fbpx
Lajmet me te Klikuara

Historia Antike Indiane: Ja Çfarë na mundësoi Vimanas? Makineritë fluturuese 6,000-vjeçare të Indisë …

Read Time:7 Minute, 44 Second

Sipas historisë antike indiane – një nga më të gjerat në planet – tekstet e tyre të lashta të shenjta të quajtura ed Vedas ’flasin për anije fluturuese të pabesueshme që vizituan planetin tonë mbi 6000 vjet më parë.

Gjatë historisë, shumë mite dhe legjenda të zakonshme përmendin makina të pabesueshme fluturuese dhe mënyrën se si njerëzit e lashtë udhëtuan në distanca të mëdha nëpër qiell,si qilimat fluturues të Arabisë antike, rrota e Ezekielit dhe aftësia e Solomons për të udhëtuar nga një vend në tjetrin dhe qerret magjike ose “vimana” e përmendur në tekstet e lashta indiane dhe kineze.

Sipas historisë së lashtë indiane – një nga më të gjerat në planet – tekstet e tyre të lashta dhe të shenjta të quajtura ‘Vedas’ flasin për anije fluturuese të mahnitshme që vizituan planetin tonë mbi 6000 vjet më parë.

Ndërsa ka shumë që kundërshtojnë ekzistencën e Vimana, miliona njerëz në të gjithë botën shqetësohen se mijëra vjet më parë, njerëzimi antik u vizitua nga makina të pabesueshme fluturuese, të pilotuara nga “perënditë”.

Me ndihmën e Vimana, astronautët e lashtë vizituan vende të ndryshme në planetin me shume lehtësi, duke përhapur njohuri dhe pasuri midis civilizimeve antike dhe asaj primitive.

Referenca për Vimana të lashtë mund të gjendet në Mahabharata, e cila është një nga dy epikat kryesore sanskrite të Indisë antike:

“Me urdhër të Ramës, karroca madhështore u ngrit në një mal me re dhe me një zhurmë të jashtëzakonshme. Një fragment tjetër lexon: Bhima fluturoi me Vimana-n e tij në një rreze të stërmadhe, e cila ishte aq e shkëlqyer sa dielli dhe bëri një zhurmë si bubullima e një stuhie.

Në antik Vymanka-Shastra (një shkencë e aeronautikës), ekziston një përshkrim i një Vimana: “Një aparat që mund të shkojë me forcën e vet, nga një vend në vend ose nga një planet në nje planet tjeter”.

Dr. Raghavan thekson, “Zbulimet e tekstit bëhen edhe më mahnitëse. Përshkruhen tridhjetë e një pjesë nga të cilat përbëhet makineria, duke përfshirë një pasqyrë fotografike nën të.

“Teksti gjithashtu numëron 16 lloje metali që nevojiten për të ndërtuar automjetin fluturues:Metale të përshtatshme, lighare 16 lloje. Por vetëm tre prej tyre janë të njohura për ne sot. Pjesa tjetër mbetet e papërkthyeshme. ”

Një autoritet tjetër që pajtohet me interpretimet e Dr. Raghavan është Dr. A.V. Krishna Murty, profesoreshë e aeronautikës në Institutin Indian të Shkencës në Bangalore.

“Eshtë e vërtetë”, thotë Dr. Krishna Murty, “që Vedat e lashta Indiane dhe teksti tjetër i referohen aeronautikës, anijeve kozmike, makinave fluturuese, astronautëve antikë. Një studim i teksteve sanskrite më ka bindur që India e lashtë e dinte sekretin e ndërtimit të makinave fluturuese dhe se ato makina ishin modeluar pas anijeve kozmike që vinin nga planetë të tjerë. ”

Sidoqoftë, Çfarë i Nxori këto Vimana Antike?

Vaimānika Śāstra, një tekst në fillim të shekullit 20 në teknologjinë hapësinore, bën një pretendim se ai vimānas të përmendur në epikat e lashta sanskrite ishin mjete fluturuese aerodinamike të përparuara, të ngjashme me një raketë të aftë për fluturim ndërplanetar të mbështetur nga teoria antike e huaj.

Zbuluar në vitin 1952 nga G. R. Josye, tekstet përmbajnë 3000 shloka në 8 kapituj të cilët Shastry pretendoi se i ishin dorëzuar atij psikikisht nga i mençuri hindu Hindu Bharadvaja. Shtytja e Vimanas Sipas Kanjilal (1985) është nga një “Motorë Vortex Mercury”, një koncept i ngjashëm me shtytjen elektrike.

Sidoqoftë, shumë njerëz argumentojnë se një burim energjie shumë më i madh, më i arritshëm dhe ‘i lirë’ ishte i disponueshëm për artizanatin antik Vimana.

Vlen të përmendet se dy vjet më parë, studiuesit kinezë zbuluan dokumente të lashta sanskrite në Lhasa, Tibet, që datojnë mijëra vjet më parë. Tekstet antike u dërguan në Universitetin Chandigarh për përkthim.

Rezultatet ishin tronditëse.Sipas Dr. Ruth Reyna, tekstet e përkthyera, gjoja janë ‘projekte’ për ndërtimin e anijeve kozmike ndëryjore.

Sipas dokumenteve të përkthyera, sistemi i shtytjes i projektuar për anijet kozmike ishte bazuar në teknologjinë antigravitacionale dhe bazuar në një sistem analoge me atë të “laghima”, fuqia e panjohur e egos që ekziston në përbërjen fiziologjike të njeriut, “një forcë centrifugale e fortë të mjaftueshme për të kundërshtuar të gjithë tërheqjen gravitacionale “.

Eshtë interesante, sipas Hindu Yogis, forca misterioze “laghima” është ajo që u mundëson njerëzve të levitojnë.

Dr. Reyna shpjegoi se “në bord, këto makina që quheshin‘ Astras ’, ndërtuesit e zanateve mund të kishin dërguar nga toka burra në çdo planet. Dorëshkrimet, megjithatë, nuk përmendin mënyrën se si u arrit komunikimi ndërplanetar, por ato përmendin një udhëtim nga Toka në Hënë, megjithëse është e paqartë nëse udhëtimi ishte planifikuar apo realizuar në të vërtetë. “

Sidoqoftë, një nga epikat e mëdha indiane, Ramayana, ka një histori shumë të hollësishme të një udhëtimi në hënë në një Vimana (ose “Astra”), dhe në fakt detajon një betejë në hënë me një “Asvin” (ose Atlantean) airship.

Shkencëtarët indianë ishin jashtëzakonisht të rezervuar në lidhje me vlerën e këtyre dokumenteve por u bënë më pak kur kinezët njoftuan se pjesë të caktuara të informacionit po i studionin për t’u përfshirë në programin e tyre hapësinor.

Por a munden në të vërtetë ‘inxhinieri i kundërt’ Teknologjia Antike? Epo… varet nga ajo që ju mendoni se është e mundur. Interesante në Sanktishten Samarangana Sutradhara, është e shkruar:

“Trupi i Vimana-s duhet të jetë i fortë dhe i qëndrueshëm, si një zog i shkëlqyeshëm fluturues me material të lehta. Brenda duhet të vendosni motorin e merkurit me aparatin e tij të ngrohjes prej hekuri. Me anë të fuqisë së fshehtë me anë te zhivës që vë në lëvizje shakullinë, një burrë i ulur brenda mund të përshkojë një distancë të madhe në qiell. Lëvizjet e Vimana janë të tilla që ajo mund të ngjitet vertikalisht, dhe vertikalisht të zbresë, të lëvizë e pjerrët përpara dhe prapa. Me ndihmën e makinave, qeniet njerëzore mund të fluturojnë në ajër dhe qeniet qiellore mund të zbresin në tokë. ”

Kjo eshte Interesante sepse Ligji i Babilonasve, Hakatha e thotë qartë:

“Privilegji i përdorimit të një makine fluturuese është i madh. Njohja e fluturimit është ndër më të lashtat e trashëgimisë sonë. Një dhuratë nga ‘ata nga lart’. Ne e morëm prej atyre si një mjet për të shpëtuar shumë jetë ”.

“Pushpaka Vimana ishte një” aeroplan “gjigant me madhësinë e një qyteti të madh plotësisht i aftë për të mbajtur një numër të pakufizuar njerëzish …”

“Tri qytete fluturuese u bënë dhe u përdorën nga Demonët… Një ishte në një orbitë të palëvizshme në qiell, një tjetër lëvizte në qiell dhe një ishte i vendosur përgjithmonë në tokë. Këto ishin ankoruar si anije kozmike moderne në qiell … dhe në një gjerësi dhe gjatësi fikse.

“Shigjeta e Siva padyshim i referohej një rakete flakëruese të shkrepur nga një satelit i ndërtuar posaçërisht për këtë qëllim … Mbrëmjet e civilizimit të njëhershëm të prosperuar të shkatërruara në beteja dridhen nëpër këto legjenda …” deklaron Prof. D.K. Vëzhgimet e Kanjilal për Matsyapurana.

Shfrytëzimi i energjisë natyrore të Tokës

Por a është e mundur që Vimana antike të jenë ndërtuar në mënyrë që ata të mund të hyjnë në energjinë natyrore të planetit? Po sikur mijëra vjet më parë, makinat e lashta fluturuese të përdornin energjinë natyrore të Tokës për të ngarkuar dhe ringarkuar?

A është e mundur që monumentet antike si piramidat, në fakt, të ishin transmetues gjigantë të energjisë që ushqyen Vimana antike?

Interesante është fakti se Guri si metali mund të karikohet dhe është në gjendje të kryejë ngarkesa elektrike. Po sikur vendet antike në Tokë të vendoseshin posaçërisht në të ashtuquajturat vorbulla magnetike ose ‘Ley Lines’ elektrike?

Po sikur të ketë një kuptim shumë më të madh për numrin e panumërt të Piramidave të lashta indiane, monolite, statuja megalitike, stela, obeliske dhe toteme, dhe çka nëse të gjitha këto struktura, jo vetëm nga India e lashtë, por civilizime të ndryshme nëpër botë, do të kishin një qëllim i veçantë shkencor: të transmetojë sasi të mëdha energjie.

Shumë studiues argumentojnë se punimet me gurë të ndërlikuar antike që u atribuohen Inkave, Egjiptianëve, Indianëve Lindorë, Majave dhe civilizimeve të tjera antike kanë një qëllim specifik dhe nuk ishte vetëm i natyrës estetike.

Vlen të përmendet se shumë e konsiderojnë Piramidën e Madhe të Gizës si një nga shembujt më të mirë të makinave antike të energjisë. Ishte një termocentral si Tesla i krijuar mijëra vjet më parë. Ishte një strukturë e stërmadhe antike që ishte e aftë të përdorte vetitë natyrore të Tokës në mënyrë që të krijonte ose prodhonte një sasi të madhe energjie.

Kjo energji besohet të jetë përdorur nga egjiptianët e lashtë dhe kulturat e tjera si maja e lashtë dhe kulturat e tjera rreth globit për mijëvjeçarë. Kjo teori, megjithatë, është hedhur poshtë me vendosmëri nga studiuesit e zakonshëm.

Nëse i qasemi historisë së qytetërimeve antike nga një këndvështrim tjetër, do të hasim që civilizimet antike përreth globit ishin, në të vërtetë, jashtëzakonisht të sofistikuara dhe të përdorura teknologji të përparuara mijëra vjet para se shkenca e zakonshme t’i “rikrijojë”

Këto teknologji të përparuara ishin të pranishme në Egjiptin e lashtë, Sumerin Antik dhe në Amerikën Veriore, Qendrore dhe Jugore.

Energjia elektrike, elektrokimi, teknologjia elektromagnetike, metalurgjia, inxhinieria e përparuar, duke përfshirë hidrogeologjinë, kiminë, fizikën dhe format e përparuara të matematikës dhe astronomisë u përdorën të gjitha mijëra vjet më parë në një masë të madhe.

Referuar: Ancient-Code.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!