fbpx
Lajmet me te Klikuara

Suramin: Një frenues i fuqishëm i Transkriptazës të Kundërt të Viruseve të Tumorit ARN …

Read Time:1 Minute, 55 Second

Suramin – një agjent i mirënjohur antitripanosomal – u zbulua se ushtron një efekt të fortë frenues në aktivitetin e ADN-polimerazës të drejtuar nga ARN (transkriptaza e kundërt) e disa viruseve onkornavirusë si virusi i leukemisë së murit Moloney, viruset e leukemisë Rauscher të murit, virusi i sarkomës së mykut Moloney dhe virusi mieloblastozës shpendëve.

Frenimi i aktivitetit të enzimave është marrë si me ARN virale endogjene ashtu edhe me (A) n. oligo (dT) si abetare-model. Suramin realizoi një frenim 50% të aktivitetit të kundërt të transkriptazës së onkornavirusëve në një interval përqendrimi prej 0,1-1 mikrogram / ml.

Në këtë aspekt ai u krahasua në mënyrë të favorshme me etidium bromurin, një tjetër ilaç trypanocid i cili konsiderohet si një nga frenuesit më të fuqishëm të polimerazave të ADN onkornavirale.

Frenimi i aktivitetit të kundërt të transkriptazës nga suramina ishte konkurrues me modelin-abetare, (A) n. oligo (dT), duke sugjeruar që ilaçi mund të ndërveprojë me vendin e lidhjes së shabllonit-abetares së enzimës.

Si të përdorni Suramin (Rruga e Injeksionit) Përdorimi i duhur
Informacioni mbi ilaçin eshte i siguruar nga: IBM Micromedex

Për të ndihmuar në pastrimin e plotë të infeksionit tuaj, ju duhet të merrni suramin në një orar të rregullt për kohën e plotë të trajtimit. Eshtë gjithashtu e nevojshme që ju të merrni këtë ilaç në spital në mënyrë që mjeku juaj të mund të kontrollojë gjendjen tuaj.

Doza qe ju duhet te merrni

Doza e këtij ilaçi do të jetë e ndryshme për pacientë të ndryshëm. Ndiqni urdhërat e mjekut tuaj ose udhëzimet në etiketë. Informacioni i mëposhtëm përfshin vetëm dozat mesatare të këtij ilaçi. Nëse doza juaj është e ndryshme, mos e ndryshoni nëse nuk ju thotë mjeku.

Sasia e ilaçit që merrni varet nga fuqia e ilaçit. Gjithashtu, numri i dozave që merrni çdo ditë nga koha e lejuar ndërmjet dozave dhe kohëzgjatja e kohës që merrni ilaçet varet nga problemi mjekësor për të cilin jeni duke përdorur ilaçin.

Për formën e dozimit të injeksionit:

Të rriturit dhe fëmijët – Doza bazohet në peshën e trupit dhe duhet të përcaktohet nga mjeku juaj.
Për të rriturit – Doza bazohet në peshën e trupit dhe duhet të përcaktohet nga mjeku juaj.
Fëmijët – Përdorimi dhe doza duhet të përcaktohen nga mjeku juaj.

Burimi:https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/92362/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!