fbpx
Lajmet me te Klikuara

Ne nuk kemi një Regjim Autokrat apo Diktatorial por një Regjim Shtypës për Popullin e tij …

Read Time:2 Minute, 42 Second

Nga Vilson Kulemani

Ndryshe nga shumë të tjerë që i bien shkurt dhe e quajnë regjimin aktual autokrat, apo diktatorial, unë kam zgjedhur ta quaj një regjim shtypës për popullin e tij.

Si një regjim i tillë, jam munduar dhe kam luftuar për këto të drejta të mohuara në vendin tim.

Kam mbajtur dhe kosto mbi veten, arrestime, mohim i lirisë sime, prishje e qetësisë sime familjare e deri tek proçeset maratonë gjyqësore. Gjithmonë kur më kanë pyetur për komunitetin LGBTIQU+, kam zgjedhur të hesht, të qëndroj asnjëanës dhe ti mbështes, jo vetëm për të bërë oponencën e tavolinës.

Një akzivist për të drejtat e njeriut nuk mund të kufizohet vetëm në mbrojtjen e disa të drejtave dhe lënien jasht të disa të drejtave apo dhe komuniteteve të tjera.

Megjithatë ky komunitet nuk e meriton mbështetjen për shumë arsye:

Së pari, nëse e mbani mend ndërhyrjen makabre që do ta quaja pa frikë genocid në orën 05:05 të Policisë së (Pu)shtetit në Unazën e re, me gaz lotësjellës kundër grave dhe fëmijëve, dhe papritur për analogji, mediat pranë pushtetit dhe ambasadat në Shqipëri u kujdesën që këtë genocid ta eklipsonin me dhunimin e një anëtari/je të këtij komuniteti, Anxhela apo Anxhelo. Ky komunitet është bërë një levë e kryetarit të Bashkisë, pjesë e këtij komuniteti me orgjitë që zhvillonte në katin e parë të Ambasadës Holandeze me lëvizjen MJAFT.

Së dyti, mjafton që të kalosh natën në Bulevardin “Zogu I” apo rrugën “Ferit Xhajko” për të parë anëtar të këtij komuniteti që ushtrojnë prositucion të pashqetësuar nga Policia e Shtetit, vetëm me vetëm se të nesërmen nëse policia ndërmer masa ndaj tyre do të reagojnë Ambasadat, OJQ e OJF paçka se Prositucioni në Shqipëri është i paligjshëm.

Viktimizimi është arma më e fortë e këtij komuniteti, edhe kur ata lejohen të jetojnë si qytetarë normal dhe kur jetesa dhe kushtet e tyre janë të rregulluara me ligje në Kushtetutë, kodin e familjes etj, përsëri këta do të nxjerin diçka tjetër vetëm me vetëm për tu viktimizuar, për të qëndruar në qendër të vëmendjes dhe për të thithur ca fonde të tjera nga jashtë.

Më thoni një vend të botës që është kërkuar të hiqet termi “nënë” dhe “baba”??? A egziszon në holandë termi “moeder” dhe “vader”??? Dhe ajo që është më e rëndësishmja, ky komunitet ka kurajon të përdhosë Simbolin tonë më të shenjtë, Flamurin Kuq e Zi, që është derdhur gjak dhe besimin e popullit Shqiptar në Zot!

Kjo foto është bërë në Prishtinë, ku ndjeshmëria dhe dhimbja për këtë flamur është edhe më e madhe, ku 95% e popullit është e besimit është islame dhe që disa njerëz me çrregullime hormonoale a gjenetike na e quajnë parada e krenarisë!

Kjo është parada e turpit dhe kursesi nuk do të pajtohrem me këtë komunitet që më cënojnë Flamurin tim, dhe besimin tim të palëkundur në ZOT! Zoti im më ka mësuar të mos gjykoj askënd dhe se vetëm ai e ka këtë të drejtë, prandaj unë si gjykoj, gjë e cila në shumë raste është marë dhe si mbështetje.

Por BOLL!!! Liria dhe e drejta jote mbaron aty ku cënohet liria dhe e drejta ime! Mos abuzoni në emër të lirisë dhe të ashtëquajturat të drejta! Turp!!!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!