë kjo çon në përfundimin se këta gjigantë monopolesh, si individualisht, ashtu edhe të kombinuar, në çdo kohë të caktuar zotërojnë aksione të mjaftueshme për të kontrolluar si farmacitë e medha ashtu edhe mediat e centralizuara hegjemoniste.

Në rastin e The New York Times, BlackRock është aksioneri i dytë më i madh me 7.43% të totalit të aksioneve, menjëherë pas The Vanguard Group, i cili zotëron pjesën më të madhe (8.11%).

Dhe si për të përfunduar fotografinë e konglomeratit mediatik të përqendruar midis të njëjtëve pronarë, përveç The New York Times, Vanguard dhe BlackRock janë gjithashtu dy pronarët kryesorë të katër prej gjashtë kompanive mediatike që kontrollojnë më shumë se 90% të SH.B.A. peisazhi mediatik: Time Warner, Comcast, Disney dhe News Corp.

Por ndikimi i dyshes nuk është i kufizuar në farmaci dhe media të mëdha. BlackRock gjithashtu punon ngushtë me bankat qendrore në të gjithë botën, duke përfshirë Rezervën Federale të SHBA, një entitet privat, jo-federal.

Dhe sipas raportit të paraqitur nga Dr. Mercola, kur mendoni se BlackRock njoftoi në 2018 që ka “pritje shoqërore” nga kompanitë në të cilat investojne, ai mund të luajë një rol në Rivendosjen e Madhe të drejtuar nga elitat globaliste.

Shtesa e këtij informacioni që tregon se “minon konkurrencën përmes zotërimit të aksioneve në ndërmarrjet konkurruese” dhe se “zbeh kufijtë midis kapitalit privat dhe çështjeve qeveritare duke punuar ngushtë me rregullatorët”, dhe do të ishte e vështirë të mos shihej Pronarët globalistë mund të jenë në gjendje të lehtësojnë ‘Rivendosjen e Madhe’ dhe të ashtuquajturin revolucion “i gjelbër”, pretendon ai.

Në këtë drejtim, vlen të përmendet se siç e vendosi presidenti dhe themeluesi i Forumit Ekonomik Botëror, Klaus Schwab në librin e tij, The Great Reset, koronavirusi është një “mundësi” e shkëlqyeshme për të rindezur shoqëritë tona dhe ky parullë është tani në buzët e çdo politikani globalist në botë, sipas një artikulli në Njerëzit janë të Lirë.

“Tragjedia nuk duhet të jetë trashëgimia e vetme e krizës COVID-19. Përkundrazi, pandemia paraqet një dritare të rrallë, por të ngushtë të mundësive për të reflektuar, rimagjinuar dhe rivendosur botën tonë për të krijuar një të ardhme më të shëndetshme, më të drejtë dhe më të begatë, “tha Klaus Schwab.

Dr. Joseph Mercola, në analizën e tij, konkludon se do të dukej mjaft e qartë që pandemia COVID-19 ishte orkestruar për të sjellë një Rend të Ri Botëror, Reboot e Madh, ku mund të shohim se në qendër të të gjitha, ” zemra ”në të cilën rrjedh e gjithë pasuria globale, ne gjejmë BlackRock dhe Vanguard.

Eshtë e vetëkuptueshme që nëse keni kontroll mbi kaq shumë media, ju mund të kontrolloni kombe të tëra përmes propagandës së centralizuar, e cila ka fuqinë të manipulojë dhe kontrollojë pjesën më të madhe të ekonomisë dhe ngjarjeve të botës dhe se si bota i sheh të gjitha, tha Mercola.

Burimi: https://thebl.tv/us-news/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!