fbpx
Lajmet me te Klikuara

Përse Lista e të Pasurve tek Forbes nuk përfshin Familjet më të Pasura në Planet …

Read Time:10 Minute, 7 Second

“Më lejoni të lëshoj dhe kontrolloj paratë e një kombi dhe nuk më intereson kush i bën ligjet e tij.”

Kjo është një maksimë e Shtëpisë së Rothsçajlldëve, që i atribuohet gjerësisht manjatit bankar Mayer Amschel Rothschild në 1838 dhe thuhet se është një parim themelues për sistemin bankar dhe politik shumë të korruptuar që kemi sot.

Së bashku me Rockefellers, dinastia Rothschild vlerësohet të jetë me vlerë mbi një trilion dollarë.

Si janë të lidhura këto familje të fuqishme me krizën e vazhdueshme të pabarazisë globale të pasurisë, pse kaq shumë njerëz nuk janë në dijeni të ekzistencës së tyre dhe pse Forbes nuk i përmend kurrë ato në listën e tyre vjetore të njerëzve më të pasur në botë?

Pabarazia globale e pasurisë është jashtë kontrollit dhe nuk është e rastësishme

Në janar 2014, Oxfam njoftoi se 85 njerëzit më të pasur në planet ndajnë një pasuri të kombinuar prej 110 trilionë dollarësh. Shifra u bazua në listën e pasur të Forbes 2013, dhe barazohet me 65 herë pasurinë totale të të gjithë gjysmës së poshtme (3.5 miliardë) të popullsisë së botës. Ndërsa disa komentues të mashtruar e mirëpritën këtë si “lajm fantastik”, ne të tjerët u neveritëm.

Winnie Byanyima, drejtori ekzekutiv i Oxfam, tha në atë kohë: “eshtë tronditëse që në Shekullin 21, gjysma e popullsisë së botës nuk zotëron më shumë se një elitë të vogël, numri i të cilave të gjitha mund të përshtaten të qetë në një autobus dykatësh”

Dy muaj më vonë, pas llogaritjes së Oxfam dhe pasi kishte publikuar listën e re të pasur të vitit 2014, gazetarja e Forbes, Kasia Morena bëri një kontroll të fakteve. Ajo zbuloi se numri i miliarderëve që zotëronin të njëjtën gjë me 3.5 miliardët më të varfër kishte rënë nga 85 në 67: gjë që demonstron një zgjerim të jashtëzakonshëm të hendekut global të pabarazisë në vetëm një vit.

Shpejt përpara për në 2015, dhe një tjetër hetim i Oxfam. Bamirësia kundër varfërisë paralajmëroi në janar se nëse nuk bëhet asgjë për të trajtuar pabarazinë globale të pasurisë – duke detyruar korporatat të paguajnë taksat e tyre dhe duke mbyllur parajsat e taksave jashtë detit, për shembull – 1% më i pasur do të ketë më shumë se të gjithë të tjerët në botë kombinuar deri në vitin 2016.

Në një letër të quajtur Pasuria: Duke pasur të gjitha dhe duke dashur më shumë, Oxfam përshkroi se si 1 përqind e pasur kanë parë pjesën e tyre të pasurisë globale të rritet nga 44% në 2009 në 48% në 2014, dhe ka të ngjarë të kalojë 50% në 2016. Winnie Byanyima përsëri paralajmëroi se shpërthimi në pabarazi po pengon luftën kundër varfërisë globale në një kohë kur një në nëntë njerëz nuk kanë mjaft për të ngrënë, dhe më shumë se një miliard njerëz ende jetojnë me më pak se 1.25 dollarë në ditë.

Organizata gjithashtu përshkroi si 20 përqind e miliarderëve në të gjithë botën kanë interesa në sektorët financiarë dhe të sigurimeve, një grup që pa pasurinë e tyre të parave të gatshme të rritet me 11 përqind në 12 muajt e fundit.

Miliarderë të renditur si të interesuar në sektorët farmaceutikë dhe të kujdesit shëndetësor panë që vlera e tyre kolektive u rrit me 47 përqind dhe industria shpenzoi më shumë se 500 milion dollarë për krijuesit e politikave lobuese në Uashington dhe Bruksel vetëm në 2013.

“A duam vërtet të jetojmë në një botë ku një përqind zotëron më shumë sesa ne të tjerët së bashku?” – pyeti Byanyima. “Shkalla e pabarazisë globale është thjesht tronditëse, dhe pavarësisht nga çështjet që përplasin axhendën globale, hendeku midis më të pasurve dhe të tjerëve po zgjerohet shpejt.”

Ndiqni njerëzit që zotërojnë 50% të pasurisë botërore

Këtu është lista e Forbes (në kohë reale) me 66 miliarderë që (zyrtarisht) zotërojnë gjysmën e të gjitha pasurive globale dhe së shpejti do të zotërojnë më shumë se pjesa tjetër e shtatë miliardë popullsisë së Tokës së bashku. Ato variojnë nga CEO të korporatave të mëdha tek manjatët e naftës dhe gazit dhe sipërmarrësit e luginës Silicon.

Por ku janë familjet Mbretërore të botës? Dhe më shumë deri në pikën, ku janë Rothsçajlldët dhe Rockefellers?

Këto dy familje kanë një pasuri të paimagjinueshme që kapërcen markën e trilionit – ata janë trilionerët e vetëm në botë, dhe megjithatë ato mungojnë në listën e Forbes çdo vit, së bashku me një numër të burrave të tjerë që zakonisht besohet se zotërojnë politikanët tanë, media jonë, korporatat tona, shkencëtarët tanë, madje edhe furnizimi ynë i parave.

Dinastitë Rothschild dhe Rockefeller: Me Fuqinë e Madhe Vjen Sekreti i Madh

Lista e pasur e Forbes nuk përfshin anëtarë të familjeve Mbretërore ose diktatorë që mbajnë pasurinë e tyre përmes një pozicioni pushteti, ose që kontrollojnë pasuritë e vendit të tyre.

Në këtë mënyrë, njerëzit e vërtetë që tërheqin fijet janë në gjendje të punojnë në fshehtësi absolute pa asnjë vëmendje mediatike (përveç nëse është ndërtuar me kujdes një propagandë pozitive, natyrisht si ky artikull mbi filantropinë e Rothsçajlldëve).

Politika e Forbes për të përjashtuar krerët e shteteve nga lista e pasur shpjegon pse Mbretëresha e Anglisë mungon, megjithëse askush nuk e ka idenë më të vogël për pasurinë e saj në çdo rast: aksionet e saj mbeten të fshehura pas llogarive të Nominuar të Bankës së Anglisë.

Siç raportoi gazeta Guardian në maj 2002: ‘Arsyeja për ndryshimet e egra në vlerësimet e pasurisë së saj private mund të mbështetet në fshehtësinë mbi portofolin e saj të investimeve në aksione … Subjektet e saj nuk kanë asnjë mënyrë për të ditur përmes një regjistri publik të interesave ku ajo , si kreu i tyre i shtetit, zgjedh të investojë paratë e saj. Ndryshe nga [politikanët dhe Lordët Britanikë], Mbretëresha nuk ka pse të deklarojë çdo vit interesat e saj dhe si rezultat subjektet e saj nuk mund ta pyesin atë ose të dinë për konflikte të mundshme të interesave … “

E njëjta gjë mund të thuhet për Rothschilds dhe Rockerfellers, të parët evropianë të të cilëve ishin më të pasur se çdo familje Mbretërore në atë kohë. Familjet besohet të kenë ngritur dhe zotëruar Rezerva Federale (G The Gjeneral G Edward Griffin The Creature From Jekyll Island dhe këtë hulumtim nga gazetari Dean Henderson rekomandohet të lexohet nëse doni të futeni më thellë në këtë temë).

A mund të jetë kjo arsyeja pse familjet, fuqia e të cilave në manipulimin e çështjeve globale për disa qindra vitet e fundit nuk mund të nënvlerësohet, mbrohen nga politika e Forbes “as mos shkoni atje”?

Konsulentit për menaxhim në pension Gaylon Ross Sr, autor i Kush është kush i elitës globale, me sa duket iu tha në 1998 që pasuria e kombinuar e familjes Rockefeller ishte rreth 11 trilionë dollarë dhe Rothschilds 100 trilionë dollarë… çfarë mund të kishte arritur kjo shifër 17 vjet më vonë?

Dikush vështirë se mund të fillojë të imagjinohet, por ndoshta paraja nuk është gjëja më e rëndësishme për trilionerin tuaj mesatar, gjithsesi

“Problemi i vetëm me pasurinë është, çfarë bën me të?” ishte një pyetje retorike e shtruar nga askush tjetër përveç John D. Rockefeller. Epo, nëse dëshmohet dëshmia e Aaron Russo, të gjitha pasuritë Rockefeller në botë sigurisht nuk do të përdoren për të përfituar racën njerëzore.

Zbulimet Rockefeller të Rusos: Flamuj të rremë, Rrëmbim Fuqish dhe Një Popullsi e Skllavëruar.

Russo, një krijues dhe aktivist filmi që drejtoi Amerikën: Nga Liria te Fashizmi, pohoi se Nick Rockefeller i tha atij për ‘një ngjarje që do të na lejonte të pushtonim Afganistanin dhe Irakun’ rreth njëmbëdhjetë muaj para 11 shtatorit, dhe paratha faktin që ‘Lufta kundër Terrorit’ do të ishte një mashtrim ku ushtarët do të kërkonin nëpër shpella armiq të paqenë (shih videon).

Në intervistë, Russo pretendon se ai u takua për herë të parë me avokatin Nick Rockefeller pasi u prezantua nga një mik i avokatit të përbashkët.

Të dy burrat e goditën atë, dhe më vonë poshtë vijës Rockefeller me sa duket i besoi Rusos privatisht atë që familja e tij kishte planifikuar për botën: luftë pa mbarim, ulje globale e popullsisë, kolaps ekonomik, kaos i përhapur dhe çrregullime në një shkallë të tillë që njerëzit në të vërtetë mirëpresim ‘zgjidhjen’ përfundimtare: një qeveri me një botë.

Ai po fliste në tetor 2000 dhe shumica e parashikimeve të tij tani kanë kaluar – përfshirë 11 shtatorin dhe Luftën pasuese ndaj terrorit.

Russo pretendoi që Rockefeller i kërkoi të ishte në Këshillin për Marrëdhëniet e Jashtme (CFR), por njeriu që kaloi karrierën e tij duke luftuar për liri dhe duke ekspozuar Rezervën e Fed, thuhet se i tha Rockefeller se ai nuk mund të shkonte së bashku me këto plane të mbrapshta për njerëzimin. .

“Sa më pëlqen ti Nick, nuk besoj në skllavërimin e njerëzve. Ne jemi në anët e kundërta të gardhit, ”i tha Russo Nick. Rockefeller-it me sa duket u përgjigj: “Pse kujdeseni për ata njerëz? Kujdesu për jetën tënde; bëni më të mirën që mundeni për ju dhe familjen tuaj. ” Russo përfundon: «Kishte thjesht një mungesë kujdesi; ishte thjesht ftohtë ”.

Ai vazhdon më tej, “Unë thosha se çfarë kuptimi ka, Nick? Ju keni të gjitha paratë në botë, keni të gjithë fuqinë në botë, cili është qëllimi përfundimtar? ” Rockefeller thuhet se u përgjigj troç: “Për t’i bërë të gjithë të copëtohen”. Sipas kësaj teorie, familjet që zotërojnë sistemin bankar janë mërzitur nga pasuria e tyre, nuk është më e mjaftueshme. Të kontrollosh vetë shoqërinë është loja përfundimtare përfundimtare.

Sipas Russo, Rockefeller i tha atij se një qeveri globale do të hiqte ngadalë paratë e letrës nga qarkullimi, me synimin e saj përfundimtar të ishte mikroçipimi i popullsisë, duke na kthyer të gjithë ne skllevër të NWO.

Këto janë pretendime të egra me të vërtetë, dhe nga pikëpamja gazetareske, ato nuk mund të verifikohen në një mënyrë ose në një tjetër. Por vlen të përmendet se pak para se Russo të vdiste në gusht 2007, ai filmoi një mesazh prekës për të gjithë amerikanët.

Në të, ai foli rreth asaj se sa e rëndësishme është që njerëzit të vazhdojnë t’i rezistojnë kartave të identitetit dhe mikroçipave, dhe të luftojnë për liritë e tyre individuale kundër atyre që do të na robërojnë. Vlen gjithashtu të theksohet se nuk janë vetëm aktivistë si Russo dhe patriotë frikësues si Alex Jones të cilët janë përpjekur të ‘nxjerrin’ jashtë Rothschilds dhe Rockefellers.

Problemi është, të gjithë ata që e bëjnë këtë heshtin.

Ashley Mote, një anëtar i Parlamentit Evropian që i shërben partisë britanike të pavarësisë UKIP, bëri pyetjen vijuese në Bruksel dhe hakmarrja ishte e shpejtë:

“Z. President, dëshiroj të tërheq vëmendjen tuaj tek Fondi Global i Sigurisë, i krijuar në fillim të viteve 1990 nën kujdesin e Jacob Rothschild. Ky është një fond me bazë në Bruksel dhe nuk është një fond i zakonshëm: ai nuk bën tregti, nuk renditet në listë dhe ka një qëllim krejtësisht të ndryshëm. Ai po përdoret për qëllime inxhinierike gjeopolitike, me sa duket nën drejtimin e shërbimeve të inteligjencës.

“Unë kam pyetur më parë për përfshirjen e pretenduar të burimeve të inteligjencës së vetë Bashkimit Evropian në menaxhimin e fondeve të papastra në llogaritë në det të hapur, dhe unë ende pres një përgjigje. Në këtë pyetje tani shtoj një tjetër: cilat janë lidhjet e Bashkimit Evropian me Fondin Global të Sigurisë dhe çfarë marrëdhënie ka me institucionet e Bashkimit Evropian? “

Kjo është saktësisht lloji i pyetjes për të cilin publiku evropian do të dëshironte një përgjigje. Megjithatë Mote nuk mori një të tillë.

Në vend të kësaj, politikani 79 vjeçar u përjashtua nga partia e tij dhe më vonë u arrestua dhe u dërgua në burg për pretendimin e pretendimeve të shpenzimeve të rreme gjatë kohës së tij si eurodeputet.

Mote pretendoi gjatë gjithë gjyqit të tij se ai ishte ‘shënjestruar për të qenë anti-Evropë’ dhe tha se paratë që ai pretendoi ishin përdorur për të paguar sinjalizuesit e palëve të treta në një përpjekje për të zbuluar korrupsionin dhe për të luftuar për demokracinë dhe transparencën në politikën evropiane.

Ashtu si gjithçka tjetër që lidhet me njerëzit që drejtojnë vërtet shfaqjen, e vërteta është atje… por është pothuajse e pamundur të përcaktohet.

Burimi: TrueActivist.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!